Seja kopumā, tad tālāk, kas nu kuram izceļās...vai nu īpaši garš cilvēks, vai sievietei nevainojama āda,vai diezgan tukls cilvēks, vai ļoti skaistas, dzidras acis kādam,liels deguns... vienvārdsakot, pamana to, kas izceļās(pozitīvi vai negatīvi).
Man var iepatikties cilveeks arii "kartupelu laukaa"-nekaada sakara ar apgeerbu utt.Daudz par cilveeku varu pateikt peec rokas spiediena,acu kontakta. Taadas lietas,kaa kosmeetika ,man pilniigi neko neizsaka-neieveroju,driizaak cilveeka energija visumaa-to es juutu pa gabalu.
Koptēls, apģērbs, mati.
Īsti nesaprotu to, ka pirmais, ko vērtē ir apavi vai nagi, to tīrība, liekas tāda speciāla trūkumu meklēšana citā, lai pie reizes celtu savu pašapziņu, ka man redz, smuki nadziņi un tīras kurpes. Regulāri netīri apavi, protams, ar laiku acīs iekritīs.
vizuāli es novērtēju kopējo ainu, bet galveno iespaidu tomēr dod tas, kā cilvēks runā, kā pasniedz savu domu utml - tas pasaka daudz (ja ne visu - pirmajam iespaidam) par cilvēka pārliecību par sevi, par intelektu.
Vīriešos parasti ievēroju bikses un apavus. Principā pārsvarā jau koptēlu. Kā te dažas min, ka skatās vai tīri mati, nagi utt., es to neskatos, jo manā vidē neviena netīra nav. Visi ir kopti un tīri.
Pirmais, ko pamanu - žestus un kopējo ķermeņa valodu. Smaida/nesmaida, skatās acīs vai skatiens klīst kaut kur garām, ir nopietns vai atbrīvots utt. Tikko satiktām meitenēm/sievietēm uzreiz ievēroju balss tembru, jo no tā nereti var pateikt cilvēka atbrīvotības pakāpi - tās neīstās smalkās Bārbiju pelīšu - pīkstīšu balsis liecina par saspringumu:D
Pirnais ir kjermenja valoda un zesti, miimika... pec ta var noprast daudz par cilveku - iedomigs, kautrigs, paliecinats, atverts vai noslegts... un tad jau talak nopetu: sievietem - kruutis un smaidu, matus, nagus... virieshiem - apavus un rokas spiedienu... (kaa man tracina kad virietis preti sniedz ljenganu roku) :D