Dzīve UK

Reitings 213
Reģ: 27.02.2014
Labvakar!

Tās, kuras dzīvo UK, pastāstiet, patīk/nepatīk? Esat apmierinātas ar dzīvi tur? Labāk tur vai Latvijā?

Lai jauks vakars!
02.12.2014 22:47 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Vari kaut ko iemest no tā šeit?
03.12.2014 00:34 |

Reitings 25
Reģ: 29.01.2009
Esmu lasiijusi UKIP plaanus, un vieniigais, ko tur redzu, ka ir uzradusies politiskaa partija, kurai ir apbriebies, ka UK izmanto visi, kuriem nav slinkums. Vinju lideris Nigel Farage nekad nav teicis, ka tagad visus imigrantus izmetiis no UK (vinja sieva ir vaaciete). Vinjsh ir par kontroleetu imigraaciju.
03.12.2014 00:34 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Skotijā varbūt, bet visur citur maksā visus 9,000 mārciņas gadā, tāpat kā visi pārējie vietējie.

Zinu. Bet tomēr lētākas kā amerikāņiem un ķīniešiem, ne-eiropiešiem ir citas cenas.

Ar to palīdzību no valsts arī nebija tik viegli, kad man beidzās sezona darbā un bija ļoti maz darba, bija jāatrod algas izraksti par pēdējiem 3 mēnešiem un bija intervija tādā būcenī, kur mani izjautāja kā noziedznieci kur es dzīvoju, ar ko es dzīvoju, cik maksāju par dzīvesvietu un galu galā bija 123 poundi uz 2 nedēļām.

Zinu, pilnīgi bez piepūles tev pakaļ neko nesviedīs. Un ja esi students, tad tev vispār neko pakaļ nesviedīs. Ne viss ir perfekti. Esmu gājusi cauri tam pašam procesam. Latvijā es nebūtu varējusi saņemt bezdarbnieka pabalstu, jo toreiz nebiju nostrādājusi pietiekami ilgu laiku. Šeit es dabūju tos pašus 60 GBP nedēļā. Ja es būtu īrējusi istabu vai dzīvokli ar oficiālu līgumu, man palīdzētu arī īri nomaksāt. Un ja tev nav jāuztraucas par īri, tad par 60 GBP nedēļā var ļoti labi izdzīvot.
Tev tobrīd likās, ka izjautā kā noziedznieci, bet jāsaprot taču, ka pat tā izjautāšana nebija pietiekami strikta, ja jau tūkstošiem cilvēku pamanās izkrāpt tik milzīgas naudas summas no valsts. Viņiem ir tiesības būt aizdomīgiem un kārtīgi pārbaudīt visu info!
03.12.2014 00:37 |

Reitings 188
Reģ: 09.11.2014
Nuu šis man patīk vislabāk - • No to Political Correctness - it stifles free speech.
Vai, piemēram - • Immigrants must financially support themselves and their dependents for 5 years. This means private health insurance (except emergency medical care), private education and private housing - they should pay into the pot before they take out of it.
Nestrīdos par faktu, ka ir jāstrādā un jāmaksā nodokļi, bet liegt izglītību...
03.12.2014 00:39 |

Reitings 188
Un par to ārā nemešanu, UKIP ir par izstāšanos no EU, kas automātā nozīmē, ka visu EU valstu pilsoņi vairs tur atrasties nevar un vīzas tiks izsniegtas tiem, kas aizpildīs robus tajās jomās, kur pašu britu pietrūkst un kam bērni jau ir briti. Tā kā šā vai tā sanāk, ka, ja strādā darbu, kuru var aizpildīt ar britu un kaut kur 90% var, tad nu būs vien jābrauc mājās.
03.12.2014 00:45 |

Reitings 25
Reģ: 29.01.2009
Negribu striideeties, tikai diskuteeju.
Lizabete, un kaa tev liekas, jebkuram, kursh te iebrauc, tas viss ir jaadod par briivu? Pameegjini, piemeeram, emigreet uz Kanaadu, tev vajadzees vairaakus tuukstoshus, lai tevi vispaar paarlaistu paari robezhai (ne kaa tuuristam), vinjiem ir vajadziigs pieraadiijums, ka speesi sevi uztureet un neesi te, lai izmantotu nodoklju maksaataaju naudu.
Un kaa tev var liegt izgliitiibu UK? Ja tu maksaa, tad tachu maacies.
Kopsh te dziivoju, pati esmu maksaajusi visas iires, reekjinus, nu visu, un man pat galvaa nav ienaacis, ka tagad kaads, lai pastraadaa vairaak, a es te forshi padziivoshu uz benefitiem, kau sisteemaa pati neko neesmu iemaksaajusi.
03.12.2014 00:47 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Nu, tā kā es negrasos šeit uzturēties ilgāk par 1,5 gadiem, tad nu mani, paldies dievam, tas īsti neskars... Tikai ar tiem tuvajiem cilvēkiem, kas man šeit ir, gan var sanākt bēdīgi.
03.12.2014 00:47 |

Reitings 188
• Immigrants must financially support themselves and their dependents for 5 years. This means private health insurance (except emergency medical care), private education and private housing - they should pay into the pot before they take out of it.
No šī te izriet, ka, ja tu un tavs bērns pirmo piecu gadu laikā neskatoties uz faktu vai tu strāda un maksā nodokļus vai nē, saslimst, saslimšanas gadījumā, ja tev nav naudas, tev palīdzēs tikai, kad jau mirsi nost un, ja tev nepietiks naudas privātskolai, tavs bērns skolā iet nevarēs.
03.12.2014 00:50 |

Reitings 165
Reģ: 16.07.2014
Bāc, un man likās, ka tikai es redzu pieaugošo naidu pret migrantiem. :D Vieglāk palika palasot, ka citas meitenes arī to ir ievērojušas. Es dzīvoju ļoti anglsikā pisētā (starpcitu, interesanti, ka par ekstru dzīvot starp baltiem angļiem arī ir jāmaksā) tāpēc benefitu prasītāji neduras acīs, ja nu vienīgi pensionāri. UKIP man nesimpatizē personīgās pārliecības dēļ, bet domāju, ka no angļiem piekrišana būs. Samocīti viņi pārāk ar to nenormālo politkorektumu.
03.12.2014 00:59 |

Reitings 974
Man ir grūti noticēt, ka kāds pieļaus situāciju, kad skolas vecuma bērns netiek skolots. Vai tas vispār ir legāli? Tur jābūt kaut kādam papildpunktam vai kam tādam.
Bet citādi tevis ieliktie punkti nav nekādas trakās šausmas. Tas piecu gadu limits imigrantiem liekas nedaudz strikti un baisi man kā imigrantam, bet es nevaru apstrīdēt šo te:
they should pay into the pot before they take out of it.

Ja viņu plāns izpildītos tuvāko 2 gadu laikā, mana dzīve būtu ļoti apgrūtināta un es labprāt no tā izvairītos. Bet tie ierosinājumi nav negodīgi. Te tiešām ir pārsteidzoši viegli iekārtoties!
03.12.2014 01:05 |

Reitings 188
Stormborn - http://www.ukip.org/issues Protect Our Borders, tur nav neviena apakšpunkta tam punktam par tiem 5 gadiem.
03.12.2014 01:08 |

Reitings 974
Nu varbūt ar laiku tur radīsies kādi apakšpunkti. Varbūt ieceļot būtu līdzīgi kā Kanādā - iespējams tikai tad, ja vari pierādīt, ka tev ir iekrājumi un darba piedāvājums ar algu, kas nosegtu gan īri, gan bērna izglītību. Vai kaut kā tā.
Bet nu UKIP ir lohi, tas ir skaidrs pēc citu lietu izlasīšanas. Dažas viņu idejas man izraisa zosādu. Vienkārši tu par viņiem šausminājies un par piemēru iedevi punktu, kam es nedaudz piekritu. :D
03.12.2014 01:21 |

Reitings 161
Reģ: 23.07.2014
Izstāšanās no EU mani nedaudz uztrauc, bet tikai nedaudz, tā kā jebkurā brīdī esmu gatava nomainīt pilsonību. Un piekrītu, ka britiem ir stingri jākontrolē robežas. Londona jau ir pārapdzīvota, parki pārpildīti, mediķi pārslogoti utt., tas pats gan jau drīz notiks arī ar pārējo Lielbritāniju, kur vēl nav noticis. Pabalstu lietotāji ir tikai viena puse no problēmas, strādājošie ir otra.
03.12.2014 01:24 |

Reitings 188
Nebūs tur apakšpunktu, jo ir tāds punkts kā izstāšanās no Eiropas Cilvēktiesību tiesas jurisdikcijas, lai var diktēt savas cilvēktiesības.
teokrātija, bet vai būsi spējīga pierādīt savu atrašanos UK par pedējiem pieciem gadiem ar vēstulēm un dokumentiem? Savādāk nekā.
03.12.2014 01:30 |

Reitings 188
Lielākā daļa angļu akli piekrīt UKIP, jo viņi jau tikai skandina to nē imigrantiem, bet neviens no viņiem nav pat izlasījis visu pārējo, ko viņi plāno, kas tiešām ir kaut kāds murgs. Bet nu kā pamatnācija vēlas.
03.12.2014 01:33 |

Reitings 161
Reģ: 23.07.2014
bet vai būsi spējīga pierādīt savu atrašanos UK par pedējiem pieciem gadiem ar vēstulēm un dokumentiem?

Drīz jau varēšu, jo vienmēr esmu šeit vai nu studējusi, vai strādājusi. Pagaidām vēl nav 5 gadi riņķī, bet arī no EU tik ātri nav iespējams izstāties. Laika man pietiks.
03.12.2014 01:38 |

Reitings 77
Reģ: 03.12.2014
Man UK ļoti patīk! Arī likās pēc daudziem gadiem, ka gribu mājās...atbraucu pavasarī, visu pametu - labu darbu, puisi, dzīvokli utt. Un tagad sēžu šeit un bezmaz vai raudu kā gribas atpakaļ. Likās arī, ka nenormāli gribu mājās, plus vēl paspēju samīlēties te vienā latviešu puišelī, kamēr mēnesi šeit biju atvaļinājumā. Pa vasaru bija ideāli, jā, bet nu tagad gan ir skumji, un auksti! :D

Pēc jaunā gada braukšu atpakaļ. Pagaidām vēl šeit pabūšu, neredzu jēgu braukt, jo industrijā kurā strādāju es, decembris ir klusais mēnesis - brīvdienas 10-14 dienas, jo nekas nenotiek :) Bet pēc jaunā gada atkal sākas nenormālākā rosme un domāju uzreiz jau arī caur skype nokārtošu darbu un visu pārējo :) Jāpiebilst, ka dzīvoju Londonā un man ļoti patika!

Un kas par muļķībām par slimošanu? Veselības aprūpe ir bez maksas, zāles lielāko daļu arī apmaksā valsts. Zobārsts ir dārgs jā, bet ne par ko citu es neesmu ne kripatiņu maksājusi un esmu gājusi uz miljons analīzēm (asins, alerģijas utt), rentgeniem, pārbaudēm (krūtī bija bumbulis un man visas pārbaudes bija apmaksātas, bija arī aizdomīga dzimumzīme, ko visu izpētīja un pārbaudīja bez maksas). Visas zāles -konkrētāk antidepresanti un miega zāles uz kā pasēdēju kādu laiciņu, arī ir bez maksas. Latvijā tādas pašas maksā 8-10eur atkarībā no aptiekas, un tas ir vienam mēnesim. Ta kā par medicīnu es vispār nesaprotu kā var teikt, ka tur ir slikti? ;)

Par visu pārējo.... atkal jau-lielās pilsētas krietni atšķiras no lielpilsētām, it īpaši Londonas. Īre ir dārga. Es īrēju 1 bedroom dzīvokli 2. zonā, kādas minūtes 5-10 kājām no Tower Bridge, īre bija 1200GBP mēnesī + council tax 120 + rēķini ap kādiem 100gbp mēnesī. Internets/TV/mobīlais utt kopā piemet vēl kādus 100gbp, nu sanāk mēnesī uz dzīvošanu vien, ja negribi dalīt māju ar 5 cilvēkiem, kaut kur 1500gbp vajag, lai ir tuvu centram un ērta satiksme + labs, drošs rajons. Tas ir lielākais mīnuss, bet esot divatā (pāris nu vai ar kādu draugu/draudzeni), tas nav tik traki :) Algas kā nu kurā darbā. Es personīgi sāku, kad tikko atbraucu ar apmēram 1000gbp mēnesī uz rokas, tad pakāpos uz 1200, bet pēdējo gadu pelnīju apmēram 2200-2400 uz rokas un pateikšu godīgi, ka gan tad kad bija mazāka alga, gan tad kad lielāka, nebija tā, ka kaut kas trūka un dzīvotu skaitot katru grasi. Ja daudz nevajag un necel degunu gaisā, tad viss ir kā vajag un var gan iekrāt, gan nosūtīt uz mājām dāvanas ik pa pāris mēnešiem, gan arī ceļojumos aizbraukt 3-4 reizes gadā!

UK piedāvā ļooooooti daudz dažādus kursus bez maksas - tik ej un mācies un izglītojies, paaugstini savu kvalifikāciju un līdz ar to arī naudiņas likmi un to ko tu vari prasīt no darba devēja. Mēs latvieši esam diezgan inteliģenti - protam valodas, mums ir saprašana daudzās jomās, kas UK darba devējam ļoti patīk. Ja neesi slinks vai augstprātīgs, esi ar mieru izrādīt interesi un drosmi- tev visas durvis ir vaļā :)
03.12.2014 02:21 |

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Man patik Londona... ari nevelk mani atpakal uz Latviju... prieks kaut kada zina par to ir.... jo vismaz dzivoju sheit mieraa... daudzi cilveki gan ilgojas pec Latvijas.. aizbrauc atpakalj - bet tad atkal grib braukt atpakalj un mokas... tads nebeidzamais rats....
shi ir ljoti jauka intervija - varat izlasit... nu aprakstits viss ir burvigi :)

http://m.huffpost.com/uk/entry/5668405
03.12.2014 11:40 |

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
London, you mad, eccentric, cold, and outrageously expensive, fun and ridiculous place. You will always have a part of my heart. :)
03.12.2014 12:18 |

10 gadi
Reitings 385
Reģ: 27.03.2014
Man patik Londona. Reizem kaitina ta sajuta, kad esi Uk, doma, kad jau varesu braukt uz Latviju, un tad jau gribu atpakal uz Uk. Dzivoju north west Londona.
03.12.2014 12:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits