Kādēļ rodas nepieciešamība onanēt?
28.03.2006, Rolands
Labdien,
Man vismaz divreiz dienā ir nepieciešams onanēt, bez tā es nevaru izdzīvot. Taču man jau ir apnicis to darīt. Man gribas īstu seksu. Lūdzu, lūdzu palīdziet. Man ir 14 gadu.
Paldies.
Atbildes
30.03.2006, "Medicine.lv", SIA
Labdien,
Pubertātes vecumā zēniem ir paaugstināta vēlme un interese par seksu un visu ap to saistīto, tai skaitā arī par masturbāciju vai onanēšanu. Ļoti liela daļa puišu šajā periodā sāk masturbēt un tā ir normāla parādība par ko nebūtu jākaunas, bet nebūtu arī ar to jālielās.
Vajadzība pēc pašapmierināšanās var būt dažāda, vienam pietiek, ja to dara reizi nedēļa, citam reizi dienā. Vēlme pašapmierināties parasti rodas pēc kāda seksuāla rakstura stimula - erotisku skati, runas utt.
Bet, ja iet runa iet par to, ka bez masturbēšanas „nevar izdzīvot”, tad šī vēlme sevi apmierināt var būt sekundāra - kādas citas slimības izpausme, piemēram, neiroze. Šādā situācijā masturbācija būs vienīgais veids, kā cilvēks var sevi nomierināt - atgriezties parastajā ikdienas ritmā. Kamēr nebūs pašapmierinājies, viņš nevarēs rast mieru un jutīs izteiktu diskomfortu. Šādu masturbācijas izpausmi sauc par uzspiesto vai piespiedu masturbāciju. Masturbācija ir kā slogs, bez kura nevar iztikt. Tāpēc būtu jāizvērtē kāda loma šai onanēšanai vai masturbācijai ir dotajā situācijā un, ja šī masturbēšana ir sekundāra, tad būtu jāvēršas pēc palīdzības pie speciālista, kas palīdzēs atrast un novērst, šo uzmācīgo vēlmju cēloņus.