Kaķis slims?

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
šobrīd iekšēji noskaņojums, kas tiešām atbilst zem "problēmām un klapatām".
Kā jau rakstīju vienā no diskusijām, kaķi saplēsuši kožas dīvānu. Ehh, tas nu tā..
Otra sāpe, kas līdz tam, kad pamanīju dīvānu, bija pirmajā vietā. Mazais kaķis ir saslimis (piemetināšu, minkas pie manis tikai ciemojas uz dažām nedēļām. Tie nav manējie. Saimniekiem lūgt padomu tagad nevaru). Gribēju tik pastāstīt jums, lai varbūt kāda var ko pastāstīt no pieredzes, nomierināt vai pamatoti satraukt. Nedēļas nogalē šie bija palikuši te vieni, es biju "laukos". Vakar atbraucu, viens no minkiem pievēmis istabā un pēc tam atlikušo vakara daļu ik pa laikam rīstījās un vemstījās (izskatās, ka neko nav ēdis, jo vemj šķidrumu, nevis kaķu kraukšķus).
Lielos vilcienos runājot, vakarvakarā un šodien viņš ir neaktīvs, skatiens viņam bēdīgs. Dīvainākais tas, ka viņam spalva uz muguras ir nedaudz "saslējusies" kā parasti "saceļas", kad kaķis ir satraukts, nobijies vai gatavojas konfliktam ar kādu zvēru vai putekļusūcēju. Vienīgie augi, pie kuriem viņš varēja tikt pa brīvdienām, bija ziedošas hiacintes, alveja un viena izdīgusī lapa no amariļļa.
Šovakar jau ir nakts, rītā ir svētki. Ko darīt? Kaķiem tādas lietas pāriet vai tas ir pa nopietnam?
18.11.2014 00:09 |

Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Cukurvāvere, es turēšu īkšķus!! Lai minkāns izķepurojas!
18.11.2014 23:52 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Aj, cukurvāver, kā šovakar saprotu tevi... Turies, sirsniņ!!!
18.11.2014 23:53 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Aw tik loti skumji :-( tureshu iikskus lai kakjitis izveseljojas. Turaties
18.11.2014 23:56 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Beinarts labs ārsts, izglāba manu 5cm lielo džungārijas kāmīti, ko bija sakodis kaķis, savlaik. Gan jau ko varēs, darīs. Turies un domā labas domas, nekad nekas bez iemesla nenotiek, arī pieredze.
Ļoti ceru, ka viss būs labi, bet jebkurā gadījumā, pati turies braši.
19.11.2014 00:28 |

10 gadi
Reitings 10604
paldies jums..
es zinu, ka ir jādomā pozitīvas domas, bet manī sēž tik lielas bailes un raizes, kas liek stipri raudāt un žēlot kaķīti.. :( acu priekšā viņa skatiens, ķepiņas.. tāda sajūta, itkā vairs nekad viņu tādu neredzēšu ;( pirms viņu atdevu tiem cilvēkiem, es pat nepaspēju viņu samīļot un noglāstīt uz atvadām.. ;(((
19.11.2014 00:45 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Saimnieks ir informēts par notiekošo?
19.11.2014 00:46 |

10 gadi
Reitings 10604
saimnieks atpūšas kaut kur Meksikā vai Bahamās... nav lietas kursā. un tas jau arī neko vairs nemaina!
19.11.2014 00:53 |

Reitings 11996
Nu kā nemaina... Man būtu svarīgi uzzināt ko tamlīdzīgu saimnieka vietā. Galu galā, dzīvnieki tika atstāti uz tavu atbildību un tu ne pārāk labi tiki galā, sevišķi, ja kaķis beigu beigās vēl nomirs. Vai tad saimnieks neatstāja telefona nummuru vai viņa e-pasts tev nav zināms? Viņš tur savā kūrortā noteikti nav izolēts no mūsdienu tehnoloģijām...
19.11.2014 00:59 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Mazulītis...:( Tik žēl, mazā sirsniņa...
19.11.2014 01:00 |

10 gadi
Reitings 10604
saimnieks ir mans brālis. Negribu sūtīt sms ar tekstu "Viens kaķis ir slims, aizvedu operēt, cerams, ka izdzīvos. Bet jūs tur neuztraucieties, baudiet ceļojumu vēl pāris nedēļas"..
Un ko viņiem tas mainīs? Metīs visu pie malas un lidos uz šejieni, lai kopā pie daktera aizietu? Nevienam šajā gadījumā labāk nepaliks, tāpēc neredzu jēgu sūtīt satrauktas īsziņas.

zīvnieki tika atstāti uz tavu atbildību un tu ne pārāk labi tiki galā,

šis gan mani ļoti aizvainoja, sitiens zem jostasvietas.. :( Es kaķus mīlu tik ļoti kā neviens. Un kas tāds varēja notikt arī viņu dzīvoklī. Gan bērni var izmētāt kaķim bīstamas mantas/lietas, gan paši var kaut kur ielīst un kaut ko izvilkt ārā, lai paspēlētos un vēlāk nejauši norītu. Es pa šīm dienām biju atstājusi tīrā dzīvoklī (nevis kur visādi gruži un lietas mētājas. Savu istabu biju aiztaisījusi ciet. protams, mani tirda jautājums - nu KUR un KĀ viņš varēja atrast to diegu spoli?? es tās turu savā istabā kaķiem diezgan neaizsniedzamā vietā!
Otrkārt, dzīvnieki pie manis ir jau kuro reizi. Un VIENMĒR līdz šim biju labi tikusi galā.
Jā, mana vaina bija tā, ka, atbraucot svētdien pirms 11tiem vakarā un pamanot, ka minks rīstās un vemj ik pa brīdim, nesaucu taksi un nebraucu uz Rīgu pie veta. Jo es taču domāju, ka mazums - varbūt spalvu saēdies, varbūt barību pārāk daudz sarijies. Varbūt alveju apēdis. Kuram gan varēja ienākt prātā uzreiz, ka lieta ir tik bīstama! :( Mums mammai kaķi diezgan bieži vēmuši (jo saēdas spalvas, zāli vai peles), un nevienam nebija ienācis prātā saukt "ātros" vai vest uz klīniku....
Arī 1dien, kad devos uz darbu līdz pat vēlajam vakaram, nedomāju, ka ir tik traki ar kaķīti un, ka vajag ņemt brīvu dienu, atsaukt visus pierakstus darbā un vest pie ārsta.. To visu sapratu un apjēdzu tikai šodien..
nu beidzot diemžēl man ir pirmā pieredze, kas ir beigusies pavisam bēdīgi...
19.11.2014 01:11 |

10 gadi
Reitings 10604
ļoti, ļoti prasās pēc kāda pozitīva stāsta ar laimīgām beigām..
Mani visvairāk tagad biedē tas, ka kaķītis pa šīm dienām bija atūdeņojies, neēdis, vārgs. šitik smaga operācija, kad atgriež visu, ko var atgriest (..) varbūt var novest pie tā, ka viņš neizturēs... ;( ;( lai gan līdz tam viņš bija sveiks un vesels, aktīvs, murrājošs, runātīgs, utt. Bet tagad, šodien un vakarvakarā es viņu vairs nepazinu - galīgi neomā un savārdzis..
b***..... kaucu kā suns........
19.11.2014 01:16 |

Reitings 11996
Es saprotu, bet saku kā ir, lai arī tas skan nepatīkami. Ja uzņemies atbildību par sveša cilvēka lietām, tad jābūt dubultuzmanīgākai un dubultadbildīgākai kā ar saviem dzīvniekiem/bērniem/priekšmetiem/dokumntiem utml.
19.11.2014 01:19 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Beinerts ir labs ārsts, pašai vislabākās atsauksmes. Pie jebkuras operācijas pastāv risks neizdzīvot, ārsts tev tikai to darīja zināmu, arī tad, ja iespēja nomirt ir 0,01%.
19.11.2014 01:23 |

Reitings 11996
Beidz! Ar raudāšanu situācijai nepalīdzēsi. Kā ir tā ir. Tagad atliek tik cerēt un gaidīt, ka kaķis izķepurosies. Jauns kaķis visticamāk izveseļosies, jo organisms ir jauns un spēcīgs. Katrā ziņā, klīnika ir ļoti laba, ārsts arī profesionālis savā jomā. Ir gana daudz pozitīvu faktoru, kas liek domāt, ka viss būs labi galu galā.
19.11.2014 01:25 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es ļoti labi apzinos, ka pārmetumi šobrīd neko nepalīdzēs un galvenais ir tas, lai minks izķepurojas, tomēr dikti atbildīga pieskatītāja tu neesi. Kaķim slikti ir jau vismaz divas dienas, bet tu nevis ved pie ārsta, bet mini, kas gan tas varētu būt. Un vakar, kad izveidoji šo diskusiju, tev visas meitenes teica - steidzami ārstu, es pat pateicu, kura klīnika brauc uz mājām, ja nav iespējas pie viņiem tikt, tu tikai internetā atradi kaut kādu murgojumu, ka kaķi paši atbrīvojas no norītajiem svešķermeņiem, un izlēmi pie ārsta dzīvnieku nevest, jo noteikti neesot nekas traks.
Es ceru, ka šis gadījums tev iemācīs nespēlēties ar cita dzīvību un nemēģināt uzminēt diagnozes, bet nekavējoties vest pie ārsta dzīvnieku, kuram ir acīmredzami slikti.
19.11.2014 01:29 |

10 gadi
Reitings 10604
Neon, tagad pēdējais, kas man ir vajadzīgs, ir saņemt pārmetumus jun nosodījumus, un justies nereāli vainīgai...

Lindachka, kā domā, ja viņš pats mūs apskatīja, konsultēja, stāstīja operācijas plānu un pēc tam detaļas, tad viņš pats arī operēja kā galvenais ārsts? Nevar būt tāds variants, ka operāciju uzņēmās kaut kādi praktikanti vai dakteri, kas ir "zem viņa"? Jo, ja pats to veica, tad jau, protams, man druscītiņ cerīgāk paliek... Ļoti bail rītdien zvanīt..
Kā parasti minkuči pārcieš tādas operācijas (tas gan man laikam pašam ārstam ir jājautā..)?
19.11.2014 01:29 |

Reitings 7143
Šajā situācijā mana pieredze, ar šādu operāciju šajā klīnikā, tev diez vai palīdzēs. Domā par to, ka katrs gadījums ir savādāks.
19.11.2014 01:32 |

10 gadi
Reitings 10604
Libra, nemeklēju sev attaisnojumus, bet, kā jau rakstīju, man īsti nebija kad.. Diskusiju izveidoju diennakti atpakaļ. Salasījos viedokļus par un pret, biju nolēmusi skatīties kā būs no rīta. Diemžēl rīts man pienāca tikai ap pusdienlaiku, tā kā ātrāk vienkārši nevarēju noreaģēt (nolādētais miega bads darīja savu!)..
pēc kara visi gudri..
19.11.2014 01:33 |

Reitings 7143
Jebkurā gadījumā - galvenais ir domāt vislabākās domas un sūtīt minkam labo enerģiju. Aizver acis, domā par viņu, stāsti viņam, ka viss būs labi, ka viņu gaidi mājās, ka viņam vēl tik daudz kaķa prieka jāpiedzīvo. Viņš to noteikti sajutīs.
19.11.2014 01:39 |

10 gadi
Reitings 10604
:( tā vien darīšu...
19.11.2014 01:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits