Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Rīsi ar jūras produktiem - recepte?

 
Reitings 264
Reģ: 14.08.2011
Sveikas!
Vai kāda ir gatavojusi tādus rīsus ar jūras produktiem, kādi ir pieejami Gan Bei (rīsi, ola, jūras produkti utt.)?
Padalieties ar recepti un garšvielām, kādas būtu nepieciešamas šim ēdienam :)
29.12.2014 22:19 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
hmmm, laikam neesmu ēdusi. Garšo tāpat kā tie, kas ar olu un dārzeņiem? Ja jā, tad pamēģini šādi - http://silva.prieksgatavot.lv/risi-ar-olu-un-darzeniem/
29.12.2014 23:17 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Gan Bei neesmu šo ēdienu ēdusi, bet reizēm taisu rīsi + ola + zaļie zirnīši + garneles.

Rīsus uzvārīt gandrīz gatavus, nolikt malā.
Uztaisīt olu kulteni (lai ola ir atsevišķās piciņās, gabaliņos), nolikt malā. (ola + mazliet sāls)
Nelielā ūdens daudzumā pannas apakšā sagatavot zaļos zirnīšus (saldētos), līdz gandrīz gatavi (gatavoju bez sāls, lai zirnis saglabā saldumu), nolikt malā
Saldētās garneles ar ķiplociņu un ingveru pannā sagatavot gandrīz gatavas.

Tad sajauc visu kopā. Pievieno vai nu soju, vai teriyaki, vai oyster sauce, vai buljona koncentrātu, vai jebkādu mērci pēc savas gaumes garšai. Drusku pirpari, ja garšo, drusku čili. Ļauj pannā savilkties garšām kopā pāris minūtes, un tad jau var ēst.
30.12.2014 10:00 |
 
Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
novāra rīsus, pieliek garšvielas, sojas mērci, marinētu burkānu un marinēta ingvera gabaliņus, iejauc jēlu olu (ola uzcepās no rīsu karstuma)
varbūt nav īstā recepte, bet tas ir tas, ko pēc sava āzijas ceļojuma cenšos no viņiem nokopēt :D
30.12.2014 10:14 |
 
Reitings 264
Reģ: 14.08.2011
Paldies :), būs jāpaeksperimentē.
Šķiet, ka ņam ņam ieliktais variants varētu būt vislīdzīgākais, tikai jāpievieno mīdijas, garneles un astoņkāji. Gan Bei tie rīsi ir izteikti dzelteni - tas varētu būt karijs?
30.12.2014 17:44 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tā varētu būt kurkuma (turmeric powder, zeltsakne)
30.12.2014 17:46 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
... vai safrāns, bet nu, ņemot vērā safrāna cenu - drīzāk turmeric powder.
30.12.2014 17:46 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Es varu vien piedāvāt garneļu risotto :D
30.12.2014 18:32 |
 
Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Es pati ja sagribās taisu tad spāņu paellu... receptes daudz un dažādas :) bet pārsvarā taisu šo- apcepu chorizo desu ar sipoliem un papriku, pieliek klat pusnovaritus rīsus un apleju ar vistas buljonu.... pielieku klat kjiplokus un petersiljus un lai zem vaaka dzilaa panna sautejas un uzbeigam piemetu klat garneles, miidijas, kamlarus uc juras veltes kadas nu gribas :)
30.12.2014 18:46 |
 
Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Citreiz buljona vieta pieleju viinu :)
30.12.2014 18:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits