Pirms tam teici, ka Tev viņš vannasistabā. Tapēc arī prasīju, vai tik flīzes nesaldē. :)
Apkakli jebkurā gadījumā kasīs nost, tā ir normāla rīcība. Arī, kad muguru pagriezīsi, ja zinās, ka nedrīkst kasīt nost - kasīs. To nu nekādīgi neietekmēsi.
Varbūt vari vienkārši maigā balsī runājoties iecelt klēpī (bet ne 3 līkumos), paijāt un mierināt ar vārdiem. Pašai būs mierīgāka sirds. Ar spēku turēt vai cilāt nevajag. Viņš varbūt joprojām ir ļoti satraucies no tās spiešanas guļus pozā. Pagaidi brīdi, pavēro. Noteikti sagurs arī. Kājas varbūt neklausa, jo, cik saprotu, nesen operācija bijusi.
Nepārmet sev par to, ka kaķis ir satraukts. Ja Tev tā nav bieža prakse, tad, loģiski, ka pārdzīvo. Pietam, ja nav neviens cits blakus, tad arī ir grūtāk, jo apzinies, ka viss no pašas atkarīgs.
Ar katru dienu kaķis pieņemsies spēkos un cīnīsies pret to apkakli. Bet Tev tikmēr jāsaglabā miers, zinu, ka tas ir nenormāli grūti, īpaši, ja viss ir uz Taviem pleciem un nav īsti kam padomu paprasīt, tapēc saprotu arī Tavu reakciju izveidojot diskusiju.
Tā kā es pati esmu bijusi diezgan dramatiskās situācijās, tad zinu, ka nav viegli noskatīties tajā, kā dzīvniekam jācieš.
Nezinu kā citiem, bet pēc manas pieredzes, klīnikā sēdētu blakus arī diennaktīm. Pat ja ārā dzītu, pie durvīm gaidītu nākamo rītu. Bet, ja Tev ir ārstējošais ārsts, ko pati redzi, ka tas dzīvnieks tomēr ārstam ir svarīgs, nevis ''nu man te rinda gaida, ejiet prom''.... tad arī ir mierīgāka sirds.
+ Neons