Man UK ļoti patīk! Arī likās pēc daudziem gadiem, ka gribu mājās...atbraucu pavasarī, visu pametu - labu darbu, puisi, dzīvokli utt. Un tagad sēžu šeit un bezmaz vai raudu kā gribas atpakaļ. Likās arī, ka nenormāli gribu mājās, plus vēl paspēju samīlēties te vienā latviešu puišelī, kamēr mēnesi šeit biju atvaļinājumā. Pa vasaru bija ideāli, jā, bet nu tagad gan ir skumji, un auksti! :D
Pēc jaunā gada braukšu atpakaļ. Pagaidām vēl šeit pabūšu, neredzu jēgu braukt, jo industrijā kurā strādāju es, decembris ir klusais mēnesis - brīvdienas 10-14 dienas, jo nekas nenotiek :) Bet pēc jaunā gada atkal sākas nenormālākā rosme un domāju uzreiz jau arī caur skype nokārtošu darbu un visu pārējo :) Jāpiebilst, ka dzīvoju Londonā un man ļoti patika!
Un kas par muļķībām par slimošanu? Veselības aprūpe ir bez maksas, zāles lielāko daļu arī apmaksā valsts. Zobārsts ir dārgs jā, bet ne par ko citu es neesmu ne kripatiņu maksājusi un esmu gājusi uz miljons analīzēm (asins, alerģijas utt), rentgeniem, pārbaudēm (krūtī bija bumbulis un man visas pārbaudes bija apmaksātas, bija arī aizdomīga dzimumzīme, ko visu izpētīja un pārbaudīja bez maksas). Visas zāles -konkrētāk antidepresanti un miega zāles uz kā pasēdēju kādu laiciņu, arī ir bez maksas. Latvijā tādas pašas maksā 8-10eur atkarībā no aptiekas, un tas ir vienam mēnesim. Ta kā par medicīnu es vispār nesaprotu kā var teikt, ka tur ir slikti? ;)
Par visu pārējo.... atkal jau-lielās pilsētas krietni atšķiras no lielpilsētām, it īpaši Londonas. Īre ir dārga. Es īrēju 1 bedroom dzīvokli 2. zonā, kādas minūtes 5-10 kājām no Tower Bridge, īre bija 1200GBP mēnesī + council tax 120 + rēķini ap kādiem 100gbp mēnesī. Internets/TV/mobīlais utt kopā piemet vēl kādus 100gbp, nu sanāk mēnesī uz dzīvošanu vien, ja negribi dalīt māju ar 5 cilvēkiem, kaut kur 1500gbp vajag, lai ir tuvu centram un ērta satiksme + labs, drošs rajons. Tas ir lielākais mīnuss, bet esot divatā (pāris nu vai ar kādu draugu/draudzeni), tas nav tik traki :) Algas kā nu kurā darbā. Es personīgi sāku, kad tikko atbraucu ar apmēram 1000gbp mēnesī uz rokas, tad pakāpos uz 1200, bet pēdējo gadu pelnīju apmēram 2200-2400 uz rokas un pateikšu godīgi, ka gan tad kad bija mazāka alga, gan tad kad lielāka, nebija tā, ka kaut kas trūka un dzīvotu skaitot katru grasi. Ja daudz nevajag un necel degunu gaisā, tad viss ir kā vajag un var gan iekrāt, gan nosūtīt uz mājām dāvanas ik pa pāris mēnešiem, gan arī ceļojumos aizbraukt 3-4 reizes gadā!
UK piedāvā ļooooooti daudz dažādus kursus bez maksas - tik ej un mācies un izglītojies, paaugstini savu kvalifikāciju un līdz ar to arī naudiņas likmi un to ko tu vari prasīt no darba devēja. Mēs latvieši esam diezgan inteliģenti - protam valodas, mums ir saprašana daudzās jomās, kas UK darba devējam ļoti patīk. Ja neesi slinks vai augstprātīgs, esi ar mieru izrādīt interesi un drosmi- tev visas durvis ir vaļā :)