O, beidzot arī man saistoša beztēma :)
Teātri apmeklēju vismaz reizi mēnesī. Iecienītākais ir Jaunais Rīgas teātris. Pārējos teātrus apmeklēju, ja ir piesaistījis konkrētais darbs, režisors, kritiķu un draugu atauksmes. Īpaši nesaista mūzikli, pārsvarā apmeklēju drāmas.
Dailes teātra populāros tingeltangeļus neapmeklēju (izrādes ar šova elementiem un rēcamos gabalus). Neredzu jēgu tērēt naudu par tādiem darbiem. Bet arī Dailes teātrim ir lieliskas izrādes, piemēram, M.Butterfly ar D. Grūbi galvenajā lomā man ļoti patika, savukārt, tik populārie Izraidītie priekš manis bija velti izmests laiks un nauda.
Tātad, par iecienītākajiem darbiem. Hmm. Ir izrādes, ko šķiet, atcerēšos vēl ilgi- Ivonna Burgundijas Princece un Tils Pūcesspieģelis (abas DT), Mirušās dvēseles (NT) - šis gan vairs nerāda, bet vēl tagad atceros emocijas, ko izjutu, skatoties šos darbus. Ivonna Burgundijas princes bija viena no manām pirmajām izrādēm, pirms, šķiet, vairāk nekā 10 gadiem. Varbūt šodien šī izrāde man nešķistu tik iespaidīga, kā toreiz. Lasīju kādā intervijā, ka Rēzija Kalniņa, lai notēlotu savu lomu, speciāli apmeklēja Tvaika ielu, lai precīzi attēlotu psihiski slimu cilvēku.
Par labākajām izrādēm no JRT repertuāra uzskatu Latviešu mīlestību, Vectēvu (šīs parasti patīk visiem. Ja gribas apmeklēt JRT, bet negribas iegrābties ar pārāk sarežģītu darbu, šīs noteikti iesaku). Izcils bija Oblomovs, Peldošie ceļojošie. Spēcīgs emocionāls pārdzīvojums bija Tumšās alejas, ļoti aizkustināja Ilgu tramvajs.
Tuvākās ieplānotās izrādes ir Visas viņas grāmatas un Vējiem līdzi (abas DT). Labprāt noskatītos arī Bovarī kundzi (DT) un beidzot Osedžas zemi (NT).
Turpinot par Spēlmaņu nakts nominācijām, ieintriģēja Piafa (Liepājas teātris) un Ezeriņš (NT). Nominētos Vasarniekus (Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris) esmu redzējusi. Fantastiski tērpi un kurpes (!) sieviešu lomas tēlotājām. Īpaši otrajā cēlienā, kur sākas ballīte, no skaistajiem tērpiem, rotām acis nevar novērst- krievu šiks :) Vispār viņu teātris ir ļoti spēcīgs, talantīgu, pārliecinoša aktieru trupa.