Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

GanBei rīsi

 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
jā, jocīgs jautājums, bet kā gatavo ganbei rīsus ar dārzeniem.

elementāri- rīsi, zirņi, burkāni, BET...diez, kā tos dārzeņus- kopā ar rīsiem vāra un tad viegli apcep?
zirņi- saldēti. rīsi -paciņā
17.11.2014 20:29 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
up
17.11.2014 20:38 |
 
Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Sen gan neesmu tur rīsus ēdusi, bet man garšīgi liekas šādi pagatavoti:
1) Novāra rīsus;
2) Pannā uzkarsē sezama sēklu eļļu, apcep bekona gabaliņus;
3) Liek klāt rīsus + dārzeņus.

Aptuveni 10 rīsi gatavi :)
17.11.2014 20:43 |
 
Reitings 16
Reģ: 25.12.2013
Varbūt šis var noderēt (kaut kas uz to pusi):
http://silva.prieksgatavot.lv/risi-ar-olu-un-darzeniem/
17.11.2014 20:45 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es sataisu atsevisķi visas sastāvdaļas līdz "gandrīz gatavs" stadijai, samaisu kopā, pieleju mērcīties pēc iedvesmas, novedu līdz "gatavs" stadijai. "scrambled egg" - atsevišķi, izsautēti zirnīši - atsevišķi, rīsi - atsevišķi, visas citas satāvdaļas, ko grib pievienot vai aizvietot - atsevišķi.
17.11.2014 20:50 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Es taisu tā:
Novāru basmati rīsus
Uz pannas sviestā apcepu smalki sagrieztu sīpolu, saldēto burkānu-zirnīšu maisījumu - kad drusku apcepušies dārzeņi, pieleju tik daudz ūdens, lai knapi nosedz dārzeņus - dārzeņi lēnām sautējas, līdz viss šķidrums iztvaiko. Tad pielieku vēl nedaudz sviesta, apcepu kopā ar dārzeņiem olas. Kad rīsi gatavo, lieku tos uz pannas, atkal sviestu - un visu nedaudz apcepu (tad rīsi kļūst irdenāki, sajaucas kopā ar dārzeņu garšām, smaržām...)

Šis mums ar vīru viens no mīļākajiem ēdieniem. Izklausās ļoti daudz sviesta, bet tā nav - sviestu lietoju pavisam nedaudz.
17.11.2014 20:56 |
 
Reitings 243
Reģ: 06.11.2014
Sen taisīju:
*novāriju basmati rīsus
*uz pannas nedaudz apcepu tos dārzeņus (zirnīšus un burkānus). Zirnīši saldētie der, bet, manuprāt, burkānu var sagriezt pats :)
*dārzeņiem uz pannas piejaucu novārītos rīsus
*kad ielieku traukā, tad virsū uzleju sojas mērci (pēc garšas). Tā mērce piedod to foršo sāļumu un arī krāsu ;)
17.11.2014 21:02 |
 
Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
Iesprauksos ar jautajumu savu. Vai kada jut atskiribas starp jasmin un basmati risiem?
17.11.2014 21:02 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Tieshi nesen eedu ar daarzenjiem, man daaaaudz garshiigaaki shkjiet tie ar olu un daarzenjiem, peec taas manas receptes sanaak kaut kas uz to pusi. :)
20.11.2014 14:48 |
 
Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Taisot tos GanBei rīsus, ļoti garšīgi ir vēl beigās pielikt nedaudz krējumu vai saldo krējumu, uz paciņu rīsu lieku kādas 2 ēdamkarotes :) Un, protams, arī sojas mērce ir obligāta :)
20.11.2014 14:53 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Elementāri: izvāri rīsus. Tad uz pannas liec eļļu, rīsus, dārzeņus, mazliet acpep. Tad iesit iekšā jēlu olu un iejauc. Beigās pieliec nedaudz sojas mērces. ļoti vienkārši un garšībi.
20.11.2014 14:55 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Tad iesit iekšā jēlu olu un iejauc.
hmm, šitā gan es nekad nedaru, jo šķiet, ka tad tie rīsi apvilksies ar olu , es olu apcepu atsevišķi un tad piejaucu visam pārējam maisījumam...
20.11.2014 15:14 |
 
Reitings 619
Reģ: 09.10.2012
es parasti taisu to silvas prieksgatavot recepti ar austeru merci un sojas ellu - ir ok :)
24.11.2014 20:47 |
 
Reitings 619
Reģ: 09.10.2012
+ padoms - ja ieliesi sakultu olu, tad ola ļoti smuki būs atdalijusies no rīsiem.
ja panna uz rīsiem vienkārši iesitīsi olu un ātri maisīsi ar koka lāpstiņu - tad tiešām būs tā ka rīsi apvilkušies ar olu ;)
24.11.2014 20:49 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Man šķiet tieši forši, ka tie rīti ir apvilkušies ar olu :D
24.11.2014 20:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!