Variantu pārcelties uz dziļiem laukiem pat neesmu apsvērusi, bet iespēju, ka mēs kādreiz varētu dzīvot, teiksim, Cēsīs vai Saulkrastos- labprāt. Nepārprotiet, es neuzskatu šīs pilsētas par laukiem tādā klasiskā izpratnē! Man pārcelšanās ārpus Rīgas, kad te viss šķiet pierasts un ar roku aizsniedzams, būtu izaicinājums. Es labprāt vēlētos dzīvot ārpus Rīgas, privātmājā. Agrāk par to neaizdomājas, bet, laikam vecums, un fakts, ka esmu mamma liek pārdomāt ļoti daudz ko. Ja man būtu savs auto, apmierinošs darba piedāvājums vai cita iespēja sevi realizēt, atbilstoša fiansiālā situācija, iespēja nodrošināt sevi un ģimeni ar visu nepieciešamo, nevajadzētu sev attāluma dēļ liegt visas izklaides un ierastos kultūras pasākumus vismaz reizi mēnesī, es pārceltos. Rīgā mani nekas tā īpaši netur. Bet iespējams man tā šobrīd tikai liekas.
Mana draudzene dzīvo vairāk nekā 50 km rādiusā ap Rīgu, pāris km nostāk no galvenās šosejas, mežā- principā laukos. Viņa neliedz sev ne izklaides, ne iepirkšanos, uz Rīgu brauc regulāri, ciemojas un uzņem viesus. Viņa ar ģimeni ir ilgstoši dzīvojusi Rīgas centrā. Vai dotos atpakaļ? Saka, ka nekad.