Man Rīgā viss šķiet bezpersonisks. :(Varbūt pat savā ziņā klišejisks- dzīvoklītis kādā masīvā (Purvciems, Pļavnieki, Zolitūde utt.), uz katra stūra vieni un tie paši veikali, tās pašas izkārtnes, tie paši tramvaji un trolejbusi. Rīgā nekas nav mans, un arī nekad nebūtu, pārāk daudz cilvēku, ar ko to visu dalīt. Toties mana pilsēta ir "mana". Iespējams, nesakarīgi uzrakstīju, bet tā es jūtos.
Es, piemēram, negribētu, lai mani bērni izaug Rīgas centrā, kur nav zaļas zāles, kur spēlēties, nevar darīt blēņas, visapkārt mašīnas, uz skolu jābrauc ar 3 trolejbusiem, brr. Fuj. Kādu laika periodu iespējams, bet ne visu laiku, un kur nu vēl teikt, ka tas ir forši. Tas nav man. :) Turklāt mans sapnis ir labradors, domāju, ka viņam labāk patiks svaigs gaiss, upe un meži apkārt :)
Par kultūru un tukšpaurību laukos... Katrā ziņā, es eju uz teātra izrādēm, kino, brančiem biežāk nekā daža laba rīdziniece, un man apkārt ir gluži jauki un izglītoti cilvēki. :) Nevajag domāt, ka dzīve kūsā tikai Rīgā. Manā kultūras namā bieži brauc teātri ar viesizrādēm, ir arī koncerti un ļoti jaukas "pasēdēšanas" vietas.
Vienmēr esmu brīnījusies, kāpēc brīvdienās lielveikalos ir tik pilns, bet laikam ir tā, ka brīvdienās, lai nebūtu jāsēž dzīvoklī, pilsētnieki iet šturmēt veikalus:D