VD pazineejaam!!! Paliigaa...

Reitings 327
Reģ: 08.09.2014
Sveikas, milas meitenes...
Lieta ir tada, ka man 5gadi atpakal arsts konstateja, ka man ir Vegetativa Distonija, 2gadi mocijos ar to kaiti un biezajam panikas lekmem...
Lidz beigas sapratu, ka ta dzivot nevaru un saku cinities par sevi, saku iziet cilvekos, nedomat par lekmem un domat, ka nekas tacu slikts nevar notikt...
Un veiksmigi uzveicu to briesmoni, nu jau 3gadi pagajusi, ka nekadi simptomi nav bijusi.
Peksni sodien mans milotais man pazvanija, mes sakam runat, es uzpipeju un pec musu sarunas gaju uz savu istabu, kad peksni man slikti palikas, sagriezas galva un kajas tadas mikstas palika, knapi lidz savai istabai tiku, peksni vel krutis tads ka karstuma vilnis paradijas nu apmeram tads kad cilveku nobiede.
Tad es pakeru baldrianu pudeliti, iedzeru 15pilienus, bet labak ta pat nepalika, pec tam pazvaniju mammai pastastiju kas noticis vina mani nomierinaja teikdama, ka viss bus labi un ja paliks sliktak vina atbrauks pie manis pa nakti paliks un man palika vieglak...
Tagad briesmigas sajutas ir pargajusas, bet ta pat vel slikta passajuta ir...
Vai ta var but atkal Vegetativa Distonija, vai kas cits?
Pie arsta protams rit pierakstisos, bet velos dzirdet vai kadai ir bijis lidzigi?

Paldies...
27.12.2014 20:26 |

Reitings 144
Reģ: 04.08.2012
Jebkādi kaitīgi ieradumi nelabvēlīgi ietekmē VD un izārstēšanos no tās, kaut gan izārstēties no tās pilnībā nevar pat visas dzīves laikā, jebkurā mirklī tā var uzpeldēt.
Ieteiktu atmest, tas taču ir tikai ieradums, pie tam kaitē pilnīgi visam organismam. No tā nav pilnīgi nekāda labuma.
27.12.2014 21:37 |

Reitings 327
Skanote, jaa roku tricesana un nerealitates sajutas man ari bija :( Likas, ka gals ir klat :(
27.12.2014 21:45 |

Reitings 327
_pepermint, man ir 1,6gadi vecs bernins vins loti nu loti slikti gul un esmu aizmirsusi ko nozime izguleties varbut tas varetu but iemesls?
27.12.2014 21:47 |

Reitings 327
colorstay, esmu aizdomajusies par atmesanu, jo nevelos vairs ko tadu piedzivot, tos briesmigos VD simptomis brr...
27.12.2014 21:49 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Acīmredzot nespēji līdz galam novērtēt, cik labi, ka pirms 3 gadiem slimība atkāpās, turpināji neveselīgu dzīvesveidu, smēķēji, tagad organsms atkal domā, kā panākt, ka tu rūpējies un pievērsies savai veselībai. Cigaretes ir viena no miljons ķīmijām, ko cilvēks sevī grūž. Ja no auto izplūdes gāzēm nevaram izvairīties un tkai bio pārtiku nevaram atļauties ēst, tad cigaretes gan nu varam atļauties nepirkt. Un pret šīm ķīmijām organisms cīnās visiem spēkiem, citiem VD, citiem astma, citem alerģijas utt., ir pilnīgi vienalga kāda ir fiziskā izpausme, visas slimības ir sekas kādam cēlonim.
27.12.2014 22:01 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Man pašai nav, bet ikdienā ar to saskaros...
Pirmkārt, ar VD sirgstošajiem neieteic vispār smēķēt, lietot alkoholu.
Otrkārt, VD tā arī izpaužas, ka organisms pilnīgi normālas situācijas, arī relaksējoties (pirms gulētiešanas, miegā, pēc uzsmēķēšanas, kad viss it kā atslābinās) noreaģē pilnīgi pretēji - padod trauksmes sajūtu.
Treškārt, ja ir mazs bērns (stress) un neizgulēšanās (VD pastiprinošs faktors), domāju, tas varētu būt iemesls, kāpēc VD atkal parādījies.

Domāju, nav obligāti uzreiz jāķeras atkal pie AD, bet sākumā mēģini sakārtot ikdienu, lai mazāk kaitīgo ieradumu, ir iespēja atpūsties un atslēgties, atrast sev pozitīvas nodarbes, fiziskās aktivitātes svaigā gaisā utml ;)
27.12.2014 22:02 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Pinky, man tā bija, ka pēc 3 gadu pauzes viss atgriezās. Protams, tas bija savādāk kā pirmo reizi.
Nu cerams, ka tas tāpēc, ka maz guli nevis, ka atsācies kaut kas.
Bet vispār atsākties šīs lietas var.
Tagad pati AD dzeru jau 2 gadus vai vairāk. Bail domāt, ka esmu atkarīga, bet ticu, ka ja ļooti lēni met nost tad var atmest bez sliktām sajūtām. Es domāju mest nost pusgada garumā. Kad? Tad kad dzīve atrisināšanu attiecību jautājumus, karjeras jautājumus esmu ļoti labi atrisinājusi.
27.12.2014 22:03 |

Reitings 680
Kaut kāds vāks vispār ja tā padomā...
VD jau ir kļuvusi par tik šausmīgi izplatītu lietu, ka drīz jau vairs nebūs neērti to skaļi apspriest sabiedriskajā transportā, jo sabiedrībā zinās, ka jaunām sievietēm tas ir tik izplatīti.
Reāli bioloģisku iemeslu dēļ jaunām sievietēm tas ir izplatīti+mūsdienu stress+ķīmiskās vielas,pārtika.

Balderiāņi šķidrā veidā palīdz, bet nejau 15pilieni...Jādzer 40 pilieni, tad var sajust efektu :)
27.12.2014 22:07 |

Reitings 11
Reģ: 20.12.2014
Sveika, Pinky! :)
Domāju tas tiešām no cigaretes, galvenais izmest no galvas tās domas par vd, tik pēķšni un ne no kā, diezin vai, kad tik vienkārši atgrieztos, no cigarešu dūmiem, tas citreiz tā notiek, organisms pēkšņi pret kaut ko nepatīkamu reaģē.
Viss būs labi, galvenais pati nepiesauc. :)
27.12.2014 22:11 |

Reitings 680
Ļoti sakarīgi par šo lietu izteicās Daya :) Sunset arī piekrītu.
Piebildīšu, ka ūdens procedūras + joga ir labs līdzeklis. Bet tas viss jādara intensīvi nevis vienreiz, divreiz nedēļā kādu stundiņu veltīt. AD es dzeru tikai pie otrā VD piegājiena, jo pie pirmā tikai pamēģināju padzert, bet mest nost nebija grūti. Pie pirmā piegājiena dzēru vairāk tieši kad panika uznāk - Xanax.
27.12.2014 22:12 |

Reitings 327
Lielzemene, un kad otrais VD atgriezas kapec saki dzert AD? :(
27.12.2014 22:47 |

Reitings 327
Koina, es loti ceru, ka ta ir, jo piemeram tagad es jutos labi un viss ir ok :) ptfu ptfu ptfu
27.12.2014 22:48 |

Reitings 680
Sāku dzert, jo kad atsākas tad viss bija ļoti, ļoti stipri. Man tad vēl bija terapeits kuram par reizi maksāju 25 lvl. Man bija tik slikti, ka nebija žēl 3 reizes pa nedēļu aiziet :(
pozitīvais savukārt, ka nostabilizējos ātrāk kā pirmo reizi, jo ir jau pieredze šajās lietās.
Domāju, ja trešo reizi atsāksies, tad vēl ātrāk nostabilizētos.

p.s. Taču ja tajā pašā vakarā jau jūties labi, tad vari uzelpot, nekas nav atsācies. Zini, varbūt otru VD arī nekad nepiedzīvosi.
27.12.2014 23:01 |

Reitings 680
Pie reizes pajautāšu savu VD problēmu - vai tām, kurām tas ir bijis, nav problēmu ar ceļošanu? Man VD laupījis ceļošanas prieku :( tā man lielāka sāpe par pārējām!
27.12.2014 23:03 |

Reitings 327
Lielzemene, man ir bijis ta kad es pat no gultas delj VD piecelties nevaru sedeju uz AD un tad viena diena izmetu VD miskaste un nodomaju kas bus tas, bus nomirsu tad, nomirsu, speka cinities vairs nebija un kad ppargaja bailes no naves tad ari pargaja VD simptomi...
Lai Dievs dod man neko tadu vairs nepiedzivot, jo man ir forshs mazs delinjs un superigs ligavainis ar kuru vasara domajam preceties un nevelos lai kkads.VD butu man trauceklis rupeties par savu delinju un toposho viiru :)
27.12.2014 23:13 |

Reitings 327
Lielzemene, jaa un celoshana man ari bija liela problema, kad bija tie simptomi tad knapi 10min autobusa nosedet vareju...
27.12.2014 23:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits