Dzīve UK

Reitings 213
Reģ: 27.02.2014
Labvakar!

Tās, kuras dzīvo UK, pastāstiet, patīk/nepatīk? Esat apmierinātas ar dzīvi tur? Labāk tur vai Latvijā?

Lai jauks vakars!
02.12.2014 22:47 |

Reitings 188
Reģ: 09.11.2014
TalisQualis var arī no citiem cilvēkiem :)
Nezinu, kur jums viegli gāja meitenes, man noteikti nebija. Man kā jaunai sievietei, blondīnei, no Latvijas nācās atdurties pret daudziem šķēršļiem un grūtībām, strādāt daudz un dikti, lai nokļūtu kaut cik labā vietā.
02.12.2014 23:22 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Man gan ir laba pieredze ar slimnicu un ārstiem UK. Kaut arī ļoti traki gāja, par attieksmi un ērtībām - cepuri nost.
02.12.2014 23:22 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Marīī, jā, attieksme gan esot labu labā slimnīcās. Kārtīgi aprūpē, to man daudzi teikuši. Pēc pāris nedēļām redzēšu, kā tad ir, jo būs par tulku jāpastrādā.
02.12.2014 23:24 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Ja un viss bez maksas!
02.12.2014 23:27 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
Labāk vai sliktāk - man laikam škiet, ka labāk. Bet tas noteikti katram savādāk, jo ne visi esam UK viena un tā paša iemesla dēļ , ne arī vienādās situācijās. es, piemēram, esmu studiju dēļ ne darba vai kādas lielās laimes.

Pieņemu, ka man viedoklis par UK var būt citādāks, jo dzīvoju Skotijā, nevis latviešu pārpilnajās pilsētās Anglijā.

Vienīgais pēc kā periodiski paskumstu ir ģimene un draugi (kgan daži jau ir arī pārcēlušies uz UK, bet patālu no manis).

Vēl man te ir kur augt, pamazām tuvojos tam dzīves ideālam/modelim , kādu sev vēlos.

Par ārstiem - nav bijušas nopietnas problēmas tpfu tpfu tpfu, bet man ļoti patīk mans GP.

Pats sākums bija nu galīgi garām. Personiskā dzīve bruka, naudas īpaši nekādas un daudz ar jaunajiem flatmates nevarēju doties kkur, jo viss taču maksā.
02.12.2014 23:41 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Dzivoju Uk (Skotijaa) nu jau kopsh 2006. gada. Pirmos divus gadus nevareju sagaidiit kad braukshu maajaas uz lv, bet nu par maajam uzskatu Skotiju. Dzimtene protams viena un miilja, bet laikam vieniigais kas pavisam noteikti pietruikst ir vecaaki . Gribetos biezak samiilot un sabuchot.
02.12.2014 23:41 |

Reitings 165
Reģ: 16.07.2014
Dzīvojos pa ārzemēm jau kopš 17 gadu vecuma, praktiski visur ir būts, pašlaik esmu UK. Ilgas pēc mājām neizjūtu, jo esmu pieradusi pie svešuma. Kā jau te minēja, dzīve šiet ir garlaicīga, cilvēki diezgan pasīvi ar atpūtu..kori, dejas, teātri, operas..ļooooti reti, par to vispār neviens nerunā. Dažreiz liekas, ka iepirkšanās ir lielākā sabiedrības izklaide. Tai pat laikā cilvēki nav mekulturāli barpari. Manieres, laipnība, saskarsmes spējas - viss apmierina. Sūdzēties nevar - dzīve ir daudz vieglāka nekā LV. Attieksme pret cilvēku kā no kura. Ar izglītotiem britiem un jauno (izskoloto) paaudzi nav nekādu problēmu. Ir vecie "working class heros", kuri vaino imigrantus pilnīgi visā, ir vienkārši tādi, kuriem patīk tikai rietumeiropieši utt. Ārstēšana, manuprāt šeit ir laba, tikai rindas lielas..nav bijusi nopietna saskarsme, tāpēc nekomentēšu.
02.12.2014 23:47 |

Reitings 165
Reģ: 16.07.2014
*nekulturāli barbari
02.12.2014 23:49 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Bļin, es tādu palagu te uzrakstīju! Bet izdzēsās.
Sāku par jaunu un gan jau īsāk, jo nav pacietības.

Man ir pavisam neliele pieredze ar šejienes zobārstniecību un "ģimenes ārstiem" - GP.
Plusi tādi, ka pakalpojumi ir vai nu par brīvu, vai lēti. Skotijā par brīvu ir arī medikamenti un pašas receptes, maz pelnošie var saņemt palīdzību briļļu nopirkšanai vai autobusa biļetēm uz slimnīcu, nu tādas lietas. Ārsti reizēm izrakstīs pat tādus sīkumus kā bezrecepšu smērītes.
Mīnusi - pirmkārt te jau tā ir daudz cilvēku. Un tas, ka pakalpojumi ir tik viegli pieejami, padara tevi par tikai kārtējo cilvēku uz konveijera lentes, tevi cenšas pēc iespējas ātrāk izvadīt no kabineta, lai var ķerties klāt nākamajam pacientam. Ārsti reizēm neiedziļinās, ir nepacietīgi un pavirši, ar tādiem sīkumiem kā iesnas viņus labāk netraucēt.
Vienu reizi biju pārliecināta, ka man draudēja plaušu karsonis, bet mani atteicās pierakstīt pie GP, jo tās esot tikai iesnas un tur visiem skaidrs kā jārīkojas, un nolika klausuli! Zinu, ka varēju protestēt, ierasties vienalga un gan jau arī uzrakstīt sūdzību, bet man tiešām bija bail, ka par mani pasmiesies. Turklāt beigās izrādījās, ka tās tiešām bija tikai iesnas. :D
GP vizītei manā klīnikā ir 10 minūšu limits, cik es saprotu, tā ir normāla parādība visā sistēmā. Tevi nekautrēsies steidzināt vai pat pārtraukt pusvārdā, ja limits ir sasniegts. Ja sūdzību daudz, tad tās jāsadala pa vairākām vizītēm!
Es zinu, ka mums patīk sūdzēties par LV medicīnas sistēmu, bet kad es atceros savu mīļo ģimenes ārsti, kas, lai gan bieži nesmaidīja un nebučoja pakaļu, jo bija nogurusi, tomēr uķinājās ar mani, kad man bija iesnas! Izrakstīja visādas zāles, ieteica tējiņas, uzrakstīja attaisnojumus un atbrīvojumus un vēl atgādināja par potēm! Man liekas, ka es par vizītēm maksāju kādus pāris LVL, bet tagad saprotu, ka tas bija tā vērts.

Pie zobārsta. Ar zobiem izrādījās, ka viss bija ok, zobārste piedāvāja pierakstīt uz higiēnu, es piekritu. Viņa ierosināja, ka, ja jau esmu kabinetā, to varētu izdarīt tajā pašā brīdī. Nu kāpēc ne - es nekur nesteidzos. Hah. Ar kaut kādu štrumentu man kaut ko nokasīja no zobiem, izflosēja zobu starpas un lieta darīta. Šī 3 minūšu steidzīgā un rupjā zobu izvarošana (izvarošana, jo viens skrāpētais zobs kopš tās vizītes kļuvi jutīgs) skaitījās zobu higiēnas procedūra, par ko es arī samaksāju. Varbūt manas atmiņas par Latviju ir sagrozītas, jo tas bija sen, bet es atceros procedūras ar visādām pastiņām un pulēšanām, un gaidīšanu, kas kopumā aizņēma vismaz 20 minūtes!

Bet nu jā, te paralēli ir iespējams iet pie privātajiem ārstiem, tas noteikti ir kas cits.
02.12.2014 23:58 |

Reitings 25
Esmu UK vairaak kaa 5 gadus. Ilgas peec maajaam nav bijushas. Bet tas, laikam, atkariigs no katra individuaali. Peedeejaa laikaa te ir ljoti saasinaajies jautaajums par imigrantiem. Meitenes, kuras te dziivo, to var apstiprinaat.
Piecus gadus atpakalj, darbu te bija vieglaak atrast kaa tas ir shodien, bet ja ir uznjeemiiba un paarlieciiba, darbu atradiisi.
Ja veelies braukt uz UK, tad iesaku to dariit decembrii. Visur notiek x-mas partiji un papildus darbinieki ir vajadziigi jebkur. Shodien pat, pastaigaaju ar saviem CV un peec stundas sanjeemu zvanu ar aicinaajumu uz paarrunaam. Tas gan ir pagaidu darbs, kameer gaidu apmaaciibas uzsaakshanu darbaa, ko kaadreiz dariiju Latvijaa.
Anglji kaa cilveeki man patiik. Paarsvaraa ar vienjiem ari sanaak tuseet, draugs arii anglis.
03.12.2014 00:06 |

Reitings 7079
Jā, iebraucēju lieta šeit tiešām ir saasinājusies un daudzviet ļoti skeptiski uz tevi skatās, ja esi iebraucējs.
03.12.2014 00:09 |

Reitings 974
Attieksme pret tevi kā austrumeiropieti atšķirsies atkarībā no tavas vides. Studentiem ir vienalga, universitātes ir ļoti internacionālas vides, tur tu būsi puslīdz vienlīdzīgs ar pārējiem. Galvenais, lai balītēs ir forši, par nacionalitātēm pohuj. :D
Darba devējiem patīk austrumeiropieši, jo esam strādīgi un godīgi. Un jā, kad atceros savas darba gaitas - briti ir bijuši tie slinkākie un neparedzamākie, ar laiku kolektīvā samazinājās vietējo skaits.
Neviens īsti sejā nesaka, lai brauc atpakaļ uz savu Latviju, tik traki nav. Bet esmu dzirdējusi nepatiku par poļiem. Un reāli, no britu skatu punkta poļi=latvieši.
Ja darīsi savu darbu labi, nesēdēsi uz benefitiem un nesaiesies ar dzērājiem, normāli cilvēki tev neliks justies slikti par to, no kurienes tu nāc. Saki paldies dievam, ka neesi no Rumānijas, un dari savu darāmo, viss būs ok.
03.12.2014 00:10 |

Reitings 188
jāpiekrīt moon_, par tiem imigrantiem ir traki tagad, pat mana drauga mamma lepni saka, ka UKIP pareizi sakot (viņai pašai vecmamma tikai no Lietuvas).
Ja pavisam traki paliks, būs jāprecās :D
03.12.2014 00:11 |

Reitings 974
Nezinu, kur jums viegli gāja meitenes, man noteikti nebija. Man kā jaunai sievietei, blondīnei, no Latvijas nācās atdurties pret daudziem šķēršļiem un grūtībām, strādāt daudz un dikti, lai nokļūtu kaut cik labā vietā.

Nu, viegli tādā ziņā, ka valsts valoda visiem mums ir zināma un esam no ES, tātad arī mums ir iespēja saņemt palīdzību no valsts, uzturēties te bez vīzām un atļaujām, varam ieceļot un doties prom kā labpatīkas. Turklāt studijas ir lētākas vai pat par brīvu, ja esi no ES! Ja es būtu no Indijas, man būtu daudz smagāki šķēršļi.
03.12.2014 00:17 |

Reitings 7079
Turklāt studijas ir lētākas vai pat par brīvu, ja esi no ES!

Skotijā varbūt, bet visur citur maksā visus 9,000 mārciņas gadā, tāpat kā visi pārējie vietējie. :D
03.12.2014 00:20 |

Reitings 188
Ar to palīdzību no valsts arī nebija tik viegli, kad man beidzās sezona darbā un bija ļoti maz darba, bija jāatrod algas izraksti par pēdējiem 3 mēnešiem un bija intervija tādā būcenī, kur mani izjautāja kā noziedznieci kur es dzīvoju, ar ko es dzīvoju, cik maksāju par dzīvesvietu un galu galā bija 123 poundi uz 2 nedēļām.
Bet ir vieglāk kā indiešiem, afgāņiem u.tml.
03.12.2014 00:22 |

Reitings 25
Lizabete, es arii uzskatu, ka UKIP runaa pareizi. Nu ir tachu te tik daudz to imigrantu, kuri tikai gaida benefitus. Jaa, jaa, arii daudzi anglji ir slinki. Vieniigi, kas man liekas mazliet jociigi, lai neteiktu vairaak, visi "uzkluup" imigrantiem no austrumeiropas, bet patiesiibaa EU imigrantu ir 3x mazaak kaa paareejos. Bet tos tachu nedriikst aiztikt, buuti rasists.
03.12.2014 00:24 |

Reitings 7079
es arii uzskatu, ka UKIP runaa pareizi. Nu ir tachu te tik daudz to imigrantu, kuri tikai gaida benefitus.

++
03.12.2014 00:27 |

Reitings 7079
Tos, kas dara normālu darbu vai mācās, neaiztiks.
03.12.2014 00:27 |

Reitings 188
Meitenes, rakstu bakalauru par Labour un UKIP plāniem, jūs palasītu, ko UKIP plāno, tur var apkrist, tas jau robežojas ar cilvēktiesību pārkāpumiem.
03.12.2014 00:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits