Kaķis slims?

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
šobrīd iekšēji noskaņojums, kas tiešām atbilst zem "problēmām un klapatām".
Kā jau rakstīju vienā no diskusijām, kaķi saplēsuši kožas dīvānu. Ehh, tas nu tā..
Otra sāpe, kas līdz tam, kad pamanīju dīvānu, bija pirmajā vietā. Mazais kaķis ir saslimis (piemetināšu, minkas pie manis tikai ciemojas uz dažām nedēļām. Tie nav manējie. Saimniekiem lūgt padomu tagad nevaru). Gribēju tik pastāstīt jums, lai varbūt kāda var ko pastāstīt no pieredzes, nomierināt vai pamatoti satraukt. Nedēļas nogalē šie bija palikuši te vieni, es biju "laukos". Vakar atbraucu, viens no minkiem pievēmis istabā un pēc tam atlikušo vakara daļu ik pa laikam rīstījās un vemstījās (izskatās, ka neko nav ēdis, jo vemj šķidrumu, nevis kaķu kraukšķus).
Lielos vilcienos runājot, vakarvakarā un šodien viņš ir neaktīvs, skatiens viņam bēdīgs. Dīvainākais tas, ka viņam spalva uz muguras ir nedaudz "saslējusies" kā parasti "saceļas", kad kaķis ir satraukts, nobijies vai gatavojas konfliktam ar kādu zvēru vai putekļusūcēju. Vienīgie augi, pie kuriem viņš varēja tikt pa brīvdienām, bija ziedošas hiacintes, alveja un viena izdīgusī lapa no amariļļa.
Šovakar jau ir nakts, rītā ir svētki. Ko darīt? Kaķiem tādas lietas pāriet vai tas ir pa nopietnam?
18.11.2014 00:09 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Vispār jāpiekrīt ninasskapis, tas ir diezgan traki ko tādu lasīt pat. Kā jau teicu Beinertā labāk nemaz neklausīties. Bet nu tas tā.

Kaķi nerausti tik daudz. Ja grib piecelties, lai pieceļas un pastāv. Ja tu viņu ar varu visu laiku spied lejā, tad loģiski, ka ceļas augšā. Un vai tik nav flīzēta grīda? Ti - ja kaķi vēl spied pie flīzēm, tad padomā tak loģiski - jau tā pēc operācijas spēki nav, viņu tagad spiež pie aukstas grīdas un atstāj vienu. Saloki kaut savu guļamo segu un saliec, lai šim tad vismaz silti un liecies turpat gulēt. Būs grūti un raudāsi pus nakti, bet kaķis tomēr jutīs tavu klātbūtni un atbalstu. Ok, uz brīdi var, jā, bet nekrīti panikā, ja viņš ceļas vai pārvietojas. Viņš ir apdullis un vienkārši nesaprot, kur ierastā kārtība un kapēc netiek vairs laists tur, kur viņam gribētos iet.

Ja Tev ir iespējams, pazvani kādam ''pārliecinātākam'' cilvēkam, lai atbrauc Tevi pamierināt. Jo to kaķi nevajag nedz spiest guļus, nedz cilāt, nedz lieki nēsāt. Ja oš pēc urīna - varbūt iespējams ar mitru dvielīti regulāri apslaucīt dupsi? Diskomforts tak urīnā gulēt.

Esi pacietīga, kamēr kaķis atlabst! Jābūt stiprai sievietei!
20.11.2014 00:45 |

10 gadi
Reitings 10604
velns paraavis, vinjam ir atpleests veeders- taas caurules naak valjaa!! un ko tagad/?
Libra, ja ielikshu kastee un tur vinjsh arii taa uzvediisies, vinjsh var sev paari nodariit? es nevaru tieshaam saprast, kad es vinjam paari nodaru vairaakk - kad kjeru, graabju un censhos nolikt guljus (tajaa briidii vinjsh lokaas, visas kjepas iet pa gaisu, veederinjsh tiek stiepts un trubas izkustaas no vietas), vai arii tad, ja vinjsh buutu sleegtaa GAISHAA telpaa (iet runa par kasti, ko shodien speciaali taadam noluukam nopirku. taa ir gaisha, plasha, ar daudz caurumiem)?
20.11.2014 00:45 |

Reitings 5941
Cukurvāvere Uz klīniku, nevis COSMO!! Ja Tev kaķis vannasistabā noasiņos, tas nebūs nekas labs.
20.11.2014 00:48 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Es atklanos, to bezdarbību lasīt maniem nerviem slikti. Cerams, ka kaķis paliks dzīvs.. :(
20.11.2014 00:49 |

Reitings 5941
Nez cik reizes var atkārtot - nemoki kaķi ar savu vēlmi palīdzēt spiežot pie zemes! Ja viņš grib piecelties, lai pieceļas. Pats nogurs un apgulsies. A tā Tu haju sacel visiem, ne tikai Tu viena esi satraukta. Kaķi, acīmredzot, arī reaģē. Un ļauj tam mazajam kaķēnam nomierināties. Un pagulēt. Beidz viņu bakstīt un cilāt. Lai pieceļas, pats apsēžas un tad paslavē, ka labs kaķītis, ka jāatpūšas.
20.11.2014 00:52 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Kļuva fiziski grūti, šo lasot.

Klīnikā taču ir diennakts dežurants, kurš atbild par pēcoperācijas periodu pārdzīvojošu dzīvnieku? Jā, mājas siltums, rūpes un savējo spēks, bet sāk šķist, ka profesionāļa uzraudzībā mincim būtu labāk.

Protams, ja nepastāv bažas, ka kaķītis gulēs viens un visu aizmirsts.
Tik ļoti sirsniņā iedūrās.
Kaudze gaišu domu Jums!
20.11.2014 00:52 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
ja bruuce valjaa - jaabrauc uz kliiniku!

Par kakji kopumaa - nesaprotu, kaapeec gribi, lai vinjsh gulj visu laiku. Vinjam nav jaagulj. Ja celjaas, lai staigaa nedaudz ierobezhotaa telpaa, galvenais vinju neaiztikt un nelaist citus kakjus klaat.
20.11.2014 00:59 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Vienkārši izlogojies ārā no cosmo...
20.11.2014 01:00 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Cukurvāver,dodies labāk uz klīniku,brūce ir vaļā un sazin,kas var notikt. Slēdz cosmo ārā un brauc. :(
20.11.2014 01:00 |

10 gadi
Reitings 10604
cloo, kādas vēl flīzes? viņš ir ar mani uz dīvāna.. guļ, guļ uz sāniņa, tad lec kājās, atmuguriski SKRIEN (lai nenokristu, protams, pieturu. turu aiz pleciem vai "paduseem"), ar to plastmasu ap galvu, logjiski, ka dziivniekam ir totaalaakaa dezorientaacija! vinjsh gan "rotee" ap savu asi - meetaa kuulenjus uz saaniem (tas gan, kad ieliku kastee), kashaa nost to apkakli.. ja palaizhu zemee, tad vinjsh skrien, sitaas, censhas kaut kur uzleekt (diivaans, galdinjsh..), protams, uzleekt nesanaak ar kjepaam, bet gan ar veederu..
speeka vinjam ir ljoti gana!
tikko izmeegjinaaju visus variantus - zemee vinjsh skrien, sitaas, lec kur nevajag. buurii - velj kuulenjus, kasot nost apkakli, gultaa ar mani - viss tas pats, kas jau tika nosaukts..
melnais kakjis gan tikko ieliida jaunajaa maajaa un izskataas, ka nakti paarlaist vinjsh plaano tur.
20.11.2014 01:15 |

10 gadi
Reitings 10604
bljin,ar ko man braukt? Nedziivoju Riigaa, savas mashiinas man nav, draugu shajaa pilseetaa arii nav, kas tagad celsies un vediis. Aarsts jau teica, ka taa bruuce sulos un asinjos. Valjaa ir nevis shuves, bet taa vieta ap cauruleem - vinjsh kaa lec kaajaas un raustaas, taa tiek izkusteeta no vietas gan jau!
Ak, cik buutu jauki, ka viss buutu taa mieriigi, kaa juus rakstat.. "ljauj vinjam celties, apseesties..". Vinjsh nevis celjas, bet aardaas. Man tad neko nedariit un ljaut, lai lec zemee, skrien, kuulenjo un rauj nost to plastmasu?! Taa sanaak!
Viss, man vieglaak nepaliek nu necik. Liekas, ka es vieniigaa taada idiote, kas ar to netiek galaa.. tad brauciet pie manis un paliidziet, samaksaashu par celju!
Es riit nodoshu vinju stacionaaraa, savaadaak, peec juusu teiktaa, kakjis nomirs pie manis.
20.11.2014 01:22 |

10 gadi
Reitings 10604
man to visu rakstiit ir tikpat nepatiikami un saapiigi, kaa jums to lasiit. bet nu aprakstu reaalo situaaciju, kaa ir... Es sajukshu praataa, zinot, ka viss, ko es censhos dariit, ir nepareizi un taa nedriikst. Tad KO DRIIKST? Aarsts pateica"NOROBEZHOTA TELPA", nevis lai tagad staigaa pa visu dziivokli, censhas uzlekt uz galda vai gultas,,, es vairs nevaru.. man pasai kauns par sevi, ka es taada miikstaa, kurai nav nekaadas paliidziibas ne no drauga (kuram ir mashiina, bet kursh ir laukos), ne no pashai no sevis.
20.11.2014 01:25 |

Reitings 11996
Nu aciimredzot aarsts tomeer ieteica pareizi - iesleegt kakji vannasistabaa (gaismu gan var kaut kaadu saruupeet). Un lai aardaas - galu galaa speeki izsiiks un atraak nomierinaasies, nekaa tad, ja visu laiku tiek satureets. Necik daudz jau sevi netraumees shauraa teplaa ar chetraam sienaam.

Ja nav citu iespeeju - tad njem taksi. Tie straadaa diennakti un var aizvest uz jebkuru vietu.
20.11.2014 01:29 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Cukurvāvere, liec viņu tai mājiņā vai kā viņu tur sauc. Viss. Es saprotu tevi, kad manam dzīvniekam bija slikti, man arī nebija iespējas viņu aizvest. Vienkārši nodrošini viņam tik daudz, lai viņš pēc iespējas mazāk kustētos, lai nebūtu vietas, kur kūleņot. Nezinu gan, vai ar tādām caurulēm vispār dzīvnieku var lieki kustināt. Vismaz ne pirmās divas dienas. Neesmu ārsts, bet tas būtu loģiski, nav jau cilvēks, kam var ieskaidrot, lai nekustas un guļ mierīgs.
20.11.2014 01:33 |

10 gadi
Reitings 10604
tam lielajam buurim tur tas miinuss, ka ir gana daudz vietas, lai "veltu kuulenjus".. bet likt mazajaa, shaurajaa buutu atkal sadistiski... laiks tiiiiik leenu velkas..... :(
20.11.2014 01:38 |

Reitings 11996
Es sajukshu praataa, zinot, ka viss, ko es censhos dariit, ir nepareizi un taa nedriikst. Tad KO DRIIKST?

Taa ir vienmeer, kad saskaramies ar veel nebijushaam situaacijaam. Saak likties, ka neko nemaakam, neko nesaprotam un nekas mums nesanaak. Taa rodas pieredze... Galvenais ir maksimaali sakoncentreeties un izdomaat, kas kakjim shobriid buutu pats labaakais un pats nekaitiigaakais un pie reizes atlaid nedaudz grozhus un ljauj pasham kakjim tikt ar sevi galaa. Varbuut tev paliidz teiksim izteeloshanaas, ko ieteiktu kaadam draugam, kursh nonaaktu liidziigaa situaacijaa - ko tu ieteiktu dariit?...

Ja juuti, ka viss iet totaalaa griiztee - ved uz kliiniku un atstaaj tur kakji. Un naakotnee zinaasi, ka shaadas situaacijas nav prieksh tevis - ja dziivnieks slimos, atstaasi vinju kliinikaa, lai par vinju attieciigi paruupeejas.
20.11.2014 01:38 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es Tavā vietā liktu mazākajā būrītī,tieši tā iemesla dēļ,ka tur minks nevar pamētāt kūleņus.
20.11.2014 01:46 |

Reitings 5941
Pirms tam teici, ka Tev viņš vannasistabā. Tapēc arī prasīju, vai tik flīzes nesaldē. :)
Apkakli jebkurā gadījumā kasīs nost, tā ir normāla rīcība. Arī, kad muguru pagriezīsi, ja zinās, ka nedrīkst kasīt nost - kasīs. To nu nekādīgi neietekmēsi.
Varbūt vari vienkārši maigā balsī runājoties iecelt klēpī (bet ne 3 līkumos), paijāt un mierināt ar vārdiem. Pašai būs mierīgāka sirds. Ar spēku turēt vai cilāt nevajag. Viņš varbūt joprojām ir ļoti satraucies no tās spiešanas guļus pozā. Pagaidi brīdi, pavēro. Noteikti sagurs arī. Kājas varbūt neklausa, jo, cik saprotu, nesen operācija bijusi.

Nepārmet sev par to, ka kaķis ir satraukts. Ja Tev tā nav bieža prakse, tad, loģiski, ka pārdzīvo. Pietam, ja nav neviens cits blakus, tad arī ir grūtāk, jo apzinies, ka viss no pašas atkarīgs.

Ar katru dienu kaķis pieņemsies spēkos un cīnīsies pret to apkakli. Bet Tev tikmēr jāsaglabā miers, zinu, ka tas ir nenormāli grūti, īpaši, ja viss ir uz Taviem pleciem un nav īsti kam padomu paprasīt, tapēc saprotu arī Tavu reakciju izveidojot diskusiju.

Tā kā es pati esmu bijusi diezgan dramatiskās situācijās, tad zinu, ka nav viegli noskatīties tajā, kā dzīvniekam jācieš.

Nezinu kā citiem, bet pēc manas pieredzes, klīnikā sēdētu blakus arī diennaktīm. Pat ja ārā dzītu, pie durvīm gaidītu nākamo rītu. Bet, ja Tev ir ārstējošais ārsts, ko pati redzi, ka tas dzīvnieks tomēr ārstam ir svarīgs, nevis ''nu man te rinda gaida, ejiet prom''.... tad arī ir mierīgāka sirds.

+ Neons
20.11.2014 01:47 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Ja galīgi žēl likt mazajā, varbūt tajā lielajā var ielikt kādu biezāku segu, vienkārši ar kaut ko aizpildi lieko vietu. Dot viņam lieku telpu šajā gadījumā man šķiet nepareizi. Lai piedod man visi dzīvnieku guru, dzīvnieks pats var sev pāri nodarīt, to neapzinoties. Un ielikt wc nozīmē vien to, ka viņam ir lieka vieta, kur celt traci/lēkāt un izraustīt sev visas caurules. Briesmīga situācija.
20.11.2014 01:51 |

Reitings 5941
Riot +
Varbūt tiešām tajā lielajā ieliec mīkstu segu un ''pakaļgalā'' ieliec lielu spilvenu, kas samazinās telpu, kurā kaķis varēs plosīties. Un izslēdz lielās gaismas, atstāj pagaidām tādu maigu, mazu gaismiņu, pagaidi, varbūt nomierināsies, sapratīs, ka trakošana neko nelīdzēs pagaidām. ja spilgta gaisma, tad tā ar var ''kairināt''.
20.11.2014 01:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits