Vīrs negrib lai eju strādāt

Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
Sveikas! Būšu ļoti pateicīga ja uzklausīsiet un izteiksiet viedokļus. Jo nav pašlaik ar ko izrunāties, emocijas arī pārņem visdažādākās.
Tātad- ir vīrs, ir gadu un 8 mēn. vecs bērns, ir vecvecāki no abām pusēm, kas labprāt pieskata, cik nu var. Un ir vēlme beidzot iet strādāt, jo jau sešus gadus nav tas darīts- sākumā universitātes gadi, pēc tam grūtniecība un bērna kopšana. Līdz šim runas par to, ka gribu strādāt, kad bērns mazliet paaugsies tika uztvertas mierīgi un pozitīvi arī no abu vecvecāku puses. Vienīgi, kad ieminējos, ka būtu labi uzlabot savas angļu/vācu val. zināšanas un beidzot iegūt tiesības, tika uztvertas pavirši- ai, nu kam tev tas, lieka laika tērēšana, utt.
Taču pēdējā kad jau meklēju variantus, sūtu CV un eju uz pārrunām, vīrs kategoriski pret-pamatojot ar to, ka redz, viņa vecākiem pat 2 dienas nedēļā (pārējās 3 mani vecāki) būtu par grūtu, jo abi jau diezgan paveci tam un ir sākuši biežāk slimot. Un lai es vēl pagaidu kādus 2 gadus- kad bērns sāks iet dārziņā. Ideja par auklīti vai privātdārziņu tiek noraidīta
Godīgi sakot, visa tā mājās sēdēšana ir pamatīgi piegriezusies- ir milzīga vēlme pēc jauniem iespaidiem, paziņām un darba. Nu nav man pašlaik savas dzīves- viss laiks tiek ģimenei, kuru ļoti mīlu, taču arī gribas dzīvot priekš sevīm! Nu nejutīšos es laimīgi, sēžot 4 sienās n-tos gadus vēl! Varbūt man nav taisnība un es tiešām esmu egoistiska?
08.12.2014 14:39 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Es jau gadu nevaru nosēdēt mājās - gribas jau uz darbu, ko es arī darīšu - atsākšu strādāt uz pusslodzi'(bērnam tad būs gandrīz gads un mēnesis).

Uzskatu, ka tu jau gandrīz 2 gadus mājās un tad neatbalsta, tad es godavārds sāktu domāt par šķiršanos, ja man vēl 2 gadus liktu sēdēt mājās.

Ja ne strādāt, tad vismaz iet kursos vai likt tiesības, bet ja vīrietis neko neļauj un nostāda, ka paliks mājās, tad es ar savu vīrieti vairs nerēķinātos, ja ar mani nerēķinās, necenšas saprast cik brīžiem mājās sēdēšana notrulina.

Meklē pati privāto dārziņu, visu sarunā un nostādi fakta priekšā, ja vēlies. Neļauj sev kāpt uz galvas, jo vīrietis nezina kā ir mājās ar mazu bērnu 2 gadus. Lai tad pats nāk sēdēt un tu iesi strādāt.
08.12.2014 16:04 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Pasūti vīru bekot un ej strādāt. Ja viņš nerēķinās ar to,ko Tu gribi,kāpēc tev būtu jārēķinās ar to,ko grib viņš? Lai sēž tad arī pats mājās.
08.12.2014 16:04 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Lexyyy, nu visiem dzīve neizveidojās vienādi, varbūt stardus nav izgājusi kursus un nolikusi tiesības pirms bērna, toties viņai ir jauks bērniņš, gādīgs vīrs un ģimene, kas citiem nav... Gan visu paspēs un nenokvēs, jo tādas lietas tiešām nav TĀDAS ko nevar izdarīt.
Dzīvot rāmjos un stereotipos ir muļķīgi.
08.12.2014 16:05 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Runā ar savu vīrieti! Ir cilvēki,kas varētu gadiem nosēdēt mājās un to vien darīt,kā berzt un šrubīt māju un gatavot un ir cilvēki,kam prasās strādāt un tā pienākuma sajūta,ka katru rītu tu celies,lai ietu kaut kur,kaut ko darīt, nevis tu celies,lai pasēdētu pie pc, izsūktu istabu un sataisītu vakariņas.
Ja esi cilvēks,kam vajag kaut ko pasākt- pasāc! Es katrā ziņā atļauju nevienam neprasītu un ja būtu iecerējusi- ietu un darītu. Okej, nejau uz pilnas slodzes darbu,ja bēbis mājās, bet kursi, tiesību iegūšana...Un tiešām- a, ko tad,ja vienā jaukā dienā tu paliec bez vīra? Nu dzīvē visādi notiek un dzīve ir dzīve, neviens neesam mūžīgi, (ptu, ptu, ptu)? Tā arī tu sēdēsi neko nepanākusi un neizglītojusies.
Manuprāt, ir lietas,kas ir jādara pašai priekš sevīm, nevis jāklausās,ko bikšainis teiks un jāklausa.
Man personīgi patīk strādāt. Jā, ir sliktas dienas, labas dienas, bet nestrādāt entos gadus un neko nedarīt, es nevarētu. Varēt varētu,bet negribētu. Grūtniecība, zīdainis mājās- cita runa, bet tā....
nē, man vajag sevi nodarbināt, citādāk es sviestā saietu.
08.12.2014 16:08 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nu ja nevajag naudu,kursus. Tad neko!
08.12.2014 16:10 |

Reitings 182
Reģ: 09.06.2014
Manuprāt, ilgus gadus bezpriģelā sēžot mājās cilvēkam sāk atrofēties smadzenes. Un viņš izkrīt no aprites. Runāt ar citiem arī nav par ko - tad aiziet bēbju runas un bēbju kaku runas, māmiņām, kas ir par daudz aizsēdējušās bērnu kopšanas atvaļinājumā.
08.12.2014 16:10 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Priecājies, ka normāls vīrs tev ir:) un baudi laiku ar mazo!
08.12.2014 16:13 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Lai cik traki neizklausiitos ,arii no muusu beerniem ir jaatpuusas kaadreiz ,un tas pusslodzes darbs buutu tiesi pareizaa vieta soreiz,jo tev buutu liels prieks kaut par mazu naudinu,bet taa buutu tomeer tava,tad tu buutu jau darbaa,kuraa beigaas varbuut pat gribeetu palikt-buutu taada kaa maza virziiba uz prieksu...Ar vecvecaakiem ir taapat kaa ar jaunajiem-vini arii nogurst,un tiesi emocionaali,taapeec noteikti var izmantot paliidziibu uz paaris stundaam,bet visa diena viniem buutu par daudz!Es viiram noteikti pateiktu ,ka tas darbs man ir vajadziigs,lai mazliet mainiitu rutiinu.
Beernu noteikti laistu ap 3 gadiem beernu daarzaa,jo tiem mazajiem patiik satikt "saveejos"!Tas vecteetins un vecmaamina ir loti miili,bet gribaas sava vecuma draugus-arii taa ir sava veida izaugsme,jo skolaa tie beernu daarza beernini ir taadi drosaaki,aktiivaaki .
08.12.2014 16:17 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Piekrītu cormeum komentāriem!

Vēl viena kļūda bija tā, ka nestrādāji pirms bērna. Tad varbūt nerautos tik ļoti atgriezties darba tirgū.

Taču rēkinies ar to, ka jo mazāks bērns ies dāriņā, jo biežāk slimos - un es varu iedomāties, kurš smīkņās un vainos autori par šo visu... Tāpēc ideāli šobrīd būtu sevi vispirms attīstīt - valodu kursi, tiesības, varbūt vēl kādas mācības. Paralēli bērnu pieradināt pie dārziņa pāris dienas nedēļā. Tas varētu būt tāds kā kompromiss, lai gan vīrs daudz nesprauslotu, gan pašai būtu iespēja izrauties no ikdienas rutīnas. Bez tam, ja atsāksi strādāt pilnu slodzi - par kursiem un tiesībām varēsi aizmirst, jo laika tev nebūs. Tāpēc - prātīgāk no sākuma šo jautājumu nokārtot un tad meklēt nopietnu darbu, kurā iegūtās zināšanas varētu pat noderēt.

Taču kopumā runājot, vīrs tev nevar aizliegt to, ko tu vēlies. Tāpēc esi gudra - un runā, runā, runā, kamēr pārliecināsi. ;)
08.12.2014 16:17 |

Reitings 691
Reģ: 03.03.2013
Radiniecei bija liidziiga situaacija. Ari nosedeeja maajas entos gadus,nelava straadaat. Paliek ar laiku jau taa majas sedesana liidz kaklam. Ir jau labi ka uztur,vari itkaa majas pasedet,bernu audzinaat. Tev berns jau ir pietiekosi liels,no divi gadi droshi var meegjinaat suutiit bernudaarzaa. Tas viss atkariigs no pasa bernina ka iejutiisies un cik liela vajadziiba Tev stradat un izgliitoties pasai.
Pagaidi vismaz lidz diviem gadiem.. bernins atri izaug. Izbaudi kameer vari.. pectam kad saksi straadat,laika nwbus tik daudz. Tad saksies preteeja reakcija..ah cik labi bija maajaas! :)
Un zini? Radiniece vienaa jaukaa dienaa samekleeja darbu un aizgaaja straadaat! Viss. Miers maajas un visi dziivi un laimiigi! Tas viss no Tevis atkariigs. Nevajag baidiities,Taveejam tomeer jaasaprot kad Tu veelies izgliitoties un meerkjee arii uz karjeru! Veiksmi!
08.12.2014 16:20 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
un baudi laiku ar mazo!

Ir grūti kaut ko baudīt, ja jūties kā četrās sienās iesprostots rutīnas kamols ar zupas katlu. Tas tā. Piebilde.

Bērns vēl mazs, slimošana bērnudārzos ir fakts, diemžēl. Mans nekad neslimojošais bērns, kopš sācis iet bērnudārzā, slimo nepārtraukti. Sāc ar auto kursiem! Nevajag teikt, ka tev vajag pārmaiņās dzīvē, vajag teikt, ka tev aug bērns, un kā tu bez auto izvadāsi viņu pa nodarbībām, baseiniem, vingrošanām, mūzikas stundām un bēbju ballītēm? Kad "tirāns" apradīs ar to, ka tās dažas stundas nedēļā nav pasaules gals, tad pieliec klāt valodu kursus. Būsi ar to visu ārpus mājas, cilvēkos. No septembra gan - bērns bērnu dārzā, pati - darbā. Ja izdodas atrast pusslodzi, ideāli. Vai arī sāc studēt! Es esmu mazliet līdzīgā situācijā, kā tu (vīrs strādāt atļauj, bet mans darbs ir ar krietni mazāku slodzi, kā pusslodze, tāpēc četras sienas arī redzu ļoti bieži), un no manas pieredzes, nav starpības, vai tas ir darbs, vai kursi, svarīgākais ir kaut ko darīt ārpus mājām.

Neļauj sevi pārtaisīt par mājsaimnieci! Tas, ka tas ir "visu cosmiešu sapnis", sēdēt mājās un nestrādāt, nenozīmē, ka tam ir jābūt arī tavam sapnim. Tas, ka tu gribi dzīvot arī sev, nepadara tevi ne par sliktu māti, ne par sliktu sievu, ne par sliktu meitu.

Bet jā, vecāki, lai cik ļoti mīl mazbērnu, var tīri fiziski nogurt no 3x nedēļā maza bērna pieskatīšanas. Variants ir vismaz dažas reizes nedēļā uz to laiku, kad tu esi kursos, ņemt auklīti.
08.12.2014 16:26 |

Reitings 691
Reģ: 03.03.2013
Tiesi tapec autorei iesaku kaut ko dariit,nevis gaidiit kamer viiram uznaks pozitiivais garstaavoklis un krasi mainiisies domas par darbu.
Ir gruuti ar mazo sedet majas un vislaik priecaaties,tpat srii ir darbaa un visur citur. Saakt at mazuminu,kaut vai maaciibas .. jeb arpus majas nodarbiibas,piemeram fitness? Lai attejies kaut vai uz briidi!
08.12.2014 16:32 |

Reitings 8272
Es domaju, ka sac ar to, ka apmekle kadus kursus, lai virs pamazam pierod. Un varbut tiesam vina vecaki ir parak slimi un veci, lai uznemtos rupes par tik mazu berninu. Tad tajas dienas, kad nepieskata tavi vecaki, meklejat aukliti. Manuprat, kamer berns nav sasniedzis to 1.5 gadu vecumu, mammai nevajadzetu un ipashi ilgu laiku atstat berninu, jo vinsh tad vel tomer ir ljoti mazins. Saja zina viram tomer ir sava taisniba. Vsp atkarigs kadss berns. Ja vinsh labprat pavadu laiku ar taviem vecakiem, paris reizes nedelja to var atlauties. Un tu nemaz nezini, ka tavi vecaki beigas reagetu, kad tiesam berns butu japieskata tik biezi. Varbut pasiem beigas apniks krameties. Ta biezi medz notikt.
08.12.2014 16:44 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Ja viiram ir atbilstoshas finanses, kaada probleema panjemt atstaato vai ieskaitiito naudu un aiziet pieteikties autoskolaa vai kursos, peec tam nostaadiit fakta priekshaa. Vai tieshaam par katru soli jaaatskaitaas un jaaprasa atljauja.

Ja vins nesaprot, kaapeec vajag kursus, autore vareetu arii "nesaprast", kaapeec vinjam vajag to gludinaato kreklu vai vakarinjas. Lai gludina pats un lai paeed kaadaa eestuvee peec darba.

Un autore jau mineeja, ka beernam ir gads un astonji meeneshi, tas nav pie pupa ziidaams beerns. Un beernam ir no mazotnes jaakomunicee ar citiem cilveekiem un beerniem, lai peec tam nesanaak maates brunchu steerbelee notureets siltumniicas staadins liidz 3 gadu vecumam. Jo dazhaadaaka vide, jo mazaak beerns slimo. Ja 3 gadu vecumaa no ierastaas vides iegruudiis beernudaarzaa, protams, ka slimos. Nez kaapeec tie beerni, kas ik pa laikam ir bijushi ar aukliiteem un vecvecaakiem dazhaadaas videes, ljoti aatri adapteejas beernudaarzaa un nav mistiskos nedeeljaam ilgos slimoshanu.
08.12.2014 16:59 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
es būtu laimīga, ja mana dzīve izvērstos tā, ka man nav jāstrādā un vīrs uztur :D
08.12.2014 17:31 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Es tavā vietā ietu i tiesības likt,i mācītos un arī strādātu!
Nenovēlu un ceru,ka tā nenotiks,bet nekas jau nav pastāvīgs..jebkurā brīdī viss var pajukt,un ko tad? Nebūs ne darba,ne zināšanas.. Un ja tā padomā,tad priekš kam tu iztērēji tos gadu universitātē,ja pēc tam ar tādu izglītību esi mājsaimniece?

Un noteikti nesēdi mājās, ja to nevēlies! Ja ir iespējams,ka vecvecāki pieskata mazo,tad kur problēma? Es tavā vietā nopietni parunātu ar vīru. Tev nav jāsēž četrās sienās un jārūpējas tikai par mazo un kārtību mājās. Tev ir tiesības arī uz savu dzīvi. Un tu noteikti neesi egoistiska,vairāk vīrs pēc tāda izklausās.
08.12.2014 22:36 |

Reitings 2532
par slimošanu un bērniem, kad sāk iet bērnu dārzā.
nu man pazīstamai bija tā, ka atsāka strādāt un meitu veda uz bērnu dārzu. Arī sākumā slimoja, Tas bērnam tīri psiholoģiski, nav mamma blakus visu laiku, jauna vide, citi bērni, negribas jau atradināties no mammas. un lai panāktu savu - sāk slimot, jo tad mamma atkal būs blakus. Bet pagāja dārziņā ilgāku laiku un visa slimošana pārgāja.
08.12.2014 23:52 |

Reitings 2532
un, iepējams, ka viņš nevis negrib, bet vnk nesaprot kāpēc tu gribi kaut ko mainīt - jo viss tev taču ir.
08.12.2014 23:55 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Kaa es gribu iet stradat.... kaa es saprotu autori, trakakais, ka man veel visa majas sedeshana ir prieksha... :( :D
09.12.2014 00:01 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Var taču nestrādājot arī izrauties no ģimenes dzīves... sāc apmeklēt kaut kādas nodarbības, trennažieru zāli vai ko tādu, kur neesi ar vīru un bērnu, lai atpūstos... un dari to tajās dienās, kad tavi vecāki var pieskatīt bērnu un nav jāuzkrauj vīra vecajiem...
09.12.2014 01:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)