Reizēm sanāk satikt ļoti spilgtus cilvēkus, līdz šim vienmēr tie ir bijuši vīrieši, kas ir ļoti pašpārliecināti, spilgtas individualitātes, atšķirīgi no masas. Iet uz mērķiem, lai vai kādi tie būtu, nebaidās uzstādīt sev augstas prasības, ļoti daudz strādā, ir spēcīgi, neuztraucas par apkārtējo viedokli.
Vai uzskatāt, ka arī esat šāds cilvēks? Es ļoti gribētu būt. Šobrīd pieskaitu sevi pie pelēkajām masām, jo esmu nedaudz kautrīga un lai gan man ir daži mērķi, nav tā, ka man ir nenormālākā motivācija tos sasniegt. Kā iemācīt sev iet uz mērķiem? Es cenšos visu laiku kaut ko darīt to labā, bet bieži vienkārši aizmirstu vai slinkoju...
Kā iegūt pašpārliecinātību un spēcīgu raksturu? Varat kaut ko ieteikt? Varbūt pat kādas psiholoģijas grāmatas vai ko citu? Negribu būt kautrīga, pelēka meitene. Man šķiet, ja es turpināšu būt tāda parasta kā esmu tagad, būšu izniekojusi visu dzīvi un smagi nožēlošu. Vēl, varbūt muļķīgs jautājums, bet kā atrast sevi? Reizēm šķiet, ka manī ir diezgan liels tukšums, nenoteiktība. Līdz šim pašpārliecinātības u.c. uzlabošanai izmantoju 'fake it till you make it' metodi, vienkārši kopējot man zināmo vīriešu uzvedību un dzīvesstilu, un kaut cik tas ir palīdzējis, bet šī iekšējā tukšuma dēļ baidos, ka varu kļūt par tukšu čaulu. Bet mans mērķis ir tieši pretējs. Attīstīt iekšieni, un par ārieni vienalga.
Nesen runāju ar draudzeni par šo tēmu, un viņa teica, ka negrib izcelties, bet grib būt kā visi. Ko domājat par viņas viedokli? Diemžēl nepajautāju, kādēļ viņa tā uzskata.