konkurence ar citām

Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
Iepriekšējā manā tēmā parādījās viedokļi, ka sievietēm vajag ģērbties tā, lai izceltu augumu, jo nemitīgi jāizrāda sevi tēviņiem un jākonkurē ar citām sievietēm.

Nopietni???

Citēšu dažus piemērus no daudz dažādām lietotājām, kurām citas izteica piekrišanu:

Man pašai, piemēram, labāk patīk ar apģerbu izcelt figūru.
Visu augumu noslēpj. Pilnīgi neko neizceļ, kā maiss.
drēbēm tomēr būtu jāizceļ augums
meitenes ģērbjas ne tikai, lai iepriecinātu vīriešus, bet arī, lai konkurētu ar citām sievietēm
Kā jau iepriekš minēju, tā izdabāšana/iepriecināšana .. tā ir iekārtots dabā un šāda sievietes loma ir dabiska.

Man tas šķiet diezgan šokējoši un pirmo reizi ko tādu dzirdu.

Pati ikdienā ģērbjos ļoti augumu neizceļoši, lielos džemperos, maxi kleitās, vairākās kārtās, un tādā garā, bet nekad nav bijis problēmu ar vīriešiem. Uzskatīju arī, ka vīriešus iegūst ar personību, nevis minikleitā iespīlētiem pupiem. Kļūdījos? Vai arī šādi viedokļi ir tāpēc, ka šis ir Cosmo, nevis piemēram Forbes sieviešu forums?
13.12.2014 12:43 |

Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
Ak dievs... :D Labi, ctn, manu un tavu sarunu slēdzam, lai turpina viedokļus izteikt pārējās, kurām tās smadzenes tomēr strādā labāk, nekā tev. Ja es pati simts reizes uzrakstīju, ka ''Es analizēju tos stulbos izteikumus'', un tu te no sevis tēlo nezin kādu augstākā līmeņa psihoanalītiķi, rakstot, ka redz,
Jau fakts, ka šādus izteikumus pamanīji, nepaslinkoji iekopēt un vēl izveidot diskusiju, liecina, ka veic analīzi un salīdzināšanu.

....

sorry, nespēju diskutēt ar bezsmadzeņu radībām. Izved no pacietības vienkārši, un arī bezjēdzīgi laiks nosists.
14.12.2014 13:29 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Atvaino, ka uzšāvu pa vājo vietu. :)

Lai Tev jauka diena!
14.12.2014 13:33 |

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Tātad - autore ir meitene, kurai patīk ģerbties maisos un augumu neizceļošos apģērbos un kurai gribas, lai citas arī dara tāpat. Kāda no tā jēga?
Visiem ir tiesības ģērbties tā, kā viņi jūtas labāk. Un, ja tev patīk maisi- viss ok, bet nevajag pārmest, ka citām patīk izcelt augumu.
14.12.2014 16:26 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
anonymous - Tu man tā arī īsti neatbildēji. Protams, nav spiesta lieta ;) Bet es labprāt uzzinātu, kādēļ Tev tāda nepatika pret Rīgas meiteņu stilu, pat ja vairumam tas ir līdzīgs. Tevis piesauktajā Rietumeiropā tāpat sievietes velk to, ko tirgo un propogandē kā modi; gan veikali, gan mēdiji, kas ar to vispār nodarbojas.
Ok, daļēji jau ir tiesa - Skandināvijā pelēkais casual svin spēcīgāku uzvaras gājienu nekā Rīgā. Bet nu nav tā, ka tas ir populārākais. Legingos un sporta apavos, savienojumā ar vienkārši maisveidīgu augšu, meitenes skraida daudzkārt biežāk, nekā Tavas otras diskusijas piemēros ar kleitām un tīŗi foršajiem apavien. Tapat lielais vairums piekopj kaut ko, ko dēvēju par romantisko casual - šifonveidīgas blūzes, svārki un lieli adījumi. Meitenēm bez formām, protams, tāpat neko īpaši neizcels. Bet sievišķīgie augumi tādi izskatīsies vairumā apģērbu. Manuprāt, Tu idealizē kaut ko, uz ko latvietes nepavelkas, a la - zāle citur vnm zaļāka.
14.12.2014 16:38 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Psss, ja man ir laba figūra, kāpēc gan man būtu tā jāapslēpj?

Ikdienā ģērbjos augumu izceļošās drēbēs (ne vulgārās), jo neredzu iemeslu, kāpēc valkāt neatbilstošu izmēru. Maisveidīgais apģērbs man personīgi nepatīk. Bet par citiem vienalga, katrs ģērbjas, kā uzskata par vajadzīgu un pareizu. Tāpēc neizprotu autores šusmināšanos.
14.12.2014 20:19 |

Reitings 444
Reģ: 11.07.2012
Es, personīgi, esmu to maisveidīgo drēbju nīdēja, jo ģērbjos tā, lai augumu izceltu (ne piedauzīgi). Aptuveni šāds stils ir ok. ;)

14.12.2014 21:25 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Es pat nezinu, ko domāju par šo tēmu...jo manuprāt, ir meitenes, kuras ģērbjas pēc principa - jo plikāk, jo vairāk uzmanības tiks pievērsts (vienalga vīriešu vai sieviešu un vienalga vai pozitīva vai negatīva) un ir tādas, kuras ģērbjas gaumīgi, atbilstoši videi un normām, lai patiktu sev, justos labi un piesaistītu skatienus, jo izskatās labi ģērbtas.
Parasti tās pirmās var sastapt klubos, jo tur vairs nav nekādu robežu - īsi svārki un bez dekoltē vai dekoltē un garāki svārki/kleita/bikses...tur ir viss ir dziļš un īss - fuj.
Un uzskatu, ka konkurēt var tikai vienlīdzīgu aprindu meitenes, nevis jebkuras, kurām nav slinkums lēkt augstāk par savu pēcpusi.
15.12.2014 10:11 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
pilnigi vienalga ko valka citas, es gerbjos ta lai man patik un man labi, erti utt.
15.12.2014 17:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits