Esmu strādājusi Rimi neRīgā, savā pilsētā. Tur alga 2,07€/h bruto. Sarunāt darba laiku it kā var kā vajag, kādu brīvdienu arī var sarunāt, ja ir vajadzība, pašam tikai ir jāatrod, kurš no kolēģiem var aizvietot, un tad jāpasaka vecākajām kasierēm. Tā kā Rimi šausmīgi mainās kasieres, ļoti daudzas tikko atnākušas uzreiz arī aiziet, darbinieki vienmēr trūkst, līdz ar to nav kas strādā un ļoti bieži arī brīvdienās zvanīja un prasīja, lai nāk uz darbu. Kasierēm, kuras sēž kasē, darba laiks ir visāds, un tās arī šad tad kādu pusstundu-stundu ātrāk var tikt mājās, ja veikalā cilvēki pirms slēgšanas ir maz. Info centrā gan nav izdevīgi strādāt - alga ir tieši tā pati, pienākumi daudzreiz vairāk, tur ļoti bieži sanāca strādāt pa 14h, kā arī - info centra kasi ņem nost pēdējo, līdz ar to arī tā kasiere tiek prom pēdējā - ja citas, beidzot darbu desmitos, jau ~ 22:15 gāja ģērbties, tad es esmu vēl 22:40 staigājusi pa veikalu, iznēsādama preces, jo līdz tam skaitīju naudu.
Kā plusu es varu minēt to, ka alga tiešām vienmēr ir laikā 2x mēnesī . Ja nemaldos, tad algu izmaksas datums ir 4.-8. mēneša datums, alga gandrīz vienmēr bija jau ceturtajā datumā. :)
Alga + avanss man mēnesī kopā sanāca aptuveni 270-300€ ar pilnām nostrādātām stundām (man ir divi apgādājamie).
Ja vēl ir jautājumi - vari prasīt, īsumā centos apstātīt par Rimi savā pilsētā. ;)