Nezinu, ka lai isi uzraksta. Man ar vecakiem bijusas ok attiecibas, ar mammu neitralas, nekadas ar teti labas. Kops vini parvacas dzivot uz UK ar mammu it ka uzlabojas, telefoniski, dzive ne. Satieku vinus loti reti. Tetis izmainijas loti. Viss, ko vins kadreiz noniecinaja, par to vins pats parvertas. Atsaka dzert, kad meginaju jautat, kadas problemas vienmer reja uz mani, ka esmu stulba, ka klausos mamma, vinam neesot problemas un vins zinot meru. Tad kadu dienu vienkarsi viss atklajas, vins riktigi dzeras, krapj mammu, uztaisijis bernu, ko pats neatdzist un murgo, ka esot noburts, vee pretigi pat domat. Bet lieta tada, ka kad tas notika, mamma bez domasanas nakti man zvanija raudot un visos sikumos izstastot ainu, ka vins vinu piekrapis, ka izturejies utt. Jasaka, ka viena pagale nedeg, mana mamma vienmer ignorejusi teta aizradijumus vai padomus, ka vinam patiktu vinu redzet utt. Bet nu, protams, kad mamma ta raudaja un pardzivoja man vinas bija zel, vina prasija pec padomiem, kurus vienmer ignoreja, mes ar masu teicam, lai iet projam, bet vina palika ar vinu, un pec tam par katru nieku zvanija un sudzejas mums, ka tetis ar to otru sievieti vel kontaktejas. Es turpinaju vinai teikt, lai iet prom no teta. Bet vina ir par vaju tadam solim, tapec vini abi nolemusi izlikties, ka tas gadijums nekas nav noticis, neviens par to neruna. Protams, tas nav bez sekam, mana mamma jutas nabadzite un kops ta notikuma vienmer ir ar kaut ko slima, vienmer zvana un stasta manai masai un man, un mes vinu tik zelojam. Kamer vienu dienu es sapratu, ka vina vienkarsi gust baudu no ta, tas bija, kad vina pazvanija ne no ta ne no sa, ka mirstot, un uz sitienu viena rita pasutija bileti no UK uz Rigu pie arstiem. Man rokas triceja visu dienu, teicu, lai pazino, kad uzzina, kas par vainu, bet ta vieta es stavokli esot tiku atstata stresot kadas divas dienas, kamer es vinu vareju sasniegt, lai uzzinatu, ka nekas traks jau neesot, kunga cula. un tad pec tam vel kaut kadi gadijumi, kamer es vinai pateicu, ka esmu stavokli un negribu vairak tadas lietas dzirdet, jo tas viss mani satrauc un ludzu, lai vina to atceras ari, kamer baroju ar kruti, jo nevajadzigs stress man nav vajadzigs. vina dievojas, ka jaa jaa. Tapat pa laikam kaut kas jau vinai paspruka, neko neteicu, nereageju. Tad vina atbrauca ciemos skatities manu bebi, un saka raudat, ka ja vinai jau bail bija, ka nekad vairs mus neredzes, jo redz vinai tadas sapes, jo pec tas mirstamas kunga culas vina ignorejusi arsta noradijumus , ko est neest utt. Tas man riktigi uzdzina dusmas, atlavu vinai izbaudit mazbernu, bet , kad aizbrauca, uzrakstiju, ka vinai jamekle arsta palidziba un jasakarto galva, jo vinai tas visas vainas rodas no nesakartotam attiecibam. Uz ko vina man uzrakstija, ka nespejot noticet, ka vinas berns nosaucot vinu par traku un ja jau es vinu tik traki ienistot, vina mani liksot miera. un ja ari mans tevs mani ignore. Tagad neviens no maniem vecakiem ar mani neruna, ignore un izliekas, ka es neesmu. Manam tetim tas ir loti iecienits veids, vins ik pa laikam, kad kaut kas nepatik, pasaka, ka vinam berni neesot. Kad teicu, lai mamma vinu pamet, vins esot teicis, ka esmu kuce. Un ja nerunaja ar mani gadu. un visu manu bernibu ik pa laikam attiecibas bija tada nerunasana , ignoresana, dzivojot viena maja. Un mana problema ir ta, ka man liekas, ka es ne pie ka neesmu vainiga, es tikai gribu mierigu dzivi, negribu iesaistities kaut kadas stulbas dramas ,kops sapratu, ka cilveki negrib neko risinat, izrunat. Bet tas domas neliek mani miera, gribas pateikt, ka ta nav godigi un man riebjas tas nerunasana un stulba izliksanas, un vai nu vini sak ar mani runat, es neprastu nekadas skaidrosanas, tikai normalu attieksmi. Un es gribetu pateikt, ka es ne pie ka neesmu vainiga, un viniem neko neesmu nodarijusi. Ka lai tieku gala ar tam domam, lai varu sevi pilniba veltit savai gimenei?