Anoreksija

Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Tagad skatos Ekstrasensus un tur ir stāsts par jaunu meiteni, kurai ir anoreksija. No 60 kg uz 40 kg. Ja nepārskatījos, tad uzkāpjot uz svariem, tie rādīja 35 vai 37 kg. Radās mini pārdomas.

Kāda no jums ir slimojusi ar anoreksiju/bulīmiju?
14.11.2014 11:57 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Atceros, ka pirmos 2 meneshus grutniecibas veemu. Modos un luudzu savu beebuku veedaraa, lai vins lauj man sodien padzivot nevemjot :D

Drausmigaks nekas never but aka apes kart ko un vemt. Man tieshaam to nekad nesaprast. Man nebija ne speeka, guleeju tikai. Nu jaa, bet zaudeju svaru un daudzi prasija vai man nav anoreksija :D :D bet labi, ka tas viss ir garaam un eedu normaali.
15.11.2014 01:15 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Visus manus teeenageres gadus vispār nesatraucos par savu resnumu vai tievumu, jo visu laiku sportoju. Tagad gribētos ciskiņas tievākas, riepiņu mazāku, bet par ciskām tāpat apzinos, ka tas viss vienkārši ir muskulis un es nezinu varbut ar gadiem saruks. :D (noteikti ruu atnāks un ierēks) bet, nu, jā.. man vismaz liekas, ka nav vairs tik liels, cik bija. Viens labums - nav celulīta.

Uz diētas esmu mēģinājusi sēdēt labi, ja 3-4x un visas reizes beidzās pēc 2-3 dienām, jo es vienkārši nevaru neēst to ko man gribas ēst.
Dažreiz sanāk tā pats no sevis - prasās daudz ūdens (zinu, ka tas ir slikts signāls), gribas daudz dārzeņu, negribas gaļu utt.,bet tas ātri pāriet un sāk prasīties, piemēram, neveselīgi, eļļā vārīti kartupeļi.
Esmu nonākusi pie secinājuma, ka man der tikai sports.
Nekad nebūtu tik debīla, lai ietu vēl kaut ko vemt ārā, neēstu, kristu ģībonī un klausītos ko par manām aprisēm saka citi.
Kur var vispār būt tik briesmīgi, ka ģimenē pat tevi apvaino par resnu vai nepievilcīgu????!!?
Fuj. Traki.
15.11.2014 01:17 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
sintija_sk man taa bija ,jo tiesam biju 60kg uz 160 taael teica ka pliistu pari viilem un dibens ir 3 durvju skapis + velskolaa nirgaajas. pedeejais salms bija kad teetis uz iriju aizbrauca pat neatvadoties. pat uz skolas izlaidumiem neatnaaca. vot te ir sekas.un pazistamai bija gadiijums ka anoreksija iedziivojas ari peec gimenes neoveerteejuma un teevocis izvaroja.

taa kaa taadu gadiijumu netruukt. tur nevajag daudz lai sagrautu
15.11.2014 01:22 |

Reitings 6040
MADasaHatter

es arii pusaudzu gados paliku apaljigaaka un man 1x teevs pateica, ka man jaanotievee, jaa, pardzivoju ljoti, patiesibaa, bet, lai vemtu ara edienu....

Tomer uzskatu, ka tas ir audzinashanas jautajums, ja tas nav saistits ar veselibu, kadelj pienjemamies svaraa, tad tas, manupraat, ir atkarigs no vecakiem. ja vecaki bernus iepazistina ar veseligu partiku, regularam edienreizem, iemaaca edienu izbaudit, sagremot kartiigi, tad problemu nevajadzetu but, bet, zinu mammas, kuras spiezh beerniem eest, nu baac, bernam ir nesabojats organisms, vins vel tajaa "ieklausaas" un eed tik daudz cik gribaas. Vai veel labaks variants, kadelj biezi sievietes stresa laikaa pienjemamas svaraa, jo bernibaa, kad beerns raud, mamma uzreiz - nu neraudi, aped sokoladiti, re kur tev cepumins, pashi vecaaki pieradina, ka tad, kad ir slikti ir jaaed un tad paliks labaak...

Un tad jaabrinaas, ka apkart ir cilveeku, kuri slimo ar shadam slimibam :(
15.11.2014 02:11 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Citreiz sevi pieķeru domu ka esmu resna un gribu būt vēl tievāk un.tas viss tikai dēļ tuva cilveka vardiem.
Tagad ir ēšanas paradumu maiņa ka šajā mēnesi pārtieku no ediena stradajot garas maiņas tik 2 reizes dienā. Brivdienas vai nu divas vai trīs vai vienu. Zinu ka tas viss ir galvā. Man vajadzetu cilveku kurs mani pacel kurs nemelo un kurs sievietes neidzen kompleksos.
15.11.2014 13:17 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
ka anoreksija iedziivojas ari peec gimenes neoveerteejuma un teevocis izvaroja.

Ja visi, kuri cietuši vardarbībā, sirgtu ar anoreksiju, tad tas procents būtu virs 50%.
Es uzskatu, ka iemesls šai slimībai ir citi faktori - piemēram, cilvēku tīša pārliecināšana, ka tievs ir skaists, bet resns - nepievilcīgs. Ja būtu uzskats, kā renesanses laikā, kurā apaļīga sieviete ir auglības, sievišķības, veselības simbols, tad tāda slimība būtu ļoti liels retums.

15.11.2014 13:38 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
lasu un man žēl to cilvēku kas sev aizliedz pat veselīgu ēdienu ēst un lai vairāk sportotu tā vietā izvēlas neēst :(
es bez ēdiena nevaru,nespēju un nepieļautu tādu rīcību.mīļu garšīgi labi paēst un kontrolēju ko ēdu un ja pa daudz tad arī sportoju vairāk...vienīgi pieturos jau vairākus gadus pie 34/36 izmēra, tas mani kontrolē ka viss ir ok.
un par vemšanas izraisīšanu, pat nespēju iedomāties kā apēsto var dabūt ārā, bet nu pat negribu zināt...

Vai veel labaks variants, kadelj biezi sievietes stresa laikaa pienjemamas svaraa, jo bernibaa, kad beerns raud, mamma uzreiz - nu neraudi, aped sokoladiti, re kur tev cepumins, pashi vecaaki pieradina, ka tad, kad ir slikti ir jaaed un tad paliks labaak...

es savām māsām pārmetu lai tā bērnu neradina bet kad man iedeva bērnu paauklēt un viņš histērijā raudāja,man pašai ienāca prātā šādi nomierināt jo nekā savādāk neizdevās.Kamēr pati nesaskāros,gudri spriedelēju!
15.11.2014 13:38 |

Reitings 6040
es savām māsām pārmetu lai tā bērnu neradina bet kad man iedeva bērnu paauklēt un viņš histērijā raudāja,man pašai ienāca prātā šādi nomierināt jo nekā savādāk neizdevās.Kamēr pati nesaskāros,gudri spriedelēju!

Bet redzi, ja jau taa ir darits visu laiku, te jau bernam ir izveidojies tas ieradums. Tur jau vairs neko padarit. Tas ir viens no iemesliem kadelj sievietes aped stresu, jo bernibaa taa r iemaacits. Man protams ir vienalga, katrs audzina savu bernu kaa grib :)

GOOLD,

Tu man atgadinaji tikko par savam bijushajaam attiecibaam, kur virietis parmeta par to, ka esmu resna, tagad tik domaju, kaa es sverot 50 kg vinja acis vareju but resna???

Noteikti, nenjem to pie sirds, varbut tas r vienigais veids kaa vins var Tevi sapinaaat??
15.11.2014 13:45 |

Reitings 7596
Noteikti, nenjem to pie sirds, varbut tas r vienigais veids kaa vins var Tevi sapinaaat??

+vārdi vietā!!!Piekrītu!
15.11.2014 13:48 |

Reitings 77
Man draudzene cinas nu jau gadu ar anoreksiju un iemesls bija dzils un gimene bet punktu pielika greizsirdiba uz mani.. diemzel. tad nu pedejo pusgadu vispar censos draudzeni nesatikt lai vinai uz mani nav jaskatas.
15.11.2014 13:49 |

Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Karma ļoti labi uzrakstīja! Beeet, ja man būtu izvēle, kā izskatīties, noteikti dotu priekšroku slaidajai meitenei./attēlā/ Svēru kādus mēnešus 60 kg/tabulās skatoties - perfekts svars, bet reālajā dzīvē biju kāmītis/ un galīgi nejutos labi. Un tas nav saistīts ar masu spiedienu, ka visiem jābūt tieviem. Katrs pats vislabāk zina, ar kādu svaru jūtas viskomfortablāk.

Tas, kas notiek pasaulē . . tas ir vājprāts.
15.11.2014 14:09 |

Reitings 124
Reģ: 02.06.2014
Cīņai ar anoreksiju palīdz fiziskas aktivitātes un regulāras dzimumattiecības. Ja meitene līdzinās aligatoram, tad nekāds tievums nespēs iegūt pretējā dzimuma labvēlību un stāvokli sabiedrībā.
15.11.2014 16:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits