Es nedomāju, ka lūpu krāsas toņa izvēle jābalsta uz acu krāsas. Drīzāk uz ādas toņa un kā viss iskatās "kompleksā". Man ir brūnas acis un neitrāls ādas tonis. Izvēlos neitrālu vai vēsu tuņu lūpu krāsas un zīmuļus, jo tie, manuprāt man piestāv vislabāk. Arī blogā vienmēr saņemu komplimentus tieši par košiem vēsiem toņiem. Līdz ar to, izvairos no oranžīgiem un brūniem toņiem. Bet izvēlos sarkanu (dievinu koši sarkanu), rozā, ogu toņus. Zinu, ka īstie nude toņi man galīgi nepiestāv, jo ar tiem izskatos pēc līķīša :D
Par to vai zīmulis vai lūpu krāsa, es teiktu, ka lūpu krāsa, jo lielākoties lūpu krāsas ir komfortablākas uz lūpām. Zīmuļi parasti tiek veidoti, lai uzlabotu kontūras, līdz ar to, tiem jābūt tādiem, lai neizplūstu un labi turētos, tātad sausākiem. Ja gribu, lai lūpu krāsa turētos visu dienu, apakšā klāju zīmuli. Pēc tekstūras matētas lūpu krāsas ir līdzīgas zīmuļiem un arī tām ir lieliska noturība, taču tāpēc tās ir sausākas. Neviens spīdums vai mitrinoša lūpu krāsa visu dienu neturēsies un ēšanu neizturēs, matētas lūpu krāsas un zīmuļī gan. Ja interesē kādus toņus un tekstūras parasti izvēlos es, vari blogā pameklēt. Lejā ir "iezīmes", jeb TAGi, sameklē lūpu krāsa un bus visi raksti, kuros ir minētas lūpu krāsas. Es vienmēr taisu bildes gan uz rokām, gan uz lūpām, gan aprakstu tekstūru :)