Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Lipeājas Dizaina un mākslas vidusskola!

 
Reitings 8
Reģ: 04.05.2014
Sveikas, meitenes!Šogad beigšu 9.klasi un doma ir doties mācīties uz Liepājas Dizaina un Mākslas vidusskolu. Varbūt kāda tur mācās un var padalīties ar pieredzi?:)
03.12.2014 16:04 |
 
Reitings 1337
Reģ: 19.05.2009
Pati neesmu mācījusies, bet man diezgan daudz paziņas un draugu ir mācījušies. Ko esmu secinājusi no visiem - darbu ir daudz un jāmācās tiešām kārtīgi, slinkošanai tur vietas nav :)
03.12.2014 16:10 |
 
Reitings 444
Reģ: 11.07.2012
Mani arī interesē šī skola, kaut gan esmu aizgājusi galīgi pa citu virzienu nevis mākslu. ;) Tur obligāti vajag pirms tam pabeigt mākslas skolu vai arī ir iespējams iestāties tikai apgūstot pamatus sagatavošanas nodarbībās? Negribētos kaut kad tur tā aiziet un saprast, ka esmu galīga nepraša un "izlidot" no turienes.
03.12.2014 17:09 |
 
Reitings 165
Reģ: 22.09.2012
Pati tur neesmu mācījusies, bet zinu daudzus, kuri tur mācās/ir mācījušies. Kā jau minēts, uz LDMV tiešām vari iet tikai tad, ja esi pārliecināta, ka esi gatava ieguldīt ļoti daudz darba, ļoti daudz strādāt arī pašai mājās. Viegli noteikti nebūs, bet ja izvēlētā specialitāte pašai ir tuva sirdij, tad tas noteikti arī atmaksāsies. :) Daudzi tur iestājas arī pirms tam neejot tā saucamajā bērnu mākslas skolā, bet cik zinu, tad tās absolventiem esot priekšroka. Principā - iestājoties ir iestājeksāmens, sastāv no četrām daļām ja nemaldos, to precīzāk var atrast šeit. http://ldmv.edu.lv/ Bet ir dzirdēts arī, ka čalis uz iestājeksāmeniem aizgājis dzēris, uzzīmējis nu pilnīgi garām - bet iekšā ticis. :D
04.12.2014 16:44 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Labāk pabeigt vidusskolu un tad iet tur mācīties, pašai būs vieglāk. Jo kamēr citiem būs vēl vidusskolā apgūstamie priekšmeti, tu varēsi nodoties tam kādēļ tur esi iestājusies. Kā pasniedza vidusskolas priekšmetus, man nepatika. Likās zems līmenis. Tagad jau noteikti kkas tur irmainījies. Iekšā tikt nav grūti, ja ar zīmēšanu esi uz tu un fantāzija un idejas rodas.
Bet jāmācās būs ļoti daudz ar darbu apvienot gandrīz neiespējami ja nu vienīgi esi ļoti apzinīga un visu izpildi laikā. Ja iekavēsi, būs ļoti grūti visu paspēt. Finansiāli arī diezgan dārga skola. Naudiņa aizies gan papīriem un krāsām, gan materiāliem tavai izvēlētajai specialitātei. Stipendijas arī ir.
04.12.2014 17:06 |
 
Reitings 165
Reģ: 22.09.2012
Tas nav konkrēti Wendy, bet vispār palasot, ļoti daudz kur dzirdu, ka saka, ka profesionālajās skolās vidusskolas priekšmetu līmenis ir zems. Pati esmu mācījusies tehnikumā, tādēļ to varu apšaubīt. Ok, es piekrītu, ir priekšmeti, kurus vispār profesionālajās skolās/tehnikumos nemāca (piem. ģeogrāfija, bioloģija), taču ja tālāk netaisas cilvēks kļūt par ārstu piemēram, vai jebko citu, kur zināšanas attiecīgajā priekšmetā ir nepieciešamas, tad neuzskatu to par mīnusi. Citi vidusskolas priekšmeti - stundu skaita ziņā ir mazāk, tam piekrītu, taču man tas netraucēja eksāmenus nokārtot labā līmenī - ~80% robežās. Cilvēks, kurš beidzis profesionālo skolu, tomēr jau ir daudz konkurētspējīgāks nekā cilvēks tikko no vidusskolas sola bez jebkādām profesionālām iemaņām un zināšanām.
Tas tā, ne konkrēti gan par LDMV...:)
04.12.2014 19:35 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits