Kaķis slims?

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
šobrīd iekšēji noskaņojums, kas tiešām atbilst zem "problēmām un klapatām".
Kā jau rakstīju vienā no diskusijām, kaķi saplēsuši kožas dīvānu. Ehh, tas nu tā..
Otra sāpe, kas līdz tam, kad pamanīju dīvānu, bija pirmajā vietā. Mazais kaķis ir saslimis (piemetināšu, minkas pie manis tikai ciemojas uz dažām nedēļām. Tie nav manējie. Saimniekiem lūgt padomu tagad nevaru). Gribēju tik pastāstīt jums, lai varbūt kāda var ko pastāstīt no pieredzes, nomierināt vai pamatoti satraukt. Nedēļas nogalē šie bija palikuši te vieni, es biju "laukos". Vakar atbraucu, viens no minkiem pievēmis istabā un pēc tam atlikušo vakara daļu ik pa laikam rīstījās un vemstījās (izskatās, ka neko nav ēdis, jo vemj šķidrumu, nevis kaķu kraukšķus).
Lielos vilcienos runājot, vakarvakarā un šodien viņš ir neaktīvs, skatiens viņam bēdīgs. Dīvainākais tas, ka viņam spalva uz muguras ir nedaudz "saslējusies" kā parasti "saceļas", kad kaķis ir satraukts, nobijies vai gatavojas konfliktam ar kādu zvēru vai putekļusūcēju. Vienīgie augi, pie kuriem viņš varēja tikt pa brīvdienām, bija ziedošas hiacintes, alveja un viena izdīgusī lapa no amariļļa.
Šovakar jau ir nakts, rītā ir svētki. Ko darīt? Kaķiem tādas lietas pāriet vai tas ir pa nopietnam?
18.11.2014 00:09 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Nē nu nopietni.. ? Es zinu, cik "nepatīkami" ir skatīties uz dzīvnieku ar caurulēm visur, man suns arī bija "sacauruļots", bet nopietni tev sava nepatika ir stiprāka par empātiju pret dzīvnieku? Man kaut kā grūti noticēt/saprast(?) to loģiku - man sāp, kad dzīvnieks mokas, tāpēc pakļaušu viņu vēl lielākām mokām jeb prom no acīm, prom no dvēseles. Es tieši nespētu pagulēt, ja zinātu, ka manā vannasistabā ir slims dzīvnieks. Es ņemtu pie sevis, gulētu ar viņu, pārējos kaķus norobežotu no gultas.
20.11.2014 00:13 |

10 gadi
Reitings 10604
jau stundas 4 seezhu blakus, glaastu mugurinju un maseeju kjepinju.. paiet kaadas 15-30 min, kaa vinjs celjas un saak aardiities :( man ir bail, ka ar savu tureeshanu sastaipiishu vinjam veederinju/bruuci... :(
20.11.2014 00:14 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Man visi kaķi pēcoperācijas periodā ir dzīvojušies pa pārnēsājamo boksu. Man gan tas bokss tāds paliels. Tad viņam ir mazāk iespēju ārdīties un nodarīt sev pāri. Noteikti vajag atrasties viņam blakus, runāt, lai viņš jūt, ka nav viens. Atstāt vienu tumsā man liekas ļoti nežēlīgi.
20.11.2014 00:15 |

Reitings 2267
Beinartam tavs kaķis ir tikai kaķis, viens no daudzajiem kaķiem, kam viņš ārstē fizisko stāvokli. Viņš ir ārsts, nevis kaķa psihologs, saimnieks, saimnieka māsa utt. Tev šim kaķim pēc idejas vajadzētu nozīmēt garīgi vairāk kā Beinartam.
20.11.2014 00:15 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Nē nu nopietni.. ? Es zinu, cik "nepatīkami" ir skatīties uz dzīvnieku ar caurulēm visur, man suns arī bija "sacauruļots", bet nopietni tev sava nepatika ir stiprāka par empātiju pret dzīvnieku? Man kaut kā grūti noticēt/saprast(?) to loģiku - man sāp, kad dzīvnieks mokas, tāpēc pakļaušu viņu vēl lielākām mokām jeb prom no acīm, prom no dvēseles.

Atvainojos, sadusmojos, BET NO KURAS PĪ TU ŠITO IZVILKI??
20.11.2014 00:16 |

Reitings 7143
Un rēķinies, ka viņš jebkurā gadījumā raudās - viņam sāp, viņš nesaprot, kas notiek. Bet tavs pienākums ir būt viņam blakus.
20.11.2014 00:17 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
man ir bail, ka ar savu tureeshanu sastaipiishu vinjam veederinju/bruuci...

Tieši tāpēc tev ar ieteica labāk vannasistabā turēt vienu pašu. Tumsa kaķim netraucē un ir mazāka iespēja ka jūs gribot labu, nesavainojat viņu vairāk. Ja tomēr kaķis ir pārāk nemierīgs tur, tad mēģinātu turēt viņu pārnēsājamajā konteinerā arī.
20.11.2014 00:18 |

Reitings 2267
Minci, palasi Cukurvāveres teikto. Jā, es saku visu tieši, nevis cenšos maigi izteikties, jo tā taču ir viena no populārākajām dalībniecēm. Es nedomāju neko ļaunu, negribēju aizvainot, bet atvaino - kā var ienākt prātā, kaut mazdrusciņ tāda doma, ka ielikt slimu kaķi vannasistabā? Tipa, kad viņš skraidīs tur viens, viņš nevarēs sev nodarīt pāri? Vai kur tur labums slēpjas? Nu vnk tiešām loģikas tur citas nav kā vien nobāzt kaķi prom no acīm.
20.11.2014 00:20 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Nekādā gadījumā ne vannas istabā, blakus. Kad man suns bij pēc operācijas, vispār nevienu brīdi neatkapos no vina. Man pat prata neienāktu izolēt slimu dzīvnieku.

Man ar kaķi bija tāpat. Domāju, ka varētu turēt tajā pārnēsājamajā kastē, ja vien viņa nav supermaza... bet pavisam noteikti ne vannas istabā. Ārsts ārstē dzīvneiku, viņam dzīvnieka emocionālais stāvoklis nav tik svarīgs.. Bet kaķēns viens, pēc operācijas, sabijies, viss sāp - neatstāj mazo vienu.
20.11.2014 00:20 |

10 gadi
Reitings 10604
bet nopietni tev sava nepatika ir stiprāka par empātiju pret dzīvnieku?

nu wtf? kur es ko taadu esmu teikusi, ka man ir nepatika un pretiigums? vairs par to nav staasts! es turu gultaa, glaastu kakji, kursh asinjo, smarzho peec uriina un peec asinjojosha veedera dobuma, bet es tac netaisu "fuj" un nebeegu projaam! bljin, nu ksapeec ir taadas lietas man jaasaka/jaapaarmet?!
ir cilveeki, kuri var buut cilveeku aarsti (es), bet nevar buut veterinaari! tieshi deelj taa iemesla, ka ir zheel! zheel tik ljoti, ka juudzies nost.. taa bija mana izveele - piekrist njemt vinju uz maajaam un apruupeet, vai arii atstaat aarstu uzraudziibaa.
juus gribat teikt, ka veesaa mieraa seedeetu pie naavinieka (piem, veezha slimn.) gultas un skatiitos, kaa vinjam saap, zinot, ka nekaa nevari paliidzeet? man, piemeeram, kaut nedaudz vieglaak paliek, kad es padalos ar kaadu cilveeku ar savu saapi un uzklausu padomu, ieteikumu, kaa labaak riikoties, lai ir LABAAK.
20.11.2014 00:22 |

Reitings 7143
Tumsa kaķim rada diskomfortu. Mans veselais kaķis raud un ārdās, kad paliek viens pilnīgā tumsā. Jo viņš tāpat neko neredz, jūt tikai to, ka kaut kur notiek aktivitātes, bet viņš ir atstāts sazin kur.
20.11.2014 00:22 |

Reitings 2267
juus gribat teikt, ka veesaa mieraa seedeetu pie naavinieka (piem, veezha slimn.) gultas un skatiitos, kaa vinjam saap, zinot, ka nekaa nevari paliidzeet?

Nē, es iespundētu vēža slimnieku tumšā telpā bez citu cilvēku sabiedrības apkārt.

Paskaidroju - ironija, melnais humors, saucat, ka gribat, bet nopietni to nedomāju, tikai parādu šīs domāšanas absurdumu.
20.11.2014 00:25 |

Reitings 17203
Pilnīgā tumsā jā, kaķis neko neredz, pustumsā gan redz, tā kā ja ir kaut kāds apgaismojums tad kaķim vajadzētu būt mierīgam. Varbūt ieteikums par vannasistabu bija domāts jo tā ir gana liela telpa kur ielikt kaķkastīti un kaķa gūltiņu? Lai nu kā, labāk būtu ja kaķis ir izolēts lai tomēr tiešām negadās tā ka cenšoties kaķīti mierināt, beigās kaķīts cieš vel vairāk.
20.11.2014 00:27 |

10 gadi
Reitings 10604
kā var ienākt prātā, kaut mazdrusciņ tāda doma, ka ielikt slimu kaķi vannasistabā? Tipa, kad viņš skraidīs tur viens, viņš nevarēs sev nodarīt pāri? Vai kur tur labums slēpjas?

man ir 1 istaba un virtuve bez durviim. un vieniigaa izoleetaa vieta dziivoklii ir vannasistaba! kur, tavupraat, veel man iespundeet 3 kakjus, lai vinji ir noshkjirti no mazaa?!

ljoti paliidzeeja dazhi komentaari, apstiprinaajums tam, ka vareetu kakjiiti tureet lielajaa kakju boksaa sev BLAKUS gultai.. juus laikam pat ozteeloties nevarat, kaa tas ir - novaldiit dziivnieku, kam ir katetri veederaa un svaigas, asinjojoshas shuves pa pus veederu! vinjsh pats tachu nesaprot, kaadas saapes sev var idzariit, ja to visu aizkjersim un sapleesiisim!
20.11.2014 00:30 |

Reitings 2267
Lai nu kā, reizēm der paskatīties augstāk un plašāk par savām vēlmēm un jūtām. Ja vēža slimnieks gribētu, lai viņam piederīgie būtu blakus par spīti viņa agonijai, piederīgajiem "nebūtu" tādu tiesību aiziet prom un atstāt slimnieku vienu, tas būtu nepareizi, neētiski. Kaķis nevar izteikt savu vēlmi, bet būsim loģiski domājoši - kurš radījums gribētu palikt viens, būdams mazs, satraumēts gan garīgi, gan fiziski? Der aizvākt savus puņķus un "man sāaaap, viņš naaaabadziņš" un padomāt, ka nabadziņam sāp un viņam vajag stipru saimnieci, kas viņam būs blakus klāt arī naktī, nevis atstās vienu citā telpā. Der padomāt nevis par savām sajūtām, bet par kaķa (vai tavā piemērā vēža slimnieka).

Atvainojos, ka esmu rupja, bet āaa, šī diskusija ir kaut kāds sviests. Žēl kaķi! :(
20.11.2014 00:31 |

Reitings 2267
ljoti paliidzeeja dazhi komentaari, apstiprinaajums tam, ka vareetu kakjiiti tureet lielajaa kakju boksaa sev BLAKUS gultai.. juus laikam pat ozteeloties nevarat, kaa tas ir - novaldiit dziivnieku, kam ir katetri veederaa un svaigas, asinjojoshas shuves pa pus veederu! vinjsh pats tachu nesaprot, kaadas saapes sev var idzariit, ja to visu aizkjersim un sapleesiisim!

Jā, jā, nevienam nav bijuši operēti dzīvnieki.

Vismaz man ir bijuši. Spundējusi nevienu nekur neesmu.

Prieks, ka arī tu nespundēsi!
20.11.2014 00:32 |

10 gadi
Reitings 10604
vareetu pastaastiit shiivakara notikumus, kad lielie kakji istabas viduu pluucaas taa, kaa seetas runchi! lai gan vinjiem nav taads raksturs! peleekais , kad ieraudziija, ka mazais atkal pamodies plosaas, skreeja virsuu viss piepuuties un shnjaaca, ruuca, bljaava! tas, kas uzbljaavu un teicu, lai pazuud, neko nedeva! shnjaaca un skreeja man virsuu! Uzshaavu pa purnu, shis man virsuu. ar otru roku turu mazo guljus. melnais peec taa momenta uzbruka agresoram, taa kaa aizstaavot muus.. pirmo reizi dziivee sho 4 gadu laikaa jutu un rezeeju taadu agresiju pret cilveeku un savu mazo braali..
20.11.2014 00:35 |

10 gadi
Reitings 10604
ninasskapi, es tev uzsaukshu taksi, goda vaards. lai vari tagad un tuuliit atbraukt un draudziigi, dziivnieka vaardaa paraadiit/nodemonsteet man, kaada ir vislabaakaa un manam dziivniekam nekaitiigaakaa metode, kaa vinju notureet shajos briizhos! ko tu iesaki? aizzhmiegt aiz kakla vai kaa?
20.11.2014 00:40 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Shaadaas situaacijaas ir jaaiemaacaas atsleegt emocijas. Savi paardziivojumi un uztraukumi ir jaatstaaj kaut kur taalu malaa un vienkaarshi jaabuut blakus.
Var tureet vannasistabaa - iesleedz gaismu, vai noliec mazu galda lampinju, (cerams tur nav kaut kaadi plauti uz kuriem kakjis va viegli uzraapties), noklaaj sedzinjas un lai tur gulj. Ko noziimee "aardaas"? Ko gan vinjsh taadu dara? Ja njaud, un skraapeejs, to par aardiishanos gluzhi nenosauksi.. Lai jau njaud un skraapeejas un paleenaam staigaa, ja vinjam pietiek speeka. Maz ticams, ka var sevi taa satraumeet. Lai sirds buutu mieriiiga - vari izklat sev improvizeetu gultu vannasistabaa un buut blakus. Vai arii durvis atstaat valjaa, bet priekshaa nolikt norobezhojumu jeb zhogu, kuram kakjis paari netiek, bet ir saredzams. Arii njemshana boxaa vai blakus gultaa nav slikta doma, ja vien vari nodroshinaat tiiriibu, mieru un droshu vidi (no gultas var izkrist un citi kakji var provoceet un naakt klaat, piem.,).

Viennoziimiigi nav viegli noskatiities uz cieshanaam, bet tas vienkaarshi ir jaadara daudz nedomaajot un necenshoties iedziljinaaties savaas izjuutaas. Galvenais ir nodroshinaat komfortu slimniekam un arii par sevi neaizmirst - iekaartoties eertaak, sanjemt sevi rokaas, buut gatavai seedeet visu nakti nomodaa, dzirdiit no sljirciites, vai klausiities visu nakti zheelabainos njaudienos, tachu neaizmirst pashai paeest, buut siltumaa, (nu taadaa kaa kara gataviibaa buut - bez emocijaam, bet gatavai uz visu un tuuliit), lai viss ir pa rokai.
Izturiibu jums abiem!
20.11.2014 00:40 |

Reitings 17203
Un tagad man liekas ka tam kaķītim tiešām drošāk būtu tai vannasistabā, jo ok pat ka viņš ir kastē blakus, pārējie kaķi ar tak ir tuvumā? Ja jā, tad tie pārējie kaķi tā pat iespējams neliks mierā nomocīto kaķīti :( Tur pretīm vannasistabā viņam būs pavisam droši un pat mierīgāk, ja vien protams netaisies visus pārējos kaķus iespundēt vannasistabā un slimnieku blakus kastē . Lai nu kā, ceru ka viss būs labi un beigsies labi :)
20.11.2014 00:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits