Kaķis slims?

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
šobrīd iekšēji noskaņojums, kas tiešām atbilst zem "problēmām un klapatām".
Kā jau rakstīju vienā no diskusijām, kaķi saplēsuši kožas dīvānu. Ehh, tas nu tā..
Otra sāpe, kas līdz tam, kad pamanīju dīvānu, bija pirmajā vietā. Mazais kaķis ir saslimis (piemetināšu, minkas pie manis tikai ciemojas uz dažām nedēļām. Tie nav manējie. Saimniekiem lūgt padomu tagad nevaru). Gribēju tik pastāstīt jums, lai varbūt kāda var ko pastāstīt no pieredzes, nomierināt vai pamatoti satraukt. Nedēļas nogalē šie bija palikuši te vieni, es biju "laukos". Vakar atbraucu, viens no minkiem pievēmis istabā un pēc tam atlikušo vakara daļu ik pa laikam rīstījās un vemstījās (izskatās, ka neko nav ēdis, jo vemj šķidrumu, nevis kaķu kraukšķus).
Lielos vilcienos runājot, vakarvakarā un šodien viņš ir neaktīvs, skatiens viņam bēdīgs. Dīvainākais tas, ka viņam spalva uz muguras ir nedaudz "saslējusies" kā parasti "saceļas", kad kaķis ir satraukts, nobijies vai gatavojas konfliktam ar kādu zvēru vai putekļusūcēju. Vienīgie augi, pie kuriem viņš varēja tikt pa brīvdienām, bija ziedošas hiacintes, alveja un viena izdīgusī lapa no amariļļa.
Šovakar jau ir nakts, rītā ir svētki. Ko darīt? Kaķiem tādas lietas pāriet vai tas ir pa nopietnam?
18.11.2014 00:09 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Meitenes, tak beidziet. Katram ir sava rīcība kā reaģēt čp situācijās. Es ļoti labu saprotu kā jūtās Cukurvāvere, šādi es zaudēju sunīti, nenoreaģējot pietiekoši ātri, tāpēc tiešām, nu nevajag tos riebīgos komentārus. Tas, ka kāda te, rupji sakot, uzdirsīs virsū, nepagriezīs laiku atpakaļ un neatturēs kaķi no tā diega apēšanas. Tik pat labi, tas kaķis varēja saēsties sazin ko arī mājās, tāpēc nesaprotu, kāpēc būtu jābaidās teikt saimniekam, kur nu vēl brālim, ka ir šādi gadījies, vienkārši šoreiz notika tā, kamēr bija pie Tevis. Nu nevar tak tam kaķim 24/7 staigāt pakaļ.
Un tas, ka cilvēks jau pirmajā vakarā neskrēja pie veta, ir tikai loģiski, jo kaķi bieži šitā atvemj visu ko un ir sašļukuši, kamēr vemsta laukā savas spalvas, puķes vai vēl sazin ko, un tad pēc laiciņa drasē tālāk it kā nekas nebūtu bijis. Nevajag uzreiz šitā cilvēkam brukt virsū, īpaši ja ar šādu problēmu saskaras pirmo reizi mūžā un pašam mājās dzīvnieku nav, vēršas pēc padoma šeit, bet vienīgais, ko saņem ir nosodījums.
19.11.2014 11:52 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Nu man, piemēram, gribētos uzzināt, vai kaķis būs dzīvotājs, jo kaķi rūp, bet Cukurvāverei privāti nerakstītu, jo neesmu viņas druška, turklāt pēc manas viņai neglaimojošas nostājas diez vai viņa vsp atbildētu. Un ja tā padomā - letālu iznākumu tāpat nerakstītu, jo citu reakcija nebūtu tikai utji putji attieksmē. Tā kā atliek vien vienkārši cerēt.
19.11.2014 11:54 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Ak, tagad pēkšņi viss iet privāti, kurā mirklī durvis aizkrita?
Lūdzu, Cukurvāvere, uzraksti kā klājas kaķītim, daudzas tiešâm uztraucas, nevis meklē te drāmu.
19.11.2014 11:55 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Teddy nu sākumā nebija nekāda nosodījuma gūzma, autore vērsās pēc padoma un padoms no gandrīz visām meitenēm bija vest pie veta :)
19.11.2014 11:55 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Hone es saprotu, ka sākumā nebija, bet paskaties par ko tas ir pārvērties. Aizvien biežāk man pašai nākas piecas reizes apdomāt, pirms kaut ko rakstu, lai tikai nesaņemtu pārlieku negatīvu attieksmi. Tā tam nevajadzētu būt.

Es pieņemu, ka meitene pati saprata, ka pie veta vajadzēs, vienkārši, ir jau lielākoties tā, ka tie dzīvnieciņi paši ir atkal uz kājām pēc dienas vai divām, tāpēc jau sākumā liekas, ka ko tur lieki skriet, tas pats, kas ar cilvēkiem, jo nejau pie pirmajiem puņķiem vai sāpi vēdēra, visi skrien pie ārsta. Šis diemžēl nebija tas gadījums, bet labi, ka tomēr tas kaķis ir pie ārsta kaut tagad.
19.11.2014 12:03 |

10 gadi
Reitings 10604
Miiljsh paldies taam, kas speej iejusties manaa vietaa un saprot. Es nezinu, cik veel varu teikt un rakstiit, ka ne jau diivaans man ir svariigs.. Kur praats vispaar ko taadu man teikt? Un arii pilniigi pie vienas vietas, ka braalis mani lamaas (ja lamaas). Man ir vissvariigaakais, lai kakjis ir dziivs! Lai vinjsh izdziivo, atgriezhas maajaas pie saviem braaljiem un aizmirst sho saapiigo gadiijumu..
Un shie kakji man NAV SVESHI! Tieshi otraadi. Jau cik gadus es vinjus shaadi pieskatu uz vairaakaam nedeeljaam.. Tiesa gan jaunaako tikai 2.reizi..
Kaa jau teicu , mums gjimenee vienmeer bijushi daudz, daudz kakji. Kaa jau aara kakji, meedza eest zaali, putnus, savu garo spalvu, utt., veema, izveemaas un naakamajaa dienaa bija atkal veseli. Ja es kopsh 7dienas buutu bijusi maajaas ar minku visu laiku, nevis darbaa, un veerotu katru vinja miimiku un kustiibu, tad varbuut arii saprastu, ka ir jaasauc aarsts..
Shobriid neko iepriecinoshu pateikt nevaru.. Zvaniiju aarstam, vinjsh saka, ka staavoklis smags, bet shodien ir jaabrauc minkam pakalj , jo maajaas vinjsh jutiisies labaak, nekaa tajaa kraatinjaa, sveshaa vietaa.. Katru dienu buus jaavadaa uz infuuzijaam.. Un tikai peec 4 dienaam redzees, kas buus...
19.11.2014 14:00 |

10 gadi
Reitings 10604
kad veidoju diskusiju, tieshaam nebija ne roku triiceeshanas, ne domas, ka vareetu buut shaads iznaakums.. Taapeec arii rakstiiju dazhviet par ar humoru.. Man tagad pat kauns un neeerti par to virsrakstu.. Driizaak buutu "kakjiitim slikti..."
19.11.2014 14:02 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Labāk pastāsti, kā mincim iet, vai viss uzlabojas?
19.11.2014 14:04 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Ja jau laiž uz māju, tad stāvoklis ir smags, bet pietiekami stabils, lai izveseļotos. Rūpējies par kaķi un lai viņam daudz, daudz iekšēja spēka izveseļoties.

Par Beinertu- viņš personīgi ir labs ārsts, bet kontrolē, ko viņa pārējie ārsti dara. Vismaz man bija situācijas, kad aizmirst analīzes noņemt (no kā atkarīga tālākā ārstēšana) u.c. sīkumi. Vnk turi roku uz pulsa. Man tur radās iespaids, ka katra jauna maiņa izdomā savu ārstēšanas plānu. Ja iespējams, pakonsultējies ar citām klīnikām.
19.11.2014 14:07 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Winterra Tu nelasi?
Shobriid neko iepriecinoshu pateikt nevaru.. Zvaniiju aarstam, vinjsh saka, ka staavoklis smags, bet shodien ir jaabrauc minkam pakalj , jo maajaas vinjsh jutiisies labaak, nekaa tajaa kraatinjaa, sveshaa vietaa.. Katru dienu buus jaavadaa uz infuuzijaam.. Un tikai peec 4 dienaam redzees, kas buus...
19.11.2014 14:08 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
oi, nazi, nokaunos, nepamanīju, jo visu garo neizlasīju. Likās, ka cukurvāvere attaisnojas bez iemesla, situ sev pa pirkstiem, paldies! :D
19.11.2014 14:13 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Kaķis Tev ir jauns un spēcīgs, ja pratīsi aprūpēt, tad var arī ''izvilkt''. Pats ir gatavs cīnīties, Tev tikai jāpalīdz.
Pašai jābūt psiholoģiski stiprai un saprotošai. Paprasi dakterim uzreiz lietas, kas Tevi satrauc. Ja nu kaut kas konkrēts notiek - kā Tev rīkoties. Vienkārši, lai nav situācija, kur Tava darbība var mainīt apstākļus, bet nezini, ko iesākt.
Pārējos dzīvniekus labāk turēt nostatus. Un turi kaķi tīrā vietā. Drošvien nav īpaši aktīvs un vari nopirkt paladziņus, ko zem dupša palikt, pats lai ir uz kokvilnas sedziņas, kamēr atkopjas un atgūst spēkus, uz sintētiskiem plediem gan nevajag likt. Regulāri piedāvā padzerties. Gan jau spēki ar nav daudz, vajadzēs pieturēt, pašai pagaidīt. Varbūt viņam bail bāzties traukam tuvumā, ka no bezspēka neiekrīt iekšā. Esi pacietīga un runājies ar kaķīti.
Ja kaķim ir spēks gana un pārvietojas pats, tad gan jau var iztikt arī bez paladziņiem, bet kokvilnas dvielīšus vai sedziņas tāpat vajag biežāk pamainīt, jo brūces tomēr sulos un lai kaķim komforts - parūpēties.

Beinerta klīniku gan neiesaku. No sirds un dvēseles. Tikai ekstremālos gadījumos, kad nekas cits nestrādā un vajag steidzamu palīdzību, tad var iemest aci tajā klīnikā. Bet savādāk - man ir tikai un vienīgi slikta pieredze. Un daudz draugiem un radiem, un paziņām tikai sliktā pieredze. Reklāma gan viņiem laba.
Bet gan jau Beinerta aizstāves ar uzradīsies un skandinās, ka viņš ir labākais. :D
Katram sava pieredze. ;)
Ārstēšanas vidū mainīt ārstējošo ārstu arī nav gluži prātīgākā izvēle, bet es arī tā esmu darījusi un tā bija daudz labāka izvēle, nekā palikt pie konkrēti sākotnējā. Galvenais visus rezultātus, visas analīzes, visu veikto skaidri aizgādāt pie jaunā daktera. Un svarīgi, lai jaunais dakteris tomēr ir arī zinošs un prasmīgs. Cenšās un meklē risinājumus, jo esat viņam klienti, nevis kārtējais zvērs, kas uz nerviem uzsēdīsies.
19.11.2014 14:48 |

10 gadi
Reitings 10604
komentārus vēl neizlasīju...
man atkal akūts jautājums, citur nav kur vērsties un draugiem tādas pieredzes nav..
dakteris teica viņu turēt norobežotā no kaķiem vietā.. vienīgā vieta dzīvoklī - vannasistaba. bet tur vinjsh skraapee durvis, lauzhas uz aaru, raud.. vinjam ir uz kakla taa apkakliite , puncii ir drenes (cauruliites uz aaru).. man ir paniskas bailes, ka tajos briizhos, kad vinju plosa saapes, vinjsh var ar kaajaam sevi savainot - aizkjert taas drenes, kaut ko izraut, utt. :( mamma saka, lai neturu tumshaa wc, lai njemu pie sevis, lai gulju blakus, utt. Taa arii daru, bet tman taa emocionaali saap, kad vinjsh pamostas no pusmiega un saak plosiities un aardiiities.. gan jau vinjam saap vai niez bruuce, grib palaiziit vai pakasiiit, bvet tur ta staavoklis vinjam ir kaa shoks vai agonija... ko man dariit? es vinju visu nakti nespeeshu pieskatiit, notureet un nosargaat.. es jau juudzos nost :(((( esmu kaa saluuzusi.. man saap, kad vinjam saap! kaa dariitu juus manaa situaacijaa? nestu uz wc un atstaatu tur, lai mokaas un riskeet, ka vinjsh norauj sev to apkakli? vai ielikt lielaa kakju paarneesaajamajaa maajinjaa? tur vinjsh buutu kaa putns buurii, tachu varbuut tas ir labi, ka vinjsh nevarees sevi saainot, skrienot pa istabu/wc?
sho komentaaru labpraat buutu nerakstiijusi publiski, bet gan jautaatu kaadai, kurai ir bijusi taada pieredze..
19.11.2014 23:57 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Wtf, Cukurvāvere. Es gulētu viņam blakus, vispār ne soli neatkāptos no viņa. Kas Tev ir ar to miegu, neizgulēsi vienu nakti, nomirsi? Dzer kafiju un sargā dzīvnieciņu!!!
20.11.2014 00:01 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
NeKādā gadījumā neturi viņu vienu tumšā vannasistabā! Viņš taču nesaprot, kāpēc pēkšņi ir ieslodzīts viens, tumšā telpā.
Ja vien kaķis nav milzīgs, turētu viņu pārnēsājamajā konteinerā, kurā ieliktu mitrumuzsūcošo paladziņu. Ik pa laikam gan izlaistu ārā, lai nav visu laiku ieslodzīts.
20.11.2014 00:02 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nemaz nedomā atkāpties. Es noteikti upurētu savu miegu,lai mazais minka zina,ka blakus viņam ir mīlestība.
20.11.2014 00:03 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Tu to nopietni???? Nekada gadijumaa neliec minici vannasistaba vienu!!!!!! Es guletu blakus un ne soli neatietu no cietushaa. Kakjis taa izcietis parak daudz! Neljauj nabagam vienatnee mocities!!
20.11.2014 00:07 |

10 gadi
Reitings 10604
kari, kaads sakars miegam? es nevareeshu iztureet taas dziivniecinja saapes, kad vinjsh aardiisies un raudaas peec manas paliidziibas, et es ne suuuda nevaru izdariit, kaa tikai kjert un likt atkal guljus! vinjam tachu tad saap, kad stingri tur aiz paduseem, kameer vinjs ar pakaljkjepaam spurojas pretii un tadaa veidaa riskeejam vinju savainot!
20.11.2014 00:08 |

10 gadi
Reitings 10604
es un mamma jau to pashu sakam par to vannasistabu.. bet Beinarts saka, lai turu tur un buus ok. kakjiem tumsa netrauceejot. riit pus 11tos vediis uz sisteemaam un pa dienu buus stacionaaraa, vakaraa atvediis man vinju.. liidz tiem pus 11tiem jau kaut kaa jaaiztur...
20.11.2014 00:11 |

Reitings 30
Reģ: 03.01.2014
Nekādā gadījumā ne vannas istabā, blakus. Kad man suns bij pēc operācijas, vispār nevienu brīdi neatkapos no vina. Man pat prata neienāktu izolēt slimu dzīvnieku.
20.11.2014 00:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits