Ja sit, tad mīl?

Reitings 64
Reģ: 04.10.2014
Izlasīju šo te rakstu:
http://www.viestursrudzitis.lv/vai-ir-izgudrots-kas-labaks-par-vardarbibu/
Kā jums šķiet, vai tiešām viņam ir taisnība un visas problēmas mājās ir sievietes dēļ?
Vai es vienīgā neredzu, ko šajā situācijā vīrietis spēj dot sievietei? Sevietei ir vīrietim jāgatavo vakariņas, jāuztur kārtībā māja, jāaudzina bērni, kā vecos laikos, un kā jau mūsdienu sievietei, vēl arī jāstrādā. Ko šādās attiecībās ienes vīrietis? Nu, ja neskaita sievas pamācīšanu ar dūri? Un kas ir tas iemesls, kāpēc sievietei tas būtu jāpacieš?
Es vienīgā neredzu atbildes uz šiem jautājumiem?
03.12.2014 14:36 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Es domāju, ka viņš ir kritis ar galvu pret zemi uzreiz pēc dzemdībām. Vairākas reizes...
03.12.2014 16:49 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Piekrītu tam, ka Rudzītis varēja izvēlēties tik tiešām citu veidu, kā aktualizēt problēmu. Es arī nepiekrītu, ka vardarbība bija metode, kā šīs problēmas tikušas vēsturiski veiksmīgi risinātas. Iespējams, sabiedrība bija kopumā inteliģentāka..

Parasti cenšos uztvert tekstos galveno vēstījumu un jēgu (nu gluži kā mūs skolas laikos mudināja literatūras stundās).. Protams, raksta autoram ir jāatbild par sekām, ja publiskā vietnē izvēlas rakstīt skaļi, agresīvi un skandalozi.
Pieļauju, ka viņa idejai tāpat liela mūsdienu sabiedrības daļa negribētu piekrist, pat ja netiktu pieminēta vardarbība :)

Atbildot uz cosmietes jautājumu.. Es neesmu hospitalizēta fiziskas (arī garīgas) vardarbības dēļ!
03.12.2014 16:52 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
aktualizēt problēmu.

Vari, lūdzu, saviem vārdiem definēt problēmu? :)
03.12.2014 17:14 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Ja sit, tad mīl. Ja nosit - ko tad?
03.12.2014 17:59 |

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Vīrietis, kurš sit sievieti NAV vīrietis. Punkts.
03.12.2014 18:00 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Ja sit, tad mīl. Ja nosit - ko tad?

Tad tā ir mīlestība "līdz nāve mūs šķirs".
03.12.2014 18:01 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Tik līdz sieviete nedara ko pa prātam tā vīrietis viņu drīkst sist. A ko lai dara ar visiem tiem vīriešiem kas paši ne s*da nedara? Jāgriež nozt gailītis, lai varētu vienlīdzīgi justies degradēts un pazemots. Goda vārds tā pretīgā uztvere ka var sist, nu tas tak nav normāli. Acīmredzot cilvēks kurš iesaka ko tādu pats nekad nav izbaudījis īstas, vienlīdzīgas attiecības starp partneriem, bez cilvēka pazemošanas un nolikšanas pie vietas. Tur jābūt ļoti aprobežotam un naivam lai uzskatītu iekaustīšanu par risinājumu.
03.12.2014 18:05 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ko nozīmē "sist, lai izdara to un to". Tā varētu runāt vergturis pirms nezcik gadsimtiem. Mūsdienās cilvēki ir brīvi un nevienam nepieder. Laikam jau tomēr viņam sāp, ka sieviete vairs nav vīrieša īpašums. Sorry - tā nav mūsu problēma!
03.12.2014 18:18 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Shim kungam vienkaarshi vairs nav visi maajaas. Diemzheel taada ir realitaate, ka iedziljinaashanaas psihoterapijas/psihoanaliizes dziilees vaajaakus psihoterapeitus/psihiatrus iegruuzh savas zemapzinjas renstelee.
Ar sho savaarstiijumu vins kaut kam savaa karjeraa buus pielicis punktu.

“Beware that, when fighting monsters, you yourself do not become a monster... for when you gaze long into the abyss. The abyss gazes also into you.”

Te pat nav teema par sishanu, nevajag vienkaarshot sho izleecienu. Iistaa teema buutu, kuraa briidii un kaapeec psihoanaliitikjis paarkaapj robezhu, peec kuras vairs nav atpakaljcelja.

Un shii teema nav prieksh Cosmo foruma.

Kas attiecas uz autores teemu, tad, jaa, varu izteikties - ja viirietis paceltu savu roku, atrautos pats pa muti un vairs nebuutu mans viirietis. Pavisam vienkaarshi.
03.12.2014 18:30 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Varētu to formulēt vēl citādāk – ar ko jāpiepilda tukšums, kas paralizē sievietes dzīvi pēc tam, kad tikusi aizliegta un kriminalizēta vardarbība pret sievietēm?

Koa!? WTF? :D Man acis pareizi rāda un viņš to tiešām ir ne tikai domājis, bet arī pierakstījis un publicējis?

Un vispār tur ir tik daudz citu fantastisku teikumu. Gribētos dzirdēt viņa sievas komentāru.
03.12.2014 18:39 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Te pat nav teema par sishanu, nevajag vienkaarshot sho izleecienu. Iistaa teema buutu, kuraa briidii un kaapeec psihoanaliitikjis paarkaapj robezhu, peec kuras vairs nav atpakaljcelja.

Mums, vienkāršajiem cilvēkiem, tā tēma tomēr ir par sišanu. Jo iemesls, kāpēc viņš pārkāpa kaut kādu robežu, neskar manu dzīvi it nekādi. Un, zinot to, cik ātri Latvijā beidzas sašutums par lielām lietām, es pat sagaidu, ka viņam nekādi sūdi par to nebūs - karjera turpināsies, viņš turpinās noplēst septiņas ādas no klientiem un ik pa laikam izdirsīs ko šādu, ja ne publiski, tad savā kabinetā.
03.12.2014 18:46 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Sieviešu problēma ir tā, ka viņas pieļauj šādu "vīriešu" attieksmi un domā līdzīgi.
Nepiekrītu pilnīgi nekam. Vardarbība nav attaisnojama vai normāla. Nekad un nekādos apstākļos.

+++

P.S. es vienīgā domāju- viņam jāiet ārstēties?
03.12.2014 18:54 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Šī jau nav pirmā reize, kad Viesturs Rudzītis ar savām izteikām sabiedrībā izraisa šūpošanos. Atceros, viņa rakstu par to, ka sieviete biznesā un darbā ir kļūda, jo sieviete arhetipiski nākot no mājas un " ieejot profesionālā laukā, pazemina šī lauka vērtību" ...

Konkrētā raksta domu neuztvēru..., komentāri zem šī raksta blogā interesantāki par paša Rudzīša domu izlikumu..
03.12.2014 19:26 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Protams, man žēl, ka pusmūža veci bez iztikas līdzekļiem atstās, bet taisnīguma labad ļoti ceru, ka šim ākstam atņems sertifikātu. Viņš ir lielu kaunu psihoterapeita profesijas prestižam izdarījis, kas ir mazākais ļaunums. Bet opis uz vecumu točna traks paliek - visur zīmējas, bāžas virsū presē ar savām domām, par baigo diždomātāju sevi uztaisa, kaut gan diezgan slims uz galvu patiesībā.
03.12.2014 19:30 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Lasīju komentarus un neredzēju nevienu atbildi no sievietes kura pati būtu cietusi no vīrieša. Varbūt noklusē ?

Es dzīvoju kopā ar vīrieti kurš mani sita un tika uzbrucis pat ar nazi. Nebiju es provokatore histēriķe, netiku es neko tik sliktu izdarījusi lai izprovocetu šādu rīcību. Viņš vienkārši šādi izlādēja savu darba stresu. Kopš tā perioda esmu kļuvusi par vīriešu izmantotāju, noslaucu naudu un apmierinu savas seksuālas vēlmes. Nekādas romantiskas jūtas man pret vīriešiem nerodas.
Sievietes sišana neko nerisina problēmas, tas tikai padara visu vel sliktāku, izjauc attiecības un sačakarē sievietei psihi.
03.12.2014 19:56 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Quince, aptuveni cik ilgi biji šādās attiecībās? Aizgāji pēc pirmās, otrās agresijas lēkmes vai daudz vēlāk? Kāpēc?

Ziņkārība ne personīgi par tevi, bet vispārīgi. Pieņemu, ka pirmie soļi ceļā uz
pazīstu sievieti,kura pacieta,ka viņu sit kādus 8 gadus, 2 bērni kopīgi.
ir emocionāla vardarbība un ietekmēšana?
03.12.2014 20:08 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
57days, man šis liekas ļoti labs raksts par tēmu: http://www.vice.com/en_se/read/whyistayed--and-whyileft-222

Vienai manai draudzenei vasarā bija līdzīgs gadījums, un viņa teica, ka viņas pieredze ļoti sasaucas ar tur rakstīto. Īpaši tas moments, ka vardarbība parasti sākas pēc tam, kad vīrietim rodas iespaids, ka sieviete jau tāpat viņu nepametīs, piemēram, pēc kāzām vai bērnu ieņemšanas/piedzimšanas. Viņai tas sākās ļoti neilgi pēc tam, kad viņa palika stāvoklī.
03.12.2014 20:17 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
57days, kurai ir vieta kur bēgt pēc pirmās rokas pacelšanas ? Man katra ziņā nebija un vienu vai divas reizes es vel varētu piedot, ja man lūdz piedošanu un savu kļūdu atzīst. Kurš gan dzīve neizdara kļūdas? Svarīgi ir tās atzīt, lūgt piedošanu un labot izdarīto.
Pirmo reizi tas notika pēc 4 gadu kopdzīves. Ilga pus gadu, reizes septiņas mani iekaustīja pēc kā tā teikt es biju droša ka nekas nemainīsies. Emocionalā vardarbība sakās pēc rokas pacelšanas, visādi mutiski pazemojumi, ka es nekas neesmu un neko neprotu. Zināmā mērā to varētu saprast ja vīrietis būtu bijis neveiksminieks, bet viņš bija ar ļoti labu izglītību, ļoti labi pelnīja un bija lepns par to kā dzīvē ir izsities. Nezinu kāpēc viņš juta nepieciešamību izgāzt savu agresiju uz mani un kāpēc juta vajadzību mani pazemot.
03.12.2014 20:23 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Lasīju komentarus un neredzēju nevienu atbildi no sievietes kura pati būtu cietusi no vīrieša. Varbūt noklusē ?

Jaa, parasti sievietes to noklusee, ipashi shaja portaalaa, kur pie pirmas iespejamibas Tev iedzels, ka dziivojusi esi kopaa ar virieti, kursh sitis Tevi un uzreiz neesi aizgajusi prom... Esmu lasijusi lidzigas diskusijas... Bet tam, kursh ir bijis tada situacija un aizgajis, zinas, ka tas nav 1 dienas jautajums... sakumaa ir apjukums un nesapratne kas notiek?

Es neatbalstu vardarbiibu - ne fizisku ne emocionaalu, BET, ja gimene kas tads uzrodas uzreiz ir jaiet pie psihologa, psohoterapeita, virietis sit ne jau aiz neko darit, bet beizi vien tas ir tadelj, ka vinja berniba vinja vecaki risinaaja shadi problemas un savadak nemaak, ir izjusts milestibas trukums un citi faktori...

Katra gadijumaa butu par to jarunaa, lidz shim sabiedriba par to kluseja, cerams, ka beidzot peec shii lieliskaa "arsta" vai kas vins tads vispaar ir, bus pieversta sabiedribas, un ne tikai, uzmaniba vardarbibai gimene.
03.12.2014 20:32 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Quince, es tikai jautāju, bez jebkāda nosodījuma no manas puses. Mans jautājums ir pat ne tik daudz par vardarbību, kā par to, kur ir robeža, pielāgojoties/piekapjoties/piedodot otram cilvēkam attiecībās. No vienas puses, bez tā nevar, no otras - cik tālu?

Paldies, Elizabete, raksts interesants.
03.12.2014 20:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits