Ir tā, ka man diemžēl nav īsti paveicies un dēļ apaviem ir deformējies kajas īkšķa locītava.
Zinu, ka ļoti daudzām ir tāda problēma.
Var būt, kāda lieto, speciāli tam paredžetos fiksatorus un var dalīties pieredzē?
Vispirms sāc ar ortopēda apmeklējumu, kas tev novērtēs hallux valgus smaguma pakāpi. Varbūt, ka pietiks tikai ar fiksatoriem uz nakti, bet varbūt bez operācijas neiztikt. Kā arī atceries, ka tagad jāaizmirst par augstu papēžu velkāšanu!
Man ir vieglā (mild) formā jau gadiem, dažiem apaviem sāp tieši noberztais kauls, bet no augstpapēžiem neatteikšos :D
Tieši nesen domāju, ka būtu baigi interesanti rentgenu uztaisīt, just for fun.
Man šī problēma iedzimta. Mammai tā pat un arī vecmāmiņai bija. Mamma uztaisīja operāciju, pēc tās viņai ir vēl trakāk kā pirms tam, jau cik gadi pagājuši, bet sāpot tik un tā. Tādēļ es neko nedaru, kaut kā mēģinu sadzīvot ar to.
Man arī ir deformācija jau kopš bērnības. Mēģināju taisnot, bet neveiksmīgi. Tagad pat tas ir pluss, jo varu uzvilkt praktiski jebkuras formas apavus - kāja kompakti lien iekšā :D Nekas nesāp.
Man ir vieglā (mild) formā jau gadiem, dažiem apaviem sāp tieši noberztais kauls, bet no augstpapēžiem neatteikšos
Tas gan slikti, jo ar laiku pāries smagākā formā un ja nebaida tas, ka sāpēs, tad jāzin, ka arī estētiskais skats nav no labākajiem - īkšķis uziet pat pilnībā uz nākošā pirksta un pat ja neatsakies no augstiem papēžiem, tik un tā tas nesmuki izskatīsies. Bet nu jā no otras puses, ja man atklātos ka veidojas hallux valgus, nezinu vai spētu atteikties no augstiem papēžiem :D
Man atkal ir pēdā 6 pirkstu kauli, bet pirksta kā tāda nav, tas kauls savienojās ar piektā pirksta kaulu. Visu laiku centos kaut ko atrast par to, bet neatrodu.