Vīrs negrib lai eju strādāt

Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
Sveikas! Būšu ļoti pateicīga ja uzklausīsiet un izteiksiet viedokļus. Jo nav pašlaik ar ko izrunāties, emocijas arī pārņem visdažādākās.
Tātad- ir vīrs, ir gadu un 8 mēn. vecs bērns, ir vecvecāki no abām pusēm, kas labprāt pieskata, cik nu var. Un ir vēlme beidzot iet strādāt, jo jau sešus gadus nav tas darīts- sākumā universitātes gadi, pēc tam grūtniecība un bērna kopšana. Līdz šim runas par to, ka gribu strādāt, kad bērns mazliet paaugsies tika uztvertas mierīgi un pozitīvi arī no abu vecvecāku puses. Vienīgi, kad ieminējos, ka būtu labi uzlabot savas angļu/vācu val. zināšanas un beidzot iegūt tiesības, tika uztvertas pavirši- ai, nu kam tev tas, lieka laika tērēšana, utt.
Taču pēdējā kad jau meklēju variantus, sūtu CV un eju uz pārrunām, vīrs kategoriski pret-pamatojot ar to, ka redz, viņa vecākiem pat 2 dienas nedēļā (pārējās 3 mani vecāki) būtu par grūtu, jo abi jau diezgan paveci tam un ir sākuši biežāk slimot. Un lai es vēl pagaidu kādus 2 gadus- kad bērns sāks iet dārziņā. Ideja par auklīti vai privātdārziņu tiek noraidīta
Godīgi sakot, visa tā mājās sēdēšana ir pamatīgi piegriezusies- ir milzīga vēlme pēc jauniem iespaidiem, paziņām un darba. Nu nav man pašlaik savas dzīves- viss laiks tiek ģimenei, kuru ļoti mīlu, taču arī gribas dzīvot priekš sevīm! Nu nejutīšos es laimīgi, sēžot 4 sienās n-tos gadus vēl! Varbūt man nav taisnība un es tiešām esmu egoistiska?
08.12.2014 14:39 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, ideālajā variantā pirmos bērna dzīves gadus mātei vajadzētu maksimāli daudz laika veltīt bērniem.. Tas tāds posms, kad savas iegribas labāk pabīdīt sāņus...
Vecvecāki arī nepaliek jaunāki, jāparūpējas, lai pārlieku ne noslogots viņus ar mātes pienākumiem..
2 gadi nav nekāds kosmiski ilgs laiks, lai nevarētu paciesties... Pēcāk varēsi strādāt un strādāt..un strādāt.. :D

Valodu kursi 2-3 x nedēļā gan nav slikta izeja...varētu maķenīt izrauties no mājām :)
08.12.2014 15:15 |

Reitings 254
Un par tiem vecvecākiem- nekas netiek uzspiests, viņi paši pa sevi ir ļoti bērnus mīloši un cik nu var tiecas pavadīt laiku ar mazbērnu, vienīgais- ka ar veselību kļuvis pašvakāk, līdz ar to var būt problēmas, ka nebūs kam pieskatīt bērnu regulāri

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Ja cilvēkam ir vēlēšanās, viņš agrāk vai vēlāk tāpat atradīs veidu kā tikt pie tā visa. Vīrs Tevi nevar ierobežot kā kaut kādu dzīvnieku. Neizejot uz kompromisu panāktu tikai to, ka Tu kādā brīdī eksplodē un tad sekas Jūsu ģimenes dzīvei var būt riebīgas.

Reitings 254
cormeum- tie divi gadi jau praktiski ir nosēdēti, jo kamēr atradīšu, paies daži mēneši. Līdz šim arī baigi nerāvos uzsākt darba gaitas, jo lieliski apzinājos, ka esmu vajadzīga bērnam.
08.12.2014 15:17 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Sāc ar to ka aizej uz darba biržu visu nokārto. Izkaro kursus,tad meklē sākumā 0,5 slodzes darbu.tikai vēlāk ko nopietnu.ceru ka mazais kad piedzima momentā bērnudārza rindā stājāties? Jo tad ap 2 vai 3 gadiem stabili būs vieta dārziņā.
08.12.2014 15:18 |

Reitings 254
Rūū, tā ir- esmu teikusi, ka visa tā situācija nekādu prieku man nesagādā un visas negācijas un aizvainojums tik krājas un krājas
08.12.2014 15:19 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
braalim draudzene arii loti raavaas uz darbu, un aizsuutiija mazo uz beernudaarzu, tachu nekada lielaa stradashana nesanaca, jo naacas visu laiku nemt sliimibas lapas, jo maaza saakot loti daudz slimot kopsh saaka iet b/d, ja butu bijusi iespeja, labak buutu pasedejusi majas vel ar mazo.
08.12.2014 15:22 |

Reitings 992
Reģ: 01.10.2013
tev paveicies,ka vins negrib, vairums puisu grib lai vinu meitenes iet stradat, bet isti neuzspiezh jo apstakli nespiezh. man draudzene ari saka ka grib labprat uz esti iet stradat, bet tad aizbildinas,ka nebus kas bernu no darzinja iznjem un tada gara, vinai vnk patik sedet majs un teret drauga naudu. Draugs jurnieks majas diezgan reti, driz ari tgd bus majs, ziemassvetku davans perk pa vinju naudu,kada jega vispar davinat vinjam kkur, tikpat labi vins pats var nopirkt to ko grib. JA TU TIESAM GRIBI IET STRADAT iesaku pastavet par to, jo tiesam nevar zinat ka dzive iznaks,ja gadijuma paliksi viena ar bernu, vinsm ta darbs bus bet tu paliksi uz ielas
08.12.2014 15:24 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
laurensija
+ mans sicis tagat uzsaka b/d gaitas, 2 dienas darzina - 2 nedelas majas, 4dienas darzina - 2 nedelas majas utt.
08.12.2014 15:27 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Tas, ka viirs pazinjo, ka sievai jaaseed maajaas - jaashmoree, jaagludina, jaamazgaa, kursus nevajag, straadaat nedriikst, aukli vai privaato beernudaarzu nedriikst - taa buutu cienja un kompromisu mekleeshana???
Taa ir cienja pre sievieti? Taa ir sievietes nolikshana pie zupas katla, gludinaamaa deelja un pamperu pakas.
Varbuut vispaar neko nevajag, vai ne? Lai nebaazh degunu aaraa no maajas un izpilda viira kunga veelmes. Bezsmadzenju verdzene bez viedoklja, vai ne??? Atgriezhamies alu laikmetaa.

Viirs ir izraadiijis milziigu cienju shajaa gadiijumaa, ha, ha, ha. Saprastu, ja shis apmaksaatu kursus, autoskolu, frizieri, fitnesu (da jebkaadu variantu, kas interesee autori), respektiivi - autorei buutu aizpildiita diena ne tikai ar beernu un zupas katlu, vinja buutu paraleeli sabiedriibaa un nodarbotos ar sev tiikamaam lietaam. Te, redziet, nee, kam to vajag.

Ja patiik buut dreseetiem suniishiem, tad, jaa, ko es te baazhos ar savu viedokli.

P.S. Kaut kaa nemaniiju, ka autorei taisiitos laisties kaadaa briivpraatiigajaa darbaa uz karadarbiibas zonu uz nenoteiktu laiku, kas vareetu buut adekvaats iemesls shaadai viira reakcijai.
08.12.2014 15:32 |

Reitings 192
Reģ: 13.11.2014
Tas tak lielākajai daļai kosmiešu lielākais sapnis nestrādāt un sēdēt majās :D
Vienīgais puisim jāatmaksā sievietes dārgie hobiji, kā jau teica DieKleineHexe, jo savādāk vecis ir vienkārši kārtējais latviešu lupata, neveiksminieks, kas sievai liek sēdēt pie plīts :D

P.S Neklausies Rūū, viņš ir mīkstais ;)
08.12.2014 15:40 |

Reitings 27552
Vipār to ka vīrs tevi kā personību neuztver var saprast. 6 gadus neko nedari! Biržā kaut tagad esi visu nokārtojusi?
08.12.2014 15:46 |

Reitings 52
Reģ: 05.06.2014
Manai mammai bija tāda situācija kā tev. Es izaugu un tagad viņa 20 gadus nav strādājusi. Kurš ņemtu sievieti ap 47 darbā bez pieredzes un kārtīgas profesijas? Viņa ļooooti nožēlo, ka negāja strādāt, jo šobrīd esmu savā dzīvē un viņai nav darbs kam sevi ziedot un nav arī nevienas foršas darba kolēģes ar ko aiziet uz kādu pasākumu. Mans tētis par laimi ir ļoti gādīgs un nekad nav gribējis, lai viņa strādā, bet nu tu jau nekad nevari zināt vai tavas attiecības būs mūžīgas. It īpaši, ja jūs tik jauni sagājāt kopā.

Es tiešām iesaku iet strādāt, jo tev vienmēr būs drošības sajūta. Ko tu darītu, ja vīrs tevi 30-40 gados pamestu un tev nebūtu pilnīgi NEKĀDA darba pieredze?

Tev pie tam ir vecvecāki,kuri var bērnu pieskatīt.
08.12.2014 15:50 |

Reitings 254
DieKleineHexe

Mieru, tikai mieru! Visādi citādi nekādu pretenziju nav. pelna viņš ļoti labi, fitness-šopingi-frizētavas ir dzīvē. Bet gribas darbu un sevis pilnveidošanu.
Pašai diezgan liels izbrīns par tik neadekvātu reakciju sakarā darba meklējumiem. Nekāds tirāns nav, kopumā dzīvojam visai saticīgi
08.12.2014 15:51 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Es varētu vispār nekad nestrādāt, tikai ar tādu noteikumu,ka māja ir perfektā kārtībā, pati esmu perfektā formā un izskatā,un nodarboties ar savu kaut kādu mazu hobijbiznesiņu, iet kursos, mācīties kaut ko.

stardust, tu gribi tieši strādāt vai vienkāŗši kaut ko citu savā ikdienā?
08.12.2014 15:52 |

Reitings 27552
Manam ar ļoti nepatīk ka strādāju tagad pilnas slodzes darbu, arī ikdienas mājas dzīvi tas ģimenei apgrūtina,bet samierinās. Tāpēc ka tā gribu es! Smejas ka pacietīsies kamēr man apniks :D
08.12.2014 15:54 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Stardust, par vecākiem... Manējie ir tādi, kas neatteiks mazbērnus apčubināt NEKAD.. pat ja būs pārguruši, nomocījušies.. viņi to nekad nedarīs.. bet tas jau nenozīmē, ka viņiem nevajag atpūtu. Vecvecākiem prasa lielākus pūliņus mazos pieskatīt.. nekā jauniem vecākiem :)

Uzskatu, ka kaut kādu izglītojoši nodarbi būtu vērts ieviest (piem., valodu kursi).. lai pati no mājas soļa varētu atslēgties.. tajā pat laikā pilnveidojoties. Ja puisis ir gatavs visu vilkt finansiāli.. viņam, manuprāt, būtu jāierēķina arī šādi izdevumi.. :)
08.12.2014 15:55 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Nu dažas ir normālas kalpones saviem večiem. :D

Kāpēc neesi pilnveidojusies, izgājusi dažādus kursus un nolikusi autotiesības pirms bērna? Tā jau Latvijā notiek vispirms bērns, tad skola, darbs, tiesības un kursi.

Pasaki, ka nevēlies viņam būt personīgā kalpone, vai tad viņš ir invalīds, ka nevar pat uz auto kursiem tevi palaist?
08.12.2014 15:59 |

Reitings 27552
Kursus par brivu un vēl pabalstu un stipendiju autore dabus ja ies uz darba biržu.
08.12.2014 16:02 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Kubiet.. izskatās, ka viņa ne zināja, ka var iet un arī netaisās tur iet :D
08.12.2014 16:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)