Dzīve kā uz plaukstas - internetā

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Šobrīd sociālie tīkli piedāvā visas iespējamās opcijas, lai pasaulei/ paziņām darītu zināmu, ka esi apprecējusies/ izķīrusies/ ko ēd/ kur atrodies/ ko lasi, vai kādu filmu skaties utt.

Kā ar jums? Instagramā liekat ēdiena bildes vai nofotogrāfējat sevi, brīvdienās slēpojot, esot pusdienās pie paziņas un sharojat? Feisbukā publiski paziņojat attiecību statusa maiņu? Ja apzinaties, ka ļoti daudz ko parādat atklāti visiem internetā - Vai nav tāda neaizsargāta sajūta, ka tik daudzi pārāk daudz zina par jūsu emocionālo stāvokli, atrašanās vietu, attiecību statusu,principā - gandrīz visu?
28.12.2014 16:51 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Šodien starp daudzām Ziemassvētku galerijām iekš Dr.lv vienai paziņai galerija ar nosaukumu Ziemassvētku brīnumiņš! Un saliktas bildes no USG- ar bēbīti puncī!!! Šādas galerijas es laikam nekad nesapratīšu.....

Man atkal tas šķiet jauki , bet nu es jau te devu gandrīz translāciju no DzN :D
28.12.2014 19:17 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
Šodien starp daudzām Ziemassvētku galerijām iekš Dr.lv vienai paziņai galerija ar nosaukumu Ziemassvētku brīnumiņš! Un saliktas bildes no USG- ar bēbīti puncī!!! Šādas galerijas es laikam nekad nesapratīšu.....

kā saka - lai Dievs dod, ka tas brīnumiņš vēl pēc 9 mēnešiem vispār piedzimst...

Ar tādu loģiku - visiem, kas publicējuši kāzu bildes ir jābūt šķirtiem dažus mēnešus pēc kāzām(šķiršanās iemesls - publicēja bildes facebook, tā ir atslēga uz šķiršanos). Taču, tā parasti nenotiek.
Brīžiem šķiet, ka vispār neko labu nevar teikt vai rādīt. Kas jums labāk patīk, kad apkārt valda negativitāte, drūms noskaņojums un žēlošanās? Tā ir labāk?
Man personīgi, patīk redzēt, ka kāds no draugu loka ir saderinājies, bijis ceļojumā utt. Man prieks par tiem cilvēkiem.
28.12.2014 19:26 |

Reitings 294
Reģ: 02.01.2014
Esmu laikam gandrīz visos portālos, bet tas nenozīmē, ka eju un publicēju tur visu savu privāto dzīvi. Dažkārt patīk paskatīties citu cilvēku bildes un palasīt par to, kur viņi atrodas un ko dara. Kā arī reizēm var smelties labas idejas savai dzīve- kaut vai par to, ko pagatavot pusdienās :D
28.12.2014 19:29 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Cilvēki kļūst uzmanīgāki. Man sociālajos tikai profila bilde un informācīja par izglītību, darbu un nodarbošanos. Un vel draugos.lv ir mašīnas bilde. Mana mašīna ir mans hobijs.
28.12.2014 19:30 |

Reitings 54
Reģ: 29.10.2014
esmu gan twitter, gaan facebook, gan instagram`ā un arī dr.lv, bet esmu tāds kā vairāk novērotājs. twitter`ī lasu ko draugi,paziņas raksta, facebook`u izmantoju reti, tikai lai sazinātos ar tiem cilvēkiem,kuri nav dr.lv, instagram`ā lieku tikai bildes, kuras varbūt ir nedaudz bezpersoniskas (dabas skati u.c.) un dr.lv pārsvarā tikai sazinos un skatos bbildes. visos portālos manas aktivitātes redz tikai draugi, tā ka uzskatu,ka nebūt ne neesmu kā uz plaukstas un tik daudz cik atļaujos pati publiskot, tik arī par mani zin un es to apzinos. :)
28.12.2014 19:35 |

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Tādās vietās kā Twitter, Facebook, Instagram, Ask.fm vispār neesmu.
Draugos ir publicētas tikai pāris vecas profila bildes, bet profila informācijā gan šis tas ir rakstīts, bet nekas tāds, par ko būtu jākaunas.
28.12.2014 19:38 |

Reitings 103
Reģ: 28.08.2014
Esmu draugos un facebookā. Draugiem.lv izmantoju vairāk saziņai, facebook - lai sekotu līdzi sev interesējošām lapām. Publicēju kaut ko reti. Vispār - kāpēc cilvēks kaut ko publicē sociālajos tīklos? Lai palielītos! Esmu pietiekoši pašpārliecināta, tāpēc neizjūtu vajadzību nemitīgi publicēt par sevi kaut kādu informāciju, lai, tā teikt, popularizētu savu personību.
28.12.2014 20:47 |

Reitings 381
Reģ: 04.08.2014
Lieku to ko gribu un to,kas man patīk, bet normas robežās. :D
28.12.2014 21:06 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Wolf - nē nu ir atšķirība atšķirība starp nesen ieņemtu bērnu, kurš tikai vēl attīstās un pāri, kurš ir apprecējies. Ja Tu neredzi, kur ir atšķirība...nu tad sorry.
28.12.2014 21:12 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Es arī esmu gribējusi uzsākt šādu tēmu.

Es esmu FB, Twitter un draugos (draugos gan nu jau tā ļoti reti). Lielākoties mani ieraksti ir saistīti ar organizāciju, kurā darbojos un, līdz ar to, arī ar to jomu, kas mani saista. No turienes un draugu ievietotām fotogrāfijām, kur esmu atzīmēta, arī sastāv mana laikjosla. Pati arī diezgan bieži nomainu profila bildes FB, bet neesmu likusi nevienu selfiju, izņemot sevis pašas uzzīmēto pašportretu. Nepublicēju arī, ko daru, kur esmu un ko ēdu. Neuzskatu par vajadzīgu.

Kas mani kaitina, ir tā saucamie interneta bruņinieki. Tie, kas kvēli iedegas par kādu tēmu savos ierakstos un jūtas izdarījuš i sazin ko, to publicējot. Lai gan patiesībā - savu dibenu no krēsla piecelt un ierasties attiecīgajā pasākumā vai zibakcijā nav jaudājuši. Sanāk tā - Es tik ļoti mīlēju savu tēvuzemi, ka iestājos... zemessardzes domubiedru grupā draugos.
28.12.2014 21:20 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Tikko parēķināju, ka man draugos un FB stāv 6 gadus veca bilde :D Neesmu no tiem cilvēkiem, kam patīk apdeitot visus par jaunumiem savā dzīvē, drīzāk izmantoju soc. profilus, lai paskatītos uz pārējiem.
Katram savs, vienam patīk dalīties ar visu pēc kārtas vairāk, citam mazāk, attention whores gan savā listē neturu, pat ja tie ir tuvi draugi.
28.12.2014 21:28 |

Reitings 60
Reģ: 22.05.2013
Pirms 2 gadiem izdzēsos no Instagram un Twitter, jūtos ļoti labi bez šiem portāliem, ne brīdi nenožēloju. :)
draugiem.lv un Facebook esmu reģistrējusies, profila bildi nomainu aptuveni reizi gadā, FB izmantoju, lai sekotu sev interesējošām lapām, tomēr kopš decembra esmu sākusi stipri mazāk lietot arī šos 2 saitus. Sapratu, ka nemanot patērēju tur pārāk daudz laika un varu lieliski iztikt bez, tomēr vajadzības gadījumam nedzēšos ārā.
Mazāk laika sociālajiem tīkliem = vairāk laika sev.
28.12.2014 21:44 |

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Jo citi mazāk zina, jo labāk.

+ Gluži mani vārdi.
Esmu tikai facebookā,Instagram, Twitterī - visi konti ir slēgtie, ar manu atļauju. Līdz ar to kontrolēju savu draugu pulku, kam ko saku un rādu.
Vispār esmu ļoti noslēpumaina un maz reti ko saku, tapēc nereti cilvēkiem ir velme par mani rakt, ko nepazīstu. Jo nelieku pliku pakaļu ,vai nemainu partnerus pa labi un pa kreisi.
Profila bildi mainu, tad ,ka iepatīkas jauna "svaiga" bilde, bet tas notiek reti, varbūt trijos mēnešos viena.
Un man vairs nav tā saucamā albūmu mānija sociālos tīklos, nevaru ciest, tapēc pati neveidoju, ja ir no kāda notikuma, ieliku bildīti vienu, bet tā , jo mazāk redz un zin, jo labāk.
Savas attiecības nepublicēju un liela iespēja, ka nepublicēšu.

Pirms neilga laika izdzēsos no draugiem.lv , jo ikdienā izmantoju kā saziņas līdzekli Facebook - Messenger!
28.12.2014 22:04 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013

Starp latviešiem valda tāda kā māņticība šajā un daudzās citās jomās. Man FB meitene no Spānijas vai Portugāles vispār bija salikusi bildes no dzemdību zāles, tur, cik varēja saprast, piedalījās liela daļa ģimenes locekļu. Tā ka- visādi var darīt :) Es pati gan šādas lietas nepublicētu, bet, ja citi grib, lai jau dalās savā priekā.
28.12.2014 22:06 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es neesmu instagramā un twitteri, dr.lv nu jau lietoju ļoti reti.
Atliek facebook. Nu - jā, manu attiecību statuss ir redzams (nu man tas nemainās tik bieži, lai būtu baigo apdeitu), tas, kur strādāju, kur esmu mācījusies, kādas grāmatas lasu un kādas filmas esmu redzējusi. Lieku bildes no visādiem braucieniem un pasākumiem. Bērnu man nav, bet zīdaiņu bildes es neliktu. Laikoju visādus citātus un saites, bet tos sajūtu smailijus a.k.a jūtos nomākts/-a vai ietagošanos gymā ik dienas nelieku. Nu, dalos ar tādām lietām, kuras varētu pateikt/parādīt arī klātienē apkārtējiem.
28.12.2014 22:20 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
aktīvi esmu FB un Instagramā. Abos ir principā slēgtie konti, ko redz tikai draugi, nedraugi - tikai virspusēju info un pāris bildes.
man patīk likt skaistas bildes, interesantus notikumus. neko ļoti personīgu nepublicēju, līdz ar to nesatraucos par citiem un to, ko viņi domā :)
tie, kas visu laiku liek kaut kādu random sh*t atsekoju vai nedraudzējos, nepatīk man besakarīgas info plūsmas vai miljards selfiju.
28.12.2014 22:20 |

Reitings 748
Reģ: 25.06.2009
Man patīk dalīties ar bildēm un priecīgiem notikumiem. Kāpēc nē? Un to, ko nevēlos, lai zina mani draugi, paziņas, kas šai info piekļūst, to arī nepublicēju. Tieši tik vienkārši.
Citreiz liekas, ka apkārt tāds uzskats, ka viss labais ir vai nu lielīšanās, mērīšanās vai izlikšanās. Absurds :)
28.12.2014 22:27 |

Reitings 804
Reģ: 19.10.2014
Nelietoju ne dr.lv, ne instagramu, ne twitteri. Esmu FB tikai tāpēc, lai ar tur ar mani varētu sazināties tie, kam nav mana numura, kā arī reizēm ievietoju kādu bildi un priecājos par draugu skaistajām bildēm. Principā man tādas lietas nesaista. Nepatīk publicēt savu dzīvi.
28.12.2014 22:30 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Man bija feils nesen ar FB profilu. Cenšos lielāko daļu satura tomēr rādīt tikai zināmiem cilvēkiem, tāpēc biju pilnīgi pārliecināta, ka FB bildes redz tikai savējie.... Līdz vienā dienā ievēroju, ka visas mainītās bildes ir publiskas, nebiju piefiksējusi, cik tas ilgi ir bijis redzams, kādu gadu stabili. :D
Es ilgu laiku Twittera profilu turēju zem atslēgas, blogā neatklāju nekādas nianses par sevi, bet tagad jau kādu laiku neinteresē, kurš ko lasa, turklāt, ja tas skar tikai mani un nevis manu ģimeni, tad vispār, lasi/skaties, kamēr nelabi paliek. :D
Instagramā esmu nesen, iepostoju kādu bildi nedēļā, plikumi tur nav, pārsvarā visādi ikdienišķi sīkumi + viena pašbilde.
28.12.2014 22:45 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Es lietoju instagram, twitter, FB un draugus. To, ko tur lieku iekšā - bildes, tweeti vai jebkas cits ir redzams tikai maniem draugiem, vai izņēmuma kārtā, tikai dažiem cilvēkiem no draugu loka. Attiecību statuss nav norādīts nekur, kopīgas bildes ir tikai instagramā, laikam.
Patiesībā, ļoti sekoju līdzi tam, lai manas bildes un kāda informācija nebūtu apskatāma man nevēlamiem vai nepazīstamiem cilvēkiem.
28.12.2014 23:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits