Man laikam ir problēmas...

Reitings 243
Reģ: 06.11.2014
Maza stulba situācija... :D
Mīļotajam sāka sāpēt vēderiņš. Apčubināju, izjautāju - atnesu zāles un izskatījās, ka būs dzīvotājs. Iegāju dušā un jutu, ka pašai sāk sāpēt vēders... jo sieviešu dienas. Palūdzu, lai aizejam kopā uztaisīt man kādu tēju vai citu siltu dzērienu. Uz to saņēmu tekstu, ka varu iet viena pati, jo viņš jūtas slikti un viss, atlūza.
Bļāviens, te nu man laikam sākas tās problēmas, es neko nevaru padarīt, jo apvainojos. Visu dienu kārtoju māju, mazgāju drēbes, gaidu mājās ar vakariņām un še tev! Gribas arī par sevi rūpes, uzmanību, bet katru vakaru šitāda veida scenārijs - guļ, sēž pie datora vai TV un sūta mani darīt visu pašai. Labākajā gadījumā uztaisa tēju, bet pirms tam baigākās nopūtas un gaužas (ārprāc, jo jākāpj lejā pa trepēm). Man prasīt kaut ko atnest vai uztaisīt problēmu nav...
Jautājums: Vai man ir tiesības apvainoties vai es jau sāku pārspīlēt? Un kā neapvainoties? :D
22.12.2014 23:23 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
es neesmu mājsaimniece:D
23.12.2014 01:06 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
sniegpulksteniite

Nu jā tad gan :D
23.12.2014 01:30 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Esmu ievērojusi,ka vīriešiem uzskati par sieviešu pienākumiem īpaši nemainās vai ir mājsaimniece,vai arī strādā. Ja viņš uzskata,ka sievietei jādara visi mājas darbi un tie ir sievietes darbi,tad tā būs vienalga strādā vai nē. Ja vīrietis ir no sērijas -daru arī pats,ko mājās, tad palīdzēs sievietei,ja arī viņa būs mājsaimniece. Varbūt šī palīdzība būs mazāka nekā,ja abi strādātu, bet tomēr viņš kādu mājasdarbu pats veiks neviss gaidīs ,ka visu izdarīs sieviete. Nav teikts,ka līdzēs- nemazgāšu traukus,lai viņš pats saņemas un no nomazgā:D
23.12.2014 10:03 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Ja godīgi, tad es labprāt ietu strādāt, nevis būtu mājsaimniece ar bērnu. Strādāt ir vieglāk :D Man katru dienu ir ko tīrīt, vākt, gatavot, barot, vēl māju jākurina un malku jāstiepj. Un man ir vīrietis tipiskais - ja ar pirkstu neiebakstīsi, tad zeķes būs uz grīdas, nevis veļas grozā. Un pa to piena paku ir ļoti pazīstama situācija. Bet es vairs pat nepukstu - nav jēgas savus nervus bendēt. No otras puses, ja man kaut kas apsāpas un es paprasu tējiņu, tad lai arī cik slims un noguris vīrs nebūs, man tiks tēja uztaisīta, pienesta klāt un vēl uz veikalu pēc kāda gardumiņa aizskries. Labi, manējais nesēž pie kompja un nelūr TV, tam viņam nav laika, viņš raujas 2 darbos un visu brīvo laiku tup garāžā, skrūvējot mašīnas. Tāpēc es arī nepukstu par mājas darbu daudzumu, katram savs darbiņš.
23.12.2014 10:20 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Sievietēm ir tendence izlutināt, izlaist vīriešus, tas aiz lielas mīlestības. Neko padarīt tur nevar. Es esmu izlaidusi ar ēst gatavošanu, bet tikai pirms darba dienu vakariem, piektdienu un sestdienu vakaros par to vienmēr parūpējas viņš. Nu mēdz arī mazliet virtuvē atstāt mazu nekārtību aiz sevis, bet nu to pamazām viņš arī sāk pats savākt aiz sevis. Es vienmēr mierīgi ar viņu runāju par to, kas man ne īpaši patīk, ko vajadzētu savādāk darīt, bet, ja sāk braukt virsū, cilvēkam vienmēr uzreiz ir aizsargreakcija un var izvērsties kašķis.
Nu kaut kā mums ir sakārtots- kādus darbus daru es, kāds viņš. Nu ne jau es draugam likšu mazgāt drēbes. Nav jau man grūti sašķirot, iebērt pulveri un ieslēgt veļasmašīnu.
23.12.2014 10:31 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
īgns zefīrs
- šo frāzi es noteikti paturēšu galvā un izmantošu kādreiz :D

Man šķiet normāli, ja cilvēks savas netīrās drēbes iemet veļas grozā un netīros traukus vismaz aiznes uz virtuvi arī tad, ja viņš ir visu dienu nostrādajis un noguris. Tas nekādus spēkus neprasa.
23.12.2014 10:32 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ja tev ir tādi iebildumi pret to kā tavs vīrietis pret tevi izturās.. šķiries.
Tu tik puksti un puksti, nu tad kāpēc nedari neko lietas labā?
Ierobežo sevi uz to ka uzkopsi māju tik 2 stundas dienā, nevis visu dienu. Nemazgā drēbes kamēr netīro drēbju kaste nav pilna, nu neticu ka katru dienu tev ir pilna veļasmašīna ar drēbēm ko mazgāt ja jau jūs dzīvojat divatā + nemainiet palagus un visu gūltas veļu katru dienu.
Velti laiku sev, kā ne kā, tu esi mājās, neviens tevi ar varu nespiež katru dienu visu tīrīt, gan jau ka izdzīvosi vienu dienu netīrot.
Nu ja jau viņš ar tavu mašīnu brauc tad ej un mudini ka viņam ar vajadzētu savu mašīnu, bet tad man ir jautājums..Jums ir kur to otru mašīnu vispār glabāt?
Par datorspēlēm, uzliec datoram paroli vai arī vienkārši izrauj interneta vadu kad piegriežas, vai ar normāli pasaki ka kamēr mājas darbi nebūs padarīti tikmēr nevar nekādas datorspēles spēlēt.

Pati savu vīrieti esi izlaidusi un tagad par to puksti ka viņš neko nedara. Nekad tik viena puse nav pei tā vainīga tā kā paskaties pati uz sevi ko dari nepareizi.
23.12.2014 10:48 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Par datorspēlēm, uzliec datoram paroli vai arī vienkārši izrauj interneta vadu kad piegriežas, vai ar normāli pasaki ka kamēr mājas darbi nebūs padarīti tikmēr nevar nekādas datorspēles spēlēt.

Nu nezinu gan, vai pret pieaugušu cilvēku tā rīkoties būtu ok. Nav jau bērns, kuru pārmācīt. Var jau pamazām pieradināt/atradināt no izlaišanas, bet ne jau uzreiz, bet pamazām.
23.12.2014 10:54 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
par oriģinālā posta problēmu es neapvainotos. ticu, ka var būt tāds nogurums un sāpes, ka neko negribās, nekas neinteresē, pat līdzcilvēka problēmas, tikai atlūzt.
bet lasot diskusiju tālāk sāk iet vaļā vīrieša pāraudzināšanas taktikas, kas atgādina suņu dresēšanu, jo acīm redzot, izrunāt nesanāk, tikai ar kaut kādām metodēm parādīt, cik viņš slikti uzvedās :D cerams, man tā nekad nebūs.
23.12.2014 10:59 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nu nezinu gan, vai pret pieaugušu cilvēku tā rīkoties būtu ok. Nav jau bērns, kuru pārmācīt. Var jau pamazām pieradināt/atradināt no izlaišanas, bet ne jau uzreiz, bet pamazām.

Es zinu ka tas nav normāli, bet ja jau vīrietis ir tik tālu izlaists tad nu citu variantu vairs neredzu.
Neizklausas ar ka autore ir ieinteresēta atradināt draugu no slinkuma, vairāk izklausas ka viņa pati izdarīs visu un tad pukstēs ka draugs neko nedara.
23.12.2014 11:09 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Mans dzīvoklis gan nav milzīgs, bet pavisam noteikti nav jāskrubē, jākārto VISU dienu, drēbes mazgāju 1-2x nedēļā, vakariņas reti kad gatavoju ilgāk par stundu, studēju, strādāju, bet paspēju visu, nepaspēju tikai nogurt :D Tieši tāpēc nespēju saprast mājsaimnieces bez bērniem, kas no tā visa tik ļoti nogurst un pārmet vīrietim... savādi.
Bet ļoti iespējams, ka man šī nesaprašana nāk komplektā ar to, ka es par katru sīkumu, kas mani neapmierina, atveru muti un mēģinu sarunāt kaut ko. Problēma vispirms ir jārisina ar tieši saistīto cilvēku, nevis viņam aiz muguras. Tieši tāpēc drauga brīvdienās viņš gatavo, netīrās zeķes pats prot samest veļasmašīnā un izmazgāt, zina arī, kur atrodas izlietne. Pat kādu našķīti no virtuves atnes, ja palūdzu. Un tas viss tāpēc, ka man ir dota mute, lai runātu. Vīrieši paši no sevis ļoti daudz ko neiedomājas.
23.12.2014 11:21 |

Reitings 243
Pirmkārt, droši vien, ka izlaists ir.
Otrkārt, runāts jau par to viss tiek.
Treškārt, tās, kuras saka, lai uzlieku paroli vai noslēdzu spēles. Atnāciet, pamēģiniet to izdarīt pašas, varu saderēt, ka uzzināsiet ļoti daudz jaunas informācijas par sevi :D :D :D
23.12.2014 11:47 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Kā ar mazu bērnu.:-D
Ir divi varianti. Vai nu maini attieksmi, vai nomaini vīrieti.
Sākumā palūdz, lai palīdz savākt. Vai savāc vismaz savas izmētàtās mantas. Ja neklapē ar ausi, samet viņa izmētātās drēbes un netīros traukus(kurus pametis kkur) viņam gultā. Reakcija gan jau būs.
Ja tagad netiec ar visu galā, ko darīsi, kad būs bērni? Pēc tevis rakstītā spriežu, ka arī tos audzinàsi viena. Padomà kādu tu gribi savu nākotni. Vai tu redzi to kopā ar viņu. Cilvēki nemainàs, ja paši to nevēlas vai apstākļi tos nespiež mainīties.
23.12.2014 12:53 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Palūdzu, lai aizejam kopā uztaisīt man kādu tēju vai citu siltu dzērienu. Uz to saņēmu tekstu, ka varu iet viena pati, jo viņš jūtas slikti un viss, atlūza.
Tas saucās "Man ir slikti, tāpēc mocīsimies abi"?
Viņam jau bija slikti, kad sāpēt sāka Tev, kāpēc Tu gribēji viņu staipīt apkārt? Kuram no jums sāpējha vairāk, neviens neizmērīs. Un ko viņam tajā virtuvē darīt, ja Tu arī esi? Sadisms kaut kāds - "man ir slikti, tāpēc jāmokās visiem".
Liela māja, grūti savākt? Nu, cik liela? Kvadrātmetros. Un viņš noteikti katru dienu skrien cauri visai mājai mētādams zeķes un ēdot domā vien par to, kurā istabā lai šoreiz noslēpj netīro šķīvi.
Zeķes noteikti tiek vien 3-4 vietās mājā atstātas - tur, kur viņš ģērbjas + viesistabā pie dīvāna. Trauki paliek pie TV un pie kompja. Varbūt arī blakus gultai. Vannasistabā taču zupasšķīvi nenes. Neizmet piena paku? Ak žēlīgs dievs! Par šo medaļu vajag izsneigt - kā Tu tik smagu darbu aiz viņa izdari!
Man liekas, ka autore vienkārši par daudz čīkst. Un, ja viņa ar tāu pašu aizvainojumu vēršas pie vīrieša, nav jābrīnās, ka viņš pat neklausās - čīkst taču kā parasti - "jā, labi, labi, tikai dieva dēļ aizveries!" un viss - viņš nav neko dzirdējis un ir visam piekritis, lai tikai nebūtu jāklausās tā čīkstēšana. Tur tiešām vajag nopietni izrunāties, bet autorei sava attieksme arī jāpamaina, ne tikai vīrieti jādresē.
23.12.2014 13:52 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Tās kuras aizstāv vīrieti, gan jau pašas vāķī aiz savējā ;)
Jo situācija nešķet normāla ne pa kam.
Labs vīrietis palīdzēs visos darbos, iepriecinās sievieti, ļaus viņai atpūsties, padarīs mājas darbiņus pats, būs labs, tolerants, šeit pēc tāda neizskatās, cūcīgi...
23.12.2014 13:59 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Ok, nosauktie niķi varbūt arī nav traki, bet es tāpat uzskatu - pieaugušam cilvēkam aiz sevis ir jāsavāc. Vienalga, cik noguris vai tie sieviešu darbi skaitās. Nu nav tas pupa bērns un sieviete viņam - mamma, lai elementāri šķīvīti uzreiz pēc ēšanas nevarētu noskalot vai zeķes līdz veļas kastei aiznest.
23.12.2014 14:00 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
bieži vien mēs pašas izlaižam vīriešus.
Mājsaimniece-nav ne slimība, ne diagnoze, lai viņai būtu vīrietim jāizdabā. Nav nemaz tik viegli to māju/dzīvokli uzturēt kārtībā visu laiku. + ja vēl bērni, labāk strādāt.
Vīrietis nav mazs bērns, kuru būtu jāapčubina un jāucinās ap viņu, kādā brīdī arī sava pēcpuse jāpaceļ un kaut kas labs arī priekš sievietes jāizdara.
23.12.2014 14:03 |

Reitings 243
Novirzījāmies no tēmas, bet arī ļoti labā virzienā. :D Mājsaimnieces darbs, kā man viņa mamma reiz teica, ir laikam visnepateicīgākais, jo īsti nevar pamanīt to, kas ir izdarīts. Un tad jau arī ir jautājums - ko tad tu te mājās visu dienu dari?
Par piena pakām runājot - štrunts, protams, ka nav grūti savākt, aizvākt. Bet kāpēc man ikdienā no rīta jāceļas un jāvāc viņa zeķes un jāliek veļas grozā? Kāpēc jebkurai sievietei tas būtu jādara? Aiz manis pat bērnībā māte netīrās drēbes nevāca - mēs taču visi zinām, kur viņām vieta. Katrai sievietei taču ir pacietības mērs un katra sevi cienoša sieviete vēlas dzīvot sakārtotā vidē, kur arī vīrietis spēj kaut ko sniegt un novērtēt un parūpēties.
Ok, cits ir, ja sievieti uztur, dāvina mašīnas un atsūta uz kontu naudiņu, tad es turu muti - tas vairāk kā pienākums :)
23.12.2014 14:12 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Un viņš noteikti katru dienu skrien cauri visai mājai mētādams zeķes un ēdot domā vien par to, kurā istabā lai šoreiz noslēpj netīro šķīvi.

:-D :-D :-D
23.12.2014 14:47 |

Reitings 214
Reģ: 05.02.2013
ColloSal

Man liekas ka te ir jautajums nevis par majas kartibu, bet par uzmanibu - sieviete sanem par maz uzmanibas no sava viriesa lidz ar to sak meklet visadus iemeslus, lai piekasitos savam virietim.

Man radas jautajums, ja jau tev tagad tik gruti visu satirit tad ko tu darisi kad tev bus berni?
23.12.2014 15:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits