Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ko iesākt? Kaimiņu stāsts

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Var palasīt manu iepriekšējo tēmu saistībā ar kaimiņu būšanām/nebūšanām.
Īsumā - draudi par to, ka īrniekiem miera nebūs, laikam sāk apstiprināties. Konflikts ir ar apakšējo dzīvokļa saimnieci, kurai pretējā mājā dzīvo labākās draudzenes bezdarbnieces ar brīvu vaļu visu diennakti. Šobrīd tiek filmētas īrnieku gaitas - cik ieiet dzīvoklī, cik iznāk (to dara no pretējās mājas, logi tieši pretī), pieraksta auto numurus, pāris vakarus lika dārdēt mūsu dzīvokļa grīdai uzliekot mūzikai pastriprinātājus (bet sapratusi, ka tas neko nedod, laikam atmeta šo ideju). Rīt iesim uz policiju interesēties, ko darīt, bet cik saprotu, neko jau nevar pasākt, kamēr nav nekas tiešām nodarīts. Iespējams, vāc pierādījumus, lai kaut kur sniegtu sūdzību (to šī sieviete dara jau gadiem arī par citiem mājas iedzīvotājiem, bet nu viņiem ir miers pēdējos gadus, jo tagad ir apsēdusi mūsu dzīvokli, viņi nekur nejauksies, jo negrib izsaukt uguni uz sevi).
Varbūt ir kādas likumu pārzinātājas, vai pieredze ar šādām nebūšanām? Jo gaidīt kamēr sāks kaitēt fiziski vai vel kādus brīnumus uzsāks.. Pierādīts nav, bet kaimiņu suņa noindēšanā visi vainu lika tieši uz šo kaimiņieni.. Īrniekiem arī ir suns, droši nejūtas.
08.12.2014 12:41 |

Reitings 727
Un īrnieki tiks iedeklarēti, lai viņiem būtu likumiskās tiesības vērsties policijā. Bet vai šādā gadījumā, ja iedeklarējās, arī pret viņiem nevar sniegt šīs kaimiņienes kādas sūdzības?
08.12.2014 12:48 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10574
Reģ: 29.01.2009
Īrnieku tiesiskais pamats uzturēties dzīvoklī ir īres līgums, nevis deklarēšanās! Tas tā.. starp citu.
08.12.2014 12:51 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Lai iesniegtu sūdzības, vajadzētu kaut ko pārkāpt.. Tantes var jau fotografēt cik uziet, bet ja īrnieki godīgi dzīvo?
08.12.2014 12:53 |

Reitings 727
Īrnieku tiesiskais pamats uzturēties dzīvoklī ir īres līgums, nevis deklarēšanās! Tas tā.. starp citu.

Paldies, ka šo iepostoji. Īrnieki laikam nebūtu arī pareizākais apzīmējums, cilvēki tur dzīvo, lai pieskatītu dzīvokli (arī šīs kaimiņienes sakarā) un tas nestāvētu tukšs. Nekāda samaksas netiek veiktas. Bet tas nav būtiskākais, svarīgākais, lai šiem cilvēkiem ir tiesības atrasties tur.. Īres līgums tiks uztaisīts, atrunājot šos faktus.
08.12.2014 12:55 |

Reitings 727
cormeum, lieta tāda, ka nezinam jau iemeslu kādēļ filmē un pieraksta visu.
Iepriekš, piemēram, par dzīvokļa saimnieci viņa uzrakstīja sūdzību, ka viņa bāž pamperus tualetes podā (jo viņai tie nākot augšā), bet šajā dzīvoklī jau gadus 40 nav bijis neviens bērns, turklāt ik pa laikam vispār šis dzīvolis ir bijis tukšs uz ilgāku laika periodu.
Zināms ir tas, ka viņa vēlas šo dzīvokli sev, ir vairākas reizes teikusi, ka pirks (kaut nekāda runa par pārdošanu nav bijusi), tad teikusi, ka ir arī citi veidi kā dabūt to sev..
08.12.2014 12:59 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Filmē gan jau tāpēc, lai smagi kristu uz nerviem..varbūt papildus cer, ka uzfilmēsies pārkāpums..
Var jau rakstīt 101 sūdzību, bet ja nevarēs pierādīt vainu.. Tad arī nepiešķirs sodu..
08.12.2014 13:04 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Es uzrakstītu policijā iesniegumu, ka mani izspiego.
08.12.2014 13:08 |

Reitings 727
Filmē gan jau tāpēc, lai smagi kristu uz nerviem..varbūt papildus cer, ka uzfilmēsies pārkāpums..

Iespējams. Bet es drīzāk lieku uz to, ka filmē tādēļ, lai būtu pierādījumi, ka dzīvokļa īpašniece izīrē dzīvokli. Kaimiņiene pati ir izdomājusi, ka dzīvokļa īpašniece izīrē dzīvokli (jo tajā taču sveši dzīvo), saņem par to atlīdzību, bet nodokļus nemaksā. Viņa jau tad (mēnesi atpakaļ) teica, ka vērsīsies iestādēs ar sūdzību. Iepsējams, ka tur pateica, ka vajag pieraījumus tam un tagad šī filmēšana.. Bet arī auto numuru pierakstīja šorīt.
Iepriekš viss tika ignorēts, bet šobrīd, kad filmē, lien gar mašīnu..
08.12.2014 13:08 |

Reitings 218
Reģ: 23.07.2010
Piedod, nevarēšu palīdzēt... bet nezināju, ka daži cilvēki ir tik "slimi"... :(
08.12.2014 13:09 |

Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
Vētrasputns- situācija vienkārši drausmīga. Es šīs lietas risinātu savadāk...
08.12.2014 13:11 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Varbūt visu laiku filmē, lai varētu aizsūtīt sižetu uz Bez tabu vai Degpunktā. Un dabūt 50 eiro (vai cik nu tur bija) :D
08.12.2014 13:18 |

Reitings 727
Vētrasputns- situācija vienkārši drausmīga. Es šīs lietas risinātu savadāk...

Ar kādiem?

Un atkal domāju - ja rīt policijā iesniedz iesniegumu par to, ka filmē (tiešām gandrīz vai izspiego), to uzzinot šīm konkrētajām personām (man gan nav viņu personas kodu, tikai vārdi un adreses no pretējās mājas), nebūs tā, ka pēc tam, tiešām uz ielas iziet nevarēs, kad metīsies virsū (šis ir piedzīvots, kad dzīvokļa saimniecei katru reizi metas virsū izejot pa durvīm).
08.12.2014 13:18 |

Reitings 727
Varbūt visu laiku filmē, lai varētu aizsūtīt sižetu uz Bez tabu vai Degpunktā. Un dabūt 50 eiro (vai cik nu tur bija)

Zini? Man pašai jau šķiet, ka tur varētu vērsties, lai vismaz publiski nokaunināti par savu acīmredzami psihiski nestabilo uzvedību šīs tantes. Bet diez vai tāda liera kā kauna sajūta piemīt cilvēkiem, kuri bāž kameras logos un nebaidās ložņāt gar mašīnu to redzot īpašniekiem.
08.12.2014 13:22 |

Reitings 850
Vētrasputns- nu ko poliija izdarīs tādu, lai šie cilvēki tā vairs nerīktos. Es laikam meklētu kādu spalvaino roku...
08.12.2014 13:29 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
viņa ir jau kaut ko iesniegusi?
man kādu laiku atpakaļ bija briesmīgi kaimiņi, rakstīja sūdzību pēc sūdzības, par visu, kam nepietrūka fantāzijas, līdz policija sāka viņu sūdzības neņemt pārāk nopietni. es domāju, ka trakas tantes policijai nebūs nekāds jaunums, tāpēc tavā vietā ignorētu šo situāciju un lautu viņai cepties savā sulā.
08.12.2014 14:29 |

Reitings 850
Vētrasputns- tu viņai nevari piedraudēt ar tiesu darbiem, ka vērsīsies tiesā ar prasību, ja neliksies mierā? Es zinu, ka ir daudz cilvēku kurus biedē cilvēki, kas zin savas tiesības.

Ir jau arī variants, ko minēju augstāk- par spalvaino roku- respekts ir ātrs, nevienu nevajag pārmācīt fiziski- parasti pietiek ar sarunu. Pašai gan šādas drastiskas metodes nav nācies pielietot, bet draugi gan šādi izdarīja un miers mājās.
08.12.2014 14:35 |

Reitings 727
Jasmins_, saistībā ar tiesām
Es vairs neatceros vai to pieminēju iepriekšējā diskusijā, bet ir uzsākta tiesa jau ar apakšējo kaimiņieni pret nūsu dzīvokļa īpašnieci. Laikā, kad dzīvoklis stāvēja tukšs, plīsa truba un applūda kaimiņienei virtuve. Protams, lai nu kā, bet vaina tika atzīta, īpasniece arī aizgāja apskatīties skādi un tā. Bet līdz tiesai viss nonāca, jo tā kaimiņiene summā, kuru gribēja piedzīt bija iekļāvusi neticamus priekšmetus (tur zīmolu lūpenes, mūzkas centrus, apģērbus), kurus tad, kad aizgāja apskatīt skādi neredzēja + tas viss vnk nav ievietojams šajā mazajā telpā (tiešām ļoti maza telpiņa), tāpat kaimiņiene ir sagrābusies čeku čekus, kuriem nav rekvizītu, respektīvi, ir sajūta, ka uz šo appludināšanu cenšas pamatīgi iedzīvoties, summa ir tūkstošos, kuru prasa. Tādēļ nekāda nauda uz rokas (kā to vēlējās kaimiņiene) netiek maksāta un ies caur tiesu. Tajā pašā laikā, tiek izzagti uzaicinājumi uz tiesu (ierakstītās vēstules). Tā, kā mūsu paskastīte ir pie kaimiņenes durvīm tieši (tāds plānojums), tad aizdomas, ka viņa to dara speciāli.
Tiesa ritēs savā garā, viņu pārstāv advokāts, kaimiņienes pašas nebūs, jo viņa regulāri ir ārzemēs uz nedēļu, tad atkal LV. Viņa vnk ir deleģējusi šīs te pretējo logu kaimiņienes vākt pierādījumus (?) un šādi rīkoties.
Pagaidām, jā, plāns ir tāds, ka, ja tas būs iespējams, tiks iets klāt un pateikts, ka vērsīsimies policijā. (Ja būtu uzreiz pamanīts,ka tā ir tā pati sieviete, kura filmēja, kas lien gar mašīnu, jau tad būtu tas izdarīts). Vai tas, ko dos? Nezinu.. Jo šīs sievietes (gan kaimiņiene, gan pretējo logu tante (ir divas pretējos logos, bet viena ir tā filmētāja un tā, kura gar mašīnu līda, otra figurē mazāk) sevi uzskata par pasaules valdniecēm. Un savā ziņā kaimiņiene arī valda pār mūsu daudzdzīvokļu māju, vismaz kāpņutelpu noteikti, jo viņas dēļ ne vienam vien kaimiņam ir bijušas nepatikšanas un neviens neko pretī viņai nesaka, nav arī iespējams, jo, kad viņa paver muti, tad kliedz tā, ka km attālumā var dzirdēt, pie tam, dara to nonstopā..

TalisQualis, es nepateikšu, cik sūdzību no kaimiņienes par tieši šo dzīvokli ir nonākušas līdz policijai. Jo viņa sūdzās ne tikai tur, bet visur, kur ir iespējams. Tā, kā latviešu valodu viņa nepārvalda, tad ar iesniegumiem laikam viņai neiet tik labi (jo iestādēs, ja nemaldos tos pieņem valsts valodā).. Bet gan jau zvanās vai kā savādāk. Cik saprotu ir tā, ka par to uzzina tikai tad, ja šo sūdzību ņem vērā. (Piemēram, vieni kaimiņi bija izlikuši remonta laikā skapi koridorī (liels koridors, netraucēja pārvietoties vai kā savādāk) un tad par to uzlika naudas sodu viņiem pateicoties viņas sūdzībai). Iespējams, sūdzejās arī par remontdarbu trokšņiem, pirms tagadējie pieskatītāji ievācās, bet atļauja remontēties viņiem bija un to darīja tikai atļautajā laikā, tā, ka tur neko pasākt pret nevarēja).
08.12.2014 15:24 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Nedaudz ne pa tēmu, bet nu pie manis reiz atnāca policists pajautāt, vai kaimiņiene ikdienā uzvedas adekvāti :D Jo non-stop raksta iesniegumus viņiem :) Policisti jau zina savas "varoņtantes". Un tik daudz resursu tiek tērēts uz slimu ļautiņu izdomājumu pārbaudīšanu...
08.12.2014 15:34 |

Reitings 192
Reģ: 13.11.2014
Ja pareizi sapratu jūs filmējat īrniekus :D jeb kaimiņiene filmē jūsu īrniekus? :D
Jebkurā gadījuma smieklīgi :D
08.12.2014 15:44 |

Reitings 727
Nedaudz ne pa tēmu, bet nu pie manis reiz atnāca policists pajautāt, vai kaimiņiene ikdienā uzvedas adekvāti Jo non-stop raksta iesniegumus viņiem Policisti jau zina savas "varoņtantes". Un tik daudz resursu tiek tērēts uz slimu ļautiņu izdomājumu pārbaudīšanu...

Jā, parasti jau tā ir, ka zina un uz pilnmēnesi jau līnijas ar karstas, it īpaši no šādiem te!
Mani vairāk uztrauc tas, ka reāli var ko nodarīt, kā kaimiņiem par to noindēto suni vai mašīnas apskādēšanu vai vienkārši ar to, ka cilvēks izejot un ieejot mājā tiek bez maz izspiegots, fiksēts katrs ienācējs un beigās, kas zin, ko ar šo info tad nu iesāk.
08.12.2014 15:52 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits