Kā? Ziemassvētku pārdomas

Reitings 178
Reģ: 04.02.2013
Čau! ;)

Kā neapskaust? Kā visu laiku nesekot līdzi citu cilvēku dzīvēm, domājot, vai cik viņa skaista, vai cik viņš ir bagāts. Kā dzīvot savu dzīvi?

Uz diskusiju par šo tēmu pamudināja saruna ar draudzeni, kas nesen atgriezusies no studijām ārzemēs. Viņa norādīja, ka pie vainas esot pašu cilvēku dzīves nepilnības vai pat nevēlēšanās risināt savas problēmas.

Bet tomēr - kā neapskaust?
Kāpēc vienmēr, lai kur ietu atrodas kāds/ kādi, kuri liekas labāki, veiksmīgāki, izskatīgāki, utt.
26.12.2014 10:58 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
klusi cer, ka patiesībā esi neveiksmīgs un nelaimīgs mēsls
:D:D
Man arii tiesi taa liekas!!!
Parfait-bet kapeec arii taa nevareetu buut skaista?Vienam taa ir patiesiiba 100%,citam 10%...galvenais tacu tas,ka tas pats cilveeks ir prieciigs!:)
26.12.2014 16:04 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
Bet
kas tev liedz
pašai mainīt sevi, savu attieksmi, vidi un visu laiku veidot sevi, kāda vēlies būt, tai skaitā savu karjeru, izglītību?

Jā, apkārt ir skaistāki, bagātāki, veiksmīgāki cilvēki. Viss tāpēc, ka viņiem ir paveicies būt īstajā laikā un īstajā vietā vai arī viss caur pazīšanos, jeb cilvēks pats ir sasniedzis visu, neatlaidīgi uz to ejot.

Mani iedvesmo skaistas bildes, lietas, drēbes kā instagramā. Es neskaužu, es domāju ko no tā visa varētu iegūt arī savā dzīvē

Gribi būt skaista? Uzkrāsojies, sporto, ēd veselīgi..
Gribi būt veiksmīga, bagāta? Sāc ar to, ka pierādi sevi darbā, uzstādi mazus mērķus un pamazām kāp uz augšu. Mācies savā jomā, svešvalodas, kursus, lasi grāmatas utt

Es zinu, ka man būs tas, ko vēlos. tāpat kā zinu, ka skaistums nav mūžīgs un bagātība var pazust vienā mirklī :)

+ cik daudz skaistās ir vienas, cik daudz bagātajiem ir tikai nauda un mantas, bet nav mīlestības..
26.12.2014 16:15 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Emmanuelle, ir runa par to, ka mēs ieraugām cilvēkiem skaistas bildes un prātā vizualizējam idilli. Mēs idealizējam cilvēku pēc viņa parādītajām bildēm, lai gan otru pusi nemaz neredzam. Protams, ir daļa, kurai tiešam ir viss tik skaisti kā attēlots, bet, piemēram, man bieži jautā - Tu vispār Latvijā esi? Tu jau tik daudz ceļo! Cilvēkiem rodas iespaids, ka es pat LV nedzīvoju, lai gan ik pa laikam vienkārši parādās kāda ceļojumu bilde FB :) Nu tas tāds mini piemērs, ne pārāk veiksmīgs varbūt.
26.12.2014 16:24 |

10 gadi
Reitings 13520
Mincija
+
26.12.2014 16:31 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Paskaties uz visu ar kritisku aci. Vai tiešām x ir skaista, vai arī veiksmīgi uzkrāsojusies? Vai patiesībā tev trūkst uzmanības no vīrieša, jo tai x taču pielūdzēju netrūkst. Tās pašas klusās dabas bildes instagrmā. Tur ir māksla nofotografēt neko pataisot to par wow. Un ja būtu iespēja mainīties ar dzīvēm ar to apskaužamo personu-vai mainītos? Visdrīzāk ka nē :-)
26.12.2014 16:44 |

10 gadi
Reitings 112
Reģ: 08.04.2012
Vienam taa ir patiesiiba 100%,citam 10%...galvenais tacu tas,ka tas pats cilveeks ir priecīgs!
Bet, vai patiesībā šis cilvēks ir priecīgs, to zina viņš pats. :)
Tas, ko es un, tā šķiet, Parfait grib pateikt, ir tas, ka nav šaubu, ka ir ļoti daudz laimīgi un veiksmīgi cilvēki gan bildēs, gan dzīvē, gan visur citur, un, protams, ka ir forši par to priecāties un vajag par to priecāties utt., bet gribēju tikai norādīt uz to, ka lielākoties tas ir maldinoši, jo bonusā jau nāk arī citas lietas, varbūt ne tik veiksmīgas un laimīgas, varbūt arī nē...bet neg. info paliek aizkadrā.

visions interpretācijas spējas ir vājas, skalda kā ar cirvi :D
26.12.2014 18:36 |

10 gadi
Reitings 266
Cilvēkam, kurš ārēji liekas veiksmīgs,priecīgs un skaists, varbūt iekšējā pasaule nav sakārtota un patiesībā šis cilvēks ir nelaimīgs, tikai to neizrāda

Tu nekad nevari zināt kā patiesībā dzīvo otrs cilvēks. Ārēji viss var likties tiešām apskaužami un ideāli, bet varbūt šis cilvēks negrib parādīt savu vājumu un sāpes. Jādzīvo katram savu dzīvi un jādara viss iespējamais, lai neienāktu pat prātā doma, ka kādu vajadzētu apskaust.
26.12.2014 18:46 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Skaudība ir bezjēdzīga emocija. Kad man iepatīkas kaut kas, kas ir citiem, es domāju, kā man arī to dabūt, nevis salieku rokas klēpī un apskaužu viņus.

Lieliski pateikts ;)

Un reizēm ir tā, tā kārtīgāk padomājot, vai tiecoties uz kaut ko, ko it kā "vajag" saproti, ka tev nemaz to nevajag ;)
26.12.2014 18:49 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Visi tie, kuri regulāri liek instagramā bildes ar dārgām mašīnām, ūberkrutām izklaidēm man neliekas laimīgi cilvēki. Tas ir tā, tikai psiholoģiska atspēlēšanās... Piemēram, ja kāda vidusskolas gaiteņos apsmēja manas neglītās, novalkātās kurpes, tad pēc gadiem 5 es viņai paiešu garām ar 10x šikākām un glaunākām kurpēm, nekā viņai tajā brīdī ir un pie sevis pasmiešos. Tajā brīdī ir baigais pacilājums un krutuma apziņa. Bet tālāk? Aizej ar savām glaunajām kurpēm mājās. Un? Vai mājās viss ir ideāli? Vai sieviete jūtas mīlēta? Vai ir saprotošas draudzenes, kurām līdz galam uzticēties? Mīloša otra puse? VIENVĀRDSAKOT - Nozīme ir tam, ko mēs jūtam. Ja ir regulāri visādas uzspīlētas izrādīšanās ar brendiem un jaunām, modernām lietām, tas tikai pierāda, ka iekšā visu laiku kaut kas sāp/ trūkst/ izmisīgi liek pierādīt citiem sevi. Tā noteikti nav laimes sajūta, kas patiesībā sēž iekšā.
26.12.2014 19:03 |

Reitings 40
Reģ: 27.11.2014
Jāsāk ar sevi.. tad var domāt par to, kā dzīvo citi

Tieši tā, vairak domā par savu dzīvi, centies ko sasniegt un mazāk spried par svešām dzīvēm ;)
27.12.2014 21:42 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Man patiik klausiities citu cilveeku panaakumos,priekos-uznemu taadu loti patiikamu laadinu ,un tad pasai arii gribaas sanemties izdariit kaut ko iipasu,uztaisiit kaut ko utt.Tas mani "izcel no ziemas miega"!Manii nav taadas iipasiibas ,kaa skaudiiba,nenoviidiiba.

+++
Priecājos, ja citiem labi iet :) Un piekrītu, ka tu nekad nevari zināt, kam tas cilvēks iekšēji izgājis cauri, varbūt tas, kas ir, viņam neko nenozīmē, viņš patiesībā vēlas kaut ko pavisam citu... Nav jāskatās uz citiem, ir jādomā par sevi - es varu labāk, vienkārši labāk, nevis labāk, kā, piemēram, kolēģe. Koncentrējies uz sevi, uz to, kas ir tavas stiprās puses, uz to, pie kā tev būtu jāpiestrādā, lai tu varētu kļūt tik veiksmīga, cik vēlies, lai varētu sasniegt to, ko gribi! Sēžot stūrī un skaužot, tu nekad to nesasniegsi.
27.12.2014 21:48 |

Reitings 2532
īpaši nevienam nesekoju (obsessive līmenī :D), cik vien kaut kas facebook via cita portālā uzpeld. Par veiksmīgiem cilvēkiem (manā uztverē, kas tādi ir) man drīzāk interesē kā viņi tur tika? Ko darīja? kā tas bija? Un ko es pati varu darīt, lai saniegtu to, kas man liekas saistošs. Taču nevienmēr man ir vajadzīgs tas, kas ir citiem, bet varu vienkārši priecāties par viņiem.
27.12.2014 21:57 |

Reitings 2532
kaut kādi tukšumi, wtf?

..portālā uzpled.

..nevienmēr man ir vajadzīgs tas, ...
27.12.2014 21:58 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Es, piemēram, dievinu atrasties veiksmīgu, talantīum, ambiciozu, gudru, pieredzējušu, jā, arī bagātu cilvēku klātbūtnē. Dievinu to enerģiju, ko viņi var dot! Pat īsu brīdi komunicējot ar viņiem, var daudz ko vērtīgu iegūt-viņu pieredzi, kādu padomu, ideju, zināšanas, kaut vai iedvesmu un motivaciju viņiem līdzināties!
Uzskatu, ka tikai ar tādiem arī ir jācenšas būt kopā, ja vēlies dzīvē attīstīties un iet uz augšu, nevis pretējā virzienā!
27.12.2014 21:58 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Es jau vairākas reizes esmu minējusi, kā es pārkāpu pāri skaudībai un kopš tās reizes man ir viegli ar to tikt galā, kad tā sajūta sāk uzmākties. Bet, piedodiet, es tiešām neticu tam,ka VISAS, kas te to apgalvo, tiešām citu panākumus uztver kā motivāciju sev. :D Nu, bullšit. Skaudība nav rakstura iezīme, tā ir emocija. Cilvēki viens no otra atšķiras tikai ar to, kā ar to tiek galā.
27.12.2014 22:00 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Un, jā - vājāki cilvēki loģiski ar to galā netiek.
27.12.2014 22:02 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Es varu atzīt-man piemīt tendence uz skaudību un diezgan izteikta! Visbiežāk, ja runa ir par izskatu, naudu un karjeras panākumiem! Nākamā emocija uzreiz ir spīts, ka, pie velna, arī man tas viss būs!
27.12.2014 22:06 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Kāpēc vienmēr, lai kur ietu atrodas kāds/ kādi, kuri liekas labāki, veiksmīgāki, izskatīgāki

Vajag sākt vairāk domāt par sevi un mazāk par citiem.
Teikšu,kā ir-es esmu ļoti egoistiska un tā īsti,izņemot ģimeni,ir tikai pāris cilvēki,kuri man rūp un par kuriem man ir interese.Pārējie-pilnīgi 0 interese.Kontakts ar kaut kādiem bijušajiem klasesbiedriem utt. man nav.Par tiem pāris cilvēkiem,par kuriem man interese ir, tiešām arī priecājos un jūtu līdzi.Un ne kaut kādas motivācijas huiņas. Es tiešām par to cilvēku priecājos,tur nav skaudība,jo man galvā visu laiku stāv ne gluži piecgades plāns,bet pāris tādi mini sapnīši,lietas,kuras es gribu sasniegt,jo man ļoti svarīga, šajā vecumā, ir izaugsme-tieši karjeras ziņā.Tās ir tiešām pāris,ļoti konkrētas lietas,kuras īsti nevienam neafišēju un kad tās ir sasniegtas-tās nomainās pret citām,lai visu laiku būt,tā teikt, dzinulis.Pret visu pārējo panākumiem, veiksmēm, tas viss stāv kā siena,jo tas man vienkārši nav saistoši.Man svarīgi ir tikai spītīgi tiekties pēc saviem nospraustajiem mērķiem,kas vieglākā vai grūtākā ceļā vienmēr atnāk. :)
27.12.2014 22:10 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Patērētāju sistēma ar mārketinga palīdzību ieborē cilvēkiem vairāk, pirkt, vairāk tērēt.
Cilvēki bieži vien kā aitas skrien kur viņus dzen un dara visu kā diktē mārketinga politika.
Zīmoli, jauni izstrādājumi, uzlabojumi, jaunas kolekcijas - kur patiesībā nekas īsti jauns nav.

Bet kāda tur starpība, galvenais ir esošo izmest un nopirkt jauno.
Un uzvarētās ir tas kurš vairāk pērk.
Tas ir veiksmīgais.
27.12.2014 23:31 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Man viena paziņa FB bija uzbūrusi sev perfektu dzīvi un vienā brīdī kā no zila gaisa izšķiras no sava vīrieša. Viena cita paziņa ir loti glamūra un populāra instagram profila autore, viņai katru dienu vajag apliecināt to cik viņai laba figūra, aizraujoša dzīve utml. Viņa tiesas prāvā zaudēja bērna aizbildniecību.
Līdzīgu piemēru diemžēl netrūkst. Loti bieži šiem sociālo portālu veiksminiekiem ir kāda tagadnes vai pagātnes sāpe kura tiek remdināta ar skaistu online dzīvi. Nu ko tur liegties- sociāla portāla profils ir daļa no cilvēka publiskā imidža, kuru nereti sabiedrība uztver loti nopietni. Atcerieties kādas cosmo dalībnieces atšifrēšana soc. tīklos , ja tāda ir bijusi. Nešaubos ka tās meitenes te ir tikušas pataisītas melnākas par zemi- "Tu nemaz tik skaista un veiksmīga neesi kā Tu mums stāstiji" utml. it kā dzivē būtu sastaptās un iepazītas. :D
Cilvēki kuri patiesība bauda savu dzīvi, daudz retāk atzīmējas soc. portālos.
28.12.2014 00:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits