Kurš un kā maksā?

Reitings 356
Reģ: 11.09.2012
Esmu par vīriešiem džentlmeņiem un uzskatu, ka vīrietim ir jāmaksā randiņā.

Bet kā ir ar tām tricky situācijām, kad satikšanos ierosina sieviete...? Teiksim, vienu dienu sieviete pie sarunas pasaka, aizejam vakarā uz kino. Vai tas ir uzaicinājums uz randiņu no sievietes puses? Vai sievietei ir jāmaksā? Vai arī tik un tā jāmaksā vīrietim, kaut arī viņš to kino neierosināja?

Gribu saprast tīri to etiķeti.
29.12.2014 14:42 |

Reitings 146
Reģ: 16.12.2014
Vienīgais, ko meitenēm izmaksāju botoksa injekcijas lūpām. Restoranos, neko neizmaksāju.
Kāpēc?
Bija sen viena džusīte, kas ar restorānu apmeklēsanu mani labi slauca (tajos laikos biju jauns un naivs un meitenēm izmaksāju, gan durvis atvēru meitenei) gandrīz katru vakaru aicināja uz dārgiem restorāniem, bez 100ls rēķina no restorana neiznācām... Tagad nevienai pat biļeti trambvajā neizmaksāju pirms nav atsūkajusi.
29.12.2014 20:35 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Redzeeju veikalaa nozheelojamu skatu (ne Latvijaa). Paariitis (taa secinaaju, jo saskupstiijaas, rindaa staavot), bet nepreceeti (gredzenu nebij) iepirka veselus ratus ar paartiku, tur bij arii pamperi, kinderi un veel kaut kaadi siikumi beerniem (vareetu buut, ka vismaz paaris beernelji), sieviete ( mati astiitee, bez kosmeetikas, dreebiites vienkaarshas) samaksaaja, viirietis kraameeja maisinjos, tad panjeema cheku, ieluureeja, atdeva sievietei tieshi pusi no chekaa esoshaas apaljaas summas.

Staaveeju tieshi aiz vinjiem un to visu veeroju, palika pretiigi. Taas randinjos "pashas maksaataajas" skatieties, ka juus negaida taada pati naakotne. Ja neljaujat viirietim buut par viirieti, tad neko labaaku par viirieti - baabu nedabuusiet.

Forshi, ka labi pelnaat, bet to lepno "es varu atljauties" labaak izraadiet, nopeerkot sev brenda kurpes, brenda somu, kaadu juvelierizstraadaajumu, aizejiet uz SPA vai kokteiljot ar draudzeneem, nevis raujiet aaraa savu maku randinjaa ar viirieti.

Man randins ar viirieti, kuraa man paprasiitu samaksaat pusi, paliktu pirmais un peedeejais.
29.12.2014 21:15 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Piekrītu Diekleinehexe.
29.12.2014 21:20 |

Reitings 146
Reģ: 16.12.2014
nu redz :D DieKleineHexe kamēr viņi kopīgi iepērkas, tu viena pati iepērc kaķu barību :D jo esi kaķu vecene kuru nevienam vecim nevajag :D Pat ar glaunajām kurpītem :D
29.12.2014 21:23 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Kadreiz kad gaaju uz randinjiem vienmeer uzsyaju ka maksashu 1/2. Nezinu vnk patika taa 'patstavibas' sajuta. Ja nu puisis loti uztaja protams netaisiju sceenu un laavu izmaksaat

+++
t kāda jēga normālam vecim no tādas trulas radības? Nekāda. Tikai padrāzt (...) Caurums par brīvu nenāk, un caurums ir vienīgais, ko bāba var piedāvāt.

Rupji un ciniski skatoties, tā arī sanāk:D

Arī DieKleinaHexe no otras puses varētu piekrist:D Jā, šādas visuvarošās sievietes vīriešus padara vājākus. Bet atkal-man dzīvē viena no svarīgākajām lietām ir drošības sajūta, bet tā, ko es pati sev varu sniegt, ne vīrietis. Jo to man neviens neatņems. Mana nauda, mans spēks, mana izturība, pieredze utt. ir daudz vērtīgāka priekš manis par mana vīrieša šīm pašām īpašībām. Jo pa īstam mans ir tikai tas, kas ir mans. Jā, es arī gribētu, lai man visu izmaksā, bet cenšos atras pozitīvo šajā un tā ir mana spēja pašai par sevi parūpēties. Autores gadījumā šada spēja varētu atrofēties vai vispār neattīstīties:D
P.S.Bet pilnībā pieņemu, ka mans uzskats ir galīgi garām:D
29.12.2014 21:34 |

Reitings 147
Reģ: 21.09.2014
Man ir bijusi situācija kad ar vienu vīrieti iepazināmies un gājām 2 reizes uz restorānu. Pirmajā reizē viņš par mums samaksāja, otrajā reizē tas man saka.. "es tevi uzaicināju pagāšreiz un par tevi maksāju, a tu negribi šoreiz par mums pati samaksāt?"
Godīgi sakot es neko tādu negaidīju un sākumā domāju ka nesapratu jautājumu. :D
29.12.2014 21:43 |

Reitings 356
Reģ: 11.09.2012
Jackie, manā gadījumā man neatrofējas vēlme par sevi parūpēties, gluži otrādi. Es pelnu labi, man ir noguldījumi un viss pārējais drošības spilvens, ja nu kas. Tā teikt, to naudu, ko notriektu izklaidēm, bāžu sev zeķē, un par izklaidēm lai vīrietis maksā :)
29.12.2014 21:58 |

Reitings 348
Reģ: 12.12.2014
Tā teikt, to naudu, ko notriektu izklaidēm, bāžu sev zeķē, un par izklaidēm lai vīrietis maksā

Wow, kas par kuci.
29.12.2014 22:01 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
s. Tā teikt, to naudu, ko notriektu izklaidēm, bāžu sev zeķē, un par izklaidēm lai vīrietis maksā

aa, nu, ja vien ir šāda iespēja, tad pareizi dari!
29.12.2014 22:08 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
kamēr ir randiņu periods kad vēl es neesmu viņa draudzene, maksā viņš. es pa retam nopērku kādas biļetes uz teātri vai koncertu, vai kino biļetes vai par popkornu samaksāju, tādas sīkākas lietas, vai restorānā dzeramnaudu uzlieku. bet tā kā vīrietim šī ir iespēja mani aplidot, viņš maksā lielākoties.

tikko jau ir attiecības, kad ir viens otram vienīgie un es viņa draudzene un viņš mans puisis, tad jau var arī elastīgāk kaut kā uz to pievērt acis..
29.12.2014 22:23 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Jebat cik daudz augstprātības un nicinājuma. Ir vel tādi, kas straida un visām izmaksā, bet, manuprāt, diezgan pazemojoši.
29.12.2014 22:25 |

Reitings 310
Reģ: 07.12.2014
manuprat randinu perioda jaizmaksa puisim,bet kad jau ir kopa tad vislabak ir uz puseem, ja vien virietis nav loti bagats.
30.12.2014 00:22 |

Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
neko labaaku par viirieti - baabu nedabuusiet.

Piekrītu Diekleinehexe.

Kārtējo reizi parādās, ka sievietes pašas sevi uzskata par palamu. Pēc šī troļļiem kaut ko pārmest vairs nav iespējams, tā kā pašas sievietes par sevi ir tieši tādās pašās, ja ne vēl sliktākās domās.
30.12.2014 00:31 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
es esmu vienīgā, kas DieKleineHexe piemērā neredz traģēdiju? Ja izdevumi tiek dalīti uz pusēm, tie tiek dalīti uz pusēm. Viss, kur bēda?
Patiesību sakot, man nav saprotams, kāpēc sievietei visa sava alga jānotriec par šmotkām, špakteļiem, frizieriem un labākajā gadījumā (vai kā izskatās, pēc vairuma domām - sliktākajā!) sava telefona rēķina apmaksai, kamēr vīrietis maksās īri, maksās par ēdienu, vedīs uz kino un pirks pamperus. Savam izskatam, hobijiem vai kam nu vēl atvēlot neko vai summu, kas salīdzinot ar to, ko sieviete iztērē sev, ir spļāviens jūrā.
Kurš aicina, tas maksā.
30.12.2014 03:42 |

Reitings 93
Reģ: 09.07.2013
Attiecību sākumā maksāja puisis, lai gan, es esmu no meitenēm, kurām nav iebildumu maksāt par sevi, pirms savām šī brīža attiecībām, tā arī darīju. Pati pelnu sev naudu, pati varu viņu arī tērēt. Arī šobrīd ir tā, ka nav tādas situācijas, ka maksā tikai viņš, nauda mums ir kopīga, ja viņam vajag, es iedodu, ja man vajag, viņš iedod.
30.12.2014 07:33 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Nē, Samaara, Tu neesi vienīgā. Man arī liekas ok situācija. Vienīgais to naudu varēja dalīt mājās, nevis uzreiz pie kases, jo tā tomēr privāta lieta, bet nu tas tā.
30.12.2014 08:42 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Pirmajos randiņos nekad neesmu maksājusi par sevi, uzskatu, ka tik jau nu pašā sākumā vīrietis var izdarīt un tas ir tikai normāli. Protams, tas nenozīmē, ka man vajag ko dārgu pirmajos randiņos, galvenais ir attieksme un žests, ka viņš ir gatavs to darīt.
Nekad neesmu tiešā tekstā aicinājusi uz randiņu, esmu ierunājusies, ka būtu forši, ja mēs aizietu tur un tur un tad vīrietis to atcerās uz nākamo tikšanās reizi un aizejam. Tad arī maksā viņš.
Nopietnās attiecībās ir savādāk, tad varu es pa reizei kaut ko nopirkt vai samaksāt, šad tad, piemēram, iegādājos biļetes uz kādu pasākumu mums abiem.
30.12.2014 09:00 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es ar neatceros gadījumu, kad būtu aicinājusi tiešā tekstā uz randiņu, maksājusi par savu daļu gan esmu, un no tā mirkļa vīrietis zaudēja savu vērtību ...
Esot kopā attiecībās ar otru, naudu nedalām, tas ir nesakam kurš par ko maksā, šad tad nopērku es pārtiku, citreiz viņš, tāpat uz pasākumiem varu iegādāties biļetes un neredzu tur neko sliktu, aizskarošu. Tāpat otrs cilvēks atdod visu ģimenei, lai dzīvotu labi, nebūtu godīgi ja es sēdētu SPA, pirktu drēbes, kamēr otrs tikai strādā un pelna naudu mūsu kopīgajiem izdevumiem, atgriezeniskajai saitei arī jābūt :)
30.12.2014 09:10 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Nu mūsu pāris pie veikala kases tad izskatās vēl graujošāk, jo vīrietis taisnā ceļā aiziet krāmēt maisus un pat čekā nepaskatās :D To jau no malas redz , bet neredz visu pārējo. Uzskatu, ka pārtikas un sadzīves preču apmaksa uz kopējiem tēriņiem ir laipns žests, ka vīrietis netiek pataisīts par ēzeli, kurš maksā par pilnīgi visu.
Bet par randiņiem piekrītu- foršāk, ja vīrietis izmaksā, bet forši ir arī sievietei ar kādu pasākumu (koncertu, izrādi utt) iepriecināt vīrieti un neprasīt naudu par biļetēm atpakaļ :D bet ļaut sev izmaksāt kūciņu starpbrīdī.
30.12.2014 09:23 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Man par šo tematu ir viens viedoklis - pirmajā randiņā allaž jāmaksā džekam. BEZ izņēmuma.

Visāda dalīšana uz pusēm, maksāšana katram par sevi, utt., manuprāt, var sākties tikai stabilās attiecībās.

Bet vispār - man vēl jāsatiek tāds latviešu puisis, kas pirmajā randiņā samaksātu par abiem :D Manā pieredzē ir tikai uz pusēm dalītāji, kas ne aci nepamirkšķina, kad meitene velk laukā maku, lai samaksātu par savu kafiju.
Man personīgi runa nav par to naudu, bet par to faktu. Ja puisis neliekas ne zinis, tad vsjo, ejam katrs uz savu pusi.
30.12.2014 10:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits