Es pa lielam piekrītu Elizabetei.
Arī kādreiz biju tikai par grāmatām papīra formātā, turklāt, tā kā esmu liela grāmatu mīle, īpaši klasikas, tad it kā man būtu jābūt parasto grāmatu atbalstītājai. :) Man ir gan parastās grāmatas, gan elektroniskās, kuras lasu vai nu uz sava Kindle Paperwhite vai iPadā, vai datora ekrānā. Datorā lasu to, kas ir pieejams caur universitātes abonētajām datu bāzēm, jo to bieži nav iespējams lejupielādēt.
Datora ekrānā nepatīk lasīt, jo nav ērti un ātri nogurst acis.
IPadā reizēm lasu mācību literatūru, kura papildināta ar daudz grafiskiem zīmējumiem. Arī nepatīk, jo acis nogurst.
Kindlē lasu pārsvarā visu daiļliteratūru - ērti, neaizņem daudz vietas, automātiski saglabā lappusi, kur pārtrauc lasīt (man svarīgi, jo es bieži lasu vairākas grāmatas paralēli), lasot svešvalodā, var uzklikšķināt uz nezināmā vārda un saņemt plašu skaidrojumu (man svarīgi, jo daudz lasu svešvalodās), var automātiski saglabāt mīļākos citātus utt. Acis arī nenogurst, vismaz ne vairāk kā no parastas grāmatas lasīšanas.
Parastās grāmatas izvēlos pirkt un lasīt, ja tās satur bagātīgu vizuālo materiālu, piemēram, mākslas vēstures vai arhitektūras grāmatas.
Līdz ar to lasu grāmatas visos formātos un formātu izvēlos atkarībā no grāmatas.