Kailsal, dārgā, piedod par tik ilgu čammāšanos.
Grāmata - šis uzdevums bija īzī-pīzī tāpēc vien, ka nekur pat nebija jāiet, mājās jau mēnešiem marinējās "Mūks, kurš pārdeva savu ferrari". Es neieguvu neko jaunu, mani tikai pamatīgi nokaitināja rakstības stils. Varbūt vaina tajā, ka latviski lasīju, nezinu. lai gan mani kaitina vairuma šādas literatūras rakstības stils. Tāds uķi-puķi. Būs jāpameklē kāda šerpāka grāmatiņa. Kas attiecas uz atklāsmēm, tādu nebija tāpēc vien, ka šī nebija ne mana pirmā, ne pēdējā pašpalīdzības/ezotērikas/psiholoģijas grāmata. Un atziņas, kas man ir tuvas esmu apjautusi jau sen. Un līdz ar to arī mierīgāk dzīvot, nesper zemes gaisā un uz lietām skatīties ar vēsāku prātu. Droši vien vēl ir kur augt un lasot vēl nāks jaunas atziņas, bet līdz tam ir šis tas vēl sevī jāsakārto.
Tālāk - kārtošana, lapiņas, prioritātes. Galveno uzrakstīt bija viegli. Bet tur ir daudz ogļu starp pērlēm. Kaitīgi ieradumi, ne tikai fiziskajai bet arī pašas un tuvo emocionālajai veselībai. Šķiet, vieglāk ir uzskaitīt slikto, gluži, kā braucot pāri ziņu virsrakstiem, redzam pārsvarā slikto, un labais ir jāmeklē. Tāpat arī man labais bija jāmeklē, taču pašā augšgalā pilnīgi viennozīmīgi mans mīļotais vīrietis. par apakšām... Tur vēl ir daudz ko izmest un atmest. Es saprotu, piemēram, ka smēķēt ir kaitīgi un tomēr darbs tāds, ka reizēm vajag, vajag to izraušanos svaigā gaisā un elpot dūmus. Es biju pārsteigta, cik svarīga man tomēr ir daba, dažādās tās izpausmēs, gan fiziskās aktivitātēs pie dabas, gan ceļošanā vai vienkārši mīļās vietās.
Esmu nometusi vienu lietu no šī saraksta, taču no augšgala. No top10 prioritātēm. Lai cik svarīga man tā nebūtu, tā traucē pārējām.
Kāpēc tāda čammāšanās? Vispirms es kārtoju galā, pagāja laiks līdz saņēmos sarakstīt. Pārrakstīt. Un tad apdomāt vēl un vēl un saprast kāpēc kas ir kā. Viens no secinājumiem - savas vajadzības nolikt virs savām vēlmēm. Un man tas ir grūti. Tāpēc tagad, atsakoties no vienas vēlmes arī esmu gatava to attīstīt tālāk un lai pie tās neatgrieztos esmu jau izsapņojusi vienu skaistu tibetiešu stila tetovējumu :)