Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

lasis ar galvu

 
10 gadi
Reitings 406
Reģ: 02.01.2013
sveikas! gribu iegādāties lasi ar galvu, kas tagad rimītī uz atlaidi. bet gribētu dzirdēt kā jūs viņu sagatavojiet, izmantojiet visu? nu piem. to pašu galvu metat ārā vai piem zupā izvārat? padalieties pieredzē, kā veiksmīgāk to lasi sagatavot, izmantot...
14.11.2014 11:13 |
 
Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
es galvu nogriežu un izvāru zupā
14.11.2014 11:14 |
 
Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Es izfilēju (asakas un pārējo zupā). Taisu pa vienkāršo - gabaliņus sataisu ar garšvielā (ar dažādām variācijām) +mazliet olīveļļas; follijā iekšā un krāsnī uz kādām 15 min. ļoooti garšīgi!
14.11.2014 11:17 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Galvu metu ārā, jo zivju zupas negaršo un nevāru.
14.11.2014 11:19 |
 
Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Pērku astes daļu.
Ja gadās daļa ar galvu, tad galvu metu ārā, zivju zupas neēdam.
14.11.2014 11:23 |
 
10 gadi
Reitings 406
Reģ: 02.01.2013
man plānā ir daļu sacept, bet no daļas uztaisīt zupu, bet nekad neesmu zupai pievienojusi galvu, cik ilgi viņa jāvāra?
14.11.2014 11:27 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Galvu griežu nost nedaudz tālāk, lai klāt ir gaļa. To tad arī kādreiz izmantoju zupas vārīšanā.
Ar atlikušo vienkāršākais ir griezt gabaliņos, samarinēt garšvielās un cept cepeškrāsnī.

Sarežģītākā versijā ir filēt un tad pagatavot.
Ja nopērku daudzāk, kādu daļu no filejas izmantoju lašmaizītēs.
14.11.2014 11:28 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Zivi zupai vāri boljona veidā ar garšaugiem, kādiem dārzeņiem. Pati zivs ir ātri gatava. To izņem ārā un atdala gaļu. Tālāk gatavo zupu un pievieno iztīrītos gaļas gabaliņus.
14.11.2014 11:30 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Man tieši 2 galvas saldētavā mētājas ar domu par zivju zupu. Tā kā man garšo, tad negribas labu mantu mest ārā.
Zinu, ka obligāti ir jāizgriež žaunas, jo tās piedod rūgtumu. Un esmu dzirdējusi par variantu ietīt galvu marlītē un vārīt, lai izvairītos no tā, ka kaut kādi skrimšļi vai citas ķiškas no galvas tiek zupā.
14.11.2014 11:31 |
 
10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
galvu gatavoju kopā ar visu lasi. Var zupā vārīt. Es pagatavoju galvu vienmēr, bet to apēd suns. Tā pat arī ādu, spuras, asti.
14.11.2014 11:35 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits