Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kaķis slims?

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
šobrīd iekšēji noskaņojums, kas tiešām atbilst zem "problēmām un klapatām".
Kā jau rakstīju vienā no diskusijām, kaķi saplēsuši kožas dīvānu. Ehh, tas nu tā..
Otra sāpe, kas līdz tam, kad pamanīju dīvānu, bija pirmajā vietā. Mazais kaķis ir saslimis (piemetināšu, minkas pie manis tikai ciemojas uz dažām nedēļām. Tie nav manējie. Saimniekiem lūgt padomu tagad nevaru). Gribēju tik pastāstīt jums, lai varbūt kāda var ko pastāstīt no pieredzes, nomierināt vai pamatoti satraukt. Nedēļas nogalē šie bija palikuši te vieni, es biju "laukos". Vakar atbraucu, viens no minkiem pievēmis istabā un pēc tam atlikušo vakara daļu ik pa laikam rīstījās un vemstījās (izskatās, ka neko nav ēdis, jo vemj šķidrumu, nevis kaķu kraukšķus).
Lielos vilcienos runājot, vakarvakarā un šodien viņš ir neaktīvs, skatiens viņam bēdīgs. Dīvainākais tas, ka viņam spalva uz muguras ir nedaudz "saslējusies" kā parasti "saceļas", kad kaķis ir satraukts, nobijies vai gatavojas konfliktam ar kādu zvēru vai putekļusūcēju. Vienīgie augi, pie kuriem viņš varēja tikt pa brīvdienām, bija ziedošas hiacintes, alveja un viena izdīgusī lapa no amariļļa.
Šovakar jau ir nakts, rītā ir svētki. Ko darīt? Kaķiem tādas lietas pāriet vai tas ir pa nopietnam?
18.11.2014 00:09 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Dot viņam lieku telpu šajā gadījumā man šķiet nepareizi.

Tas jaaskataas peec kakja reakcijas. Kakjis var paaraak shauraa telpaa vispaar satrakoties un ar visu kjermeniiti spiesties un meetaaties pa to kasti, kur sienas var savainot daudz vairaak, nekaa kuulenjoshana pa griidu plashaakaa telpaa. Lai nu kaa - jaaskataas, kuraa vietaa kakjis ir mieriigaaks un kur ir mazaaka iespeejamiiba ar vinja nemieriigumu sevi satraumeet.
20.11.2014 02:00 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Tev @
20.11.2014 02:34 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Tumsa kaķim rada diskomfortu. Mans veselais kaķis raud un ārdās, kad paliek viens pilnīgā tumsā. Jo viņš tāpat neko neredz, jūt tikai to, ka kaut kur notiek aktivitātes, bet viņš ir atstāts sazin kur.

Interesanti. Pirmo reizi ko tādu lasu. Kaķis vispār skaitās nakts dzīvnieks. Un viņš arī tumsā redz ( ne tik labi kā dienā protams) + viņam, lai labāk orientētos tumsā ir dotas ūsas. Arī uz vaigiem un uz priekšējām ķepām ir tādi paši gari matiņi.
20.11.2014 16:19 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Es varu piekrist, ka kaķis redz tumsā, utt., bet arī pēc /nu jau aizgājušā/ kaķa spriežu - protams, ka viņam ir diskomforts, ja viņš viens pats ir iespundets kaut kur, bet dzird, ka ārā notiek aktivitāte. Ja viņš būtu mājās viens tumsā - nekādu problēmu, bet iespundēts viens pats nelielā telpā, kad apkārt notiek rosība, viņš jūt citus kaķus, dzird cilvēku soļus, utt. - tas nenoliedzami var radīt diskomfortu un kaķis var sākt ārdīties.
20.11.2014 16:27 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pilnīgā tumsā kaķis neredz neko. Kaķim, lai redzētu tumsā, ir nepieciešams kaut minimāls gaismas avots. Kaut vai mēness, kas spīd logā. Mājās taču nekad nav pilnīga tumsa - spīd kaut vai apgaismojums no ielas.
20.11.2014 16:53 |

Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Kaķītis nomira?

Cukurvāvere, galvenais, nevaino sevi. Siltas domas un spēka vēlējumi!
20.11.2014 18:37 |

Reitings 1224
Reģ: 11.05.2010
Vienu atstāt nevajag nekādā gadījumā, nevis tikai tumsas dēļ, jo var jau ieslēgt arī gaismu, bet gan tādēļ, ka kaķis var nomaukt sev nost to apkakli un tad gan var beigties bēdīgi viss.
Kad manai kaķenei pēc sterilizācijas bija apkakle, viņa 5ās minūtēs to dabūja nost, tāpēc vilkām pēcoperāciju vestīti.
Gribēju padalīties ar savu pieredzi, lai zini, ka var gadīties arī tā.
20.11.2014 19:06 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Diemžēl, kad vakar ar mazo sākās problēmas, jau biju aizmigusi un neizlasīju visu, kas notika.
Cukurvāvere, ja tev ar minku šovakar būs atkal kaut kādas problēmas, padod te ziņu. Es kaut vai aizbraukšu palīgā. Jo sirds lūzt, lasot kā jums tur iet.
20.11.2014 19:10 |

10 gadi
Reitings 335
Reģ: 10.03.2013
Cukurvāvere,

Vai ir kādi jaunumi....? Kā šodien kaķītis jūtās?
20.11.2014 19:27 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
es nevareeshu iztureet taas dziivniecinja saapes, kad vinjsh aardiisies un raudaas peec manas paliidziibas, et es ne suuuda nevaru izdariit, kaa tikai kjert un likt atkal guljus
Savacies sieviete, pieaudzis cilveks velns paravis. Es nevaresu, man zel...bla, bla, bla. Dzive ne tadas vien situacijas naksies piedzivot, ko tad, ar aste kajsarpe un neko neredzu, nezinu?! Beidz chikstet un pataisit sevi par cieteju, cietejs ir kajis. Goda vards, dusmu uzsita. Protams vieglak ir izlikties, ka viss nav tik slikti(jo nav jaredz), bet tas situaciju neatrisina.
21.11.2014 13:10 |

Reitings 7682
juus gribat teikt, ka veesaa mieraa seedeetu pie naavinieka (piem, veezha slimn.) gultas un skatiitos, kaa vinjam saap, zinot, ka nekaa nevari paliidzeet?
un ko tad tu iesaki? braukt majas, izikties, ka tevi tas neskar? Protams, ka sedetu blakus, bet neviens jau nesaka, ka tas butu mierigi.
21.11.2014 13:15 |

Reitings 7682
Vispar man ar bija lidziga attieksme ka autorei, izvairijos no nepatikamam situacijam utt. Bet to manu domasanu izmainija bridis, ka kajis nomira kad atrados liidzas, bija saindejies, vetarsta sapotets, apatisks, leekmes, un ne jau mieriga nave ta bija, taa bija trauma man un joprojam ir. Bet domasanu kautka izmainija.
21.11.2014 13:18 |

Reitings 7682
Laikam jau ieskatijos bailem tiesi acis ta teikt.
21.11.2014 13:19 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits