Tieši tā es to arī sapratu. Nezinu tikai kā tu to vēsā mierā apgalvo, ka sievietes redz esot naivas un gļēvas un viņām esot citas īpašības, kas vīrieša raksturā nu gan izskatās nožēlojami.
Skaidrs tagad, iepriekš palaidu šo tavu komentāru garām. Ne velti raksturoji sievietes kā naivas, jo tās tādas panaivas rindas arī ir. Ir tāds teiciens par pundura pakāpšanos uz milža pleciem. Vīrieši ir devuši visiem ārkārtīgi daudz, sākot ar mākslu līdz zinātnei un politikai. Sievietes kaut ko spēj bagātināt ļoti minimāli, nu, piemēram, citējot tavu autoru: ''give her groceries, she'll give you a meal.'' Oooooo! ...kauns pat salīdzināt ar vīriešu devumu pasaulei. Un uz tieši to jau arī tiek spiests ar visiem šiem ''vīrietim vajag strādāt un pelnīt un karjeru un statusu un to un to, bet sievietei vajag nodzīt taukus, pacepties solārijā, iebāzt bērnam karoti mutē, iebāzt vīram karoti mutē, izslaucīt istabu, vairāk no tādas naivas un gļēvas būtnes nevar prasīt'
Karma, ceru, ka esi mājsaimniece, citādi tas Tavs vecmodīgais ģimenes modelis dikti neizdevīgs sanāk.
Katrs veido savu ģimenes moduli. Gribi būt feministe - esi, dari visu pati.
Bet pēc tam raud, ka vīrietis guļ dīvānā un pat naglu sienā nevar iedzīt, visu izdara vīreļa vietā. Jeb nagus, par slinku nogriezt, kā vienā citā tēmā.
Es tomēr par vecmodīgu ģimenes moduli - kur vīrs ir stiprais dzimums, es vājais.
Ir tāds teiciens par pundura pakāpšanos uz milža pleciem. Vīrieši ir devuši visiem ārkārtīgi daudz, sākot ar mākslu līdz zinātnei un politikai. Sievietes kaut ko spēj bagātināt ļoti minimāli, nu, piemēram, citējot tavu autoru: ''give her groceries, she'll give you a meal.'' Oooooo! ...kauns pat salīdzināt ar vīriešu devumu pasaulei. Un uz tieši to jau arī tiek spiests ar visiem šiem ''vīrietim vajag strādāt un pelnīt un karjeru un statusu un to un to, bet sievietei vajag nodzīt taukus, pacepties solārijā, iebāzt bērnam karoti mutē, iebāzt vīram karoti mutē, izslaucīt istabu, vairāk no tādas naivas un gļēvas būtnes nevar prasīt''
Ticu, un arī sliecos uzskatīt, ka zinu kādēļ - daudz ērtāk un vienkāršāk taču.
Tur jau tā lieta, ka vīrieša aptekalēšana un aprūpēšana visās vietās un jautājumos ir tieši tradicionālais attiecību modelis.
Feministei pietiktu prāta nolaidīgam vīrietim ierādīt vietu, dalīt mājas darbus uz pusēm utt.
Nevis visu kraut uz saviem pleciem, jo ''vīriņš darbiņā noguris oioi kur nagu šķērītes tūlīt visu izdarīšu un galdiņu uzklāšu un to un to arī''
Vinji nebuutu sasniegushi pat ne pusi no taa, ja vinjiem buutu jaadara 50% maajasdarbu, jaaiesaistaas beerna audzinaashanaa un japuceejaas, lai izpatiktu preteejam dzimumam, jo viss tas prasa laiku.
Tagad laiki saak mainiities. To var skaidri redzeet peec taa, ka augstskolaas, vadoshajos amatos viirieshu skaits saruuk
Gudrāk. Un iedomājies, mūs viss apmierina!
Ierādīt vietu, tas ir kā sunim?
Te gan vairs nē. Kā Karma un ļoti daudzas cosmo esošās uzskata - karjera ir vīriešiem, nevis sievietēm. Domāju, tā uzskata vairākums, īsti nekas nemainās. Un ar tām augstskolām ir tā, ka ar katru nākamo pakāpienu (baķis, maģistrs, doktors, postdoc) sieviešu skaits krasi sarūk, pat humanitārajās zinātnēs, bet vīriešu attiecīgi palielinās. Vadošie speciālisti visās jomās joprojām ir galvenokārt tikai vīrieši.
Bet atkal jau - lielaakoties tas ir taapeec, ka kaadam ir jaaruupeejaas par beerniem, tie jaaizneesaa, veelaak jaavadaa pa pulcinjiem, jaaseezj maajaas ar slimiibaam, ko ir gruuti savienot ar 12h darbadienu, kuraa veelams nenjemt slimiibas lapas.
Es ar prieku veeroju Kanaadas tendenci, kur no sievietes tiek mazaak prasiita tradicionaalaa loma un visbiezjaak beernu laukumos var maniit teevus, un kur ir ierasta lieta beerna saslimshanas gadiijumaa zvaniit arii teevam, lai brauc pakalj, ne tikai maatei.
sievietes vairs nav mieraa seedeet klusaam aizkraasnee, kameer viirieshi piesavinaas visus laurus un nopelnus
Nestrīdos. Man personīgi tā liktos ļoti pazemojoša pozīcija, ka vīram ir sasniegumi un nopelni, bet es esmu tikai māju kārtojusi visu dzīvi, un neviens neko vairāk nemaz negaidīja no manis.
Ja uzvedas kā suns, tad jā. Tu iesaki ucināties? Nu jā, citādi pametīs, un ko tad tu bez mājas un mašīnas un ar hobija līmeņa darbu iesāksi? Uz ielas tikai.
Sievietes ir bijušas mierā un joprojām ir. Lūk, piemēram, Karma raksta, ka ir vājais dzimums (piebilstot arī ''naivais un gļēvais''), un darbs vienkārši nav sieviešu lieta. Tu pati arī apgalvo, ka sievietes nav gatavas neko daudz upurēt karjeras dēļ. Man tas diezgan izteikti kremt.
Karma raksta, ka ir vājais dzimums (piebilstot arī ''naivais un gļēvais'')
sievietes vairs nav mieraa seedeet klusaam aizkraasnee, kameer viirieshi piesavinaas visus laurus un nopelnus
Nu ko tu peries? Es izteicu savu viedokli, tu kā vista kladzini
Joprojām nemāk lasīt.
Tas bija domāts naivi un gļēvi, jeb vīrieši ar sievietes rakstura īpašībām.