Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Latvijas kūka!

 
Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Hello!
Šeit gadījumā nav pa kādai lielai kūku cepējai?
Tātad - ideja uztaisīt kārtīgu un skaistu Latvijas dzimšanas dienas kūku. Konkrētāk - vajag krēmu, kuru caur kondetorejas maisiņu skaisti izspiest. Pa visu kūku. Un tā, lai tā forma arī stāvētu un NEizplūstu un taml. Tātad - vajadzētu vienu balto krēmu un vienu krēmu, kuram tā kā plānoju biešu sulu pievienot. Ir idejas un ieteikumi? Jauku vakaru :)
12.11.2014 22:31 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Tikai ņem vērā, ka biešu sula ātri oksidēsies un būs brūna (kā tev profila bildē).
12.11.2014 22:33 |
 
Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Varbūt kāda cita sula iet labāk? Dzērveņu? Vai tomēr krāsvielu izvēlēties?

Gribētos izspiest šādas rozītes vai ko tamlīdzīgu.
12.11.2014 22:35 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Vārītais krēms, sviesta krēms
12.11.2014 22:35 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Pārtikas krāsvielas nopērc
12.11.2014 22:36 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Attēlā manuprāt ir sviesta krēms izmantots
12.11.2014 22:37 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Nu visdrošāk krāsu dabūt ar pārtikas krāsvielām. Bet, ja gribas dabīgo, tad palasi kādos blogos ko var izmantot.
12.11.2014 22:37 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Iesaku pameklēt internetā recepti sviestkrēmam pēc atslēgas vārdiem buttercream icing buttercream frosting.

Esmu gatavojusi, bet tagad uz ātro neatradīšu savas proporcijas receptei. Jāsaka, ka jebkurš krēms bez stindzinātājiem sāks izplust, ja telpā temperatūra būs augsta.

Rēķinies, ka no biešu sulas Tev sanāks maigi rozā krāsa. Nezinu, vai derēs tēmai "Latvijas kūka", ja bija vēlme attēlot LV karogu.
12.11.2014 22:42 |
 
Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Tad biešu sulu izslēdzam.
Kūka tiks turēta ledusskapī, tātad ne pārāk augstā temperatūrā
12.11.2014 22:46 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Dālllija
Esmu jau šo bildi likusi te cosmo. Mana dzimšanas dienas kūka (pirmais mēģinājums) no sviesta krēma. Laukā todien bija +37 grādi. Jāsaka, ka pat tajos grādos, krēms kusa nedaudz, bet turējās godam :)



Tas tā, apstiprinājums, ka sviesta krems ir labs šādām izdarībām :)
12.11.2014 22:52 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Klau, atradu internetā īsto krāsu sajaukumu, lai iegūtu krāsu, kas atgādinātu Latvijas karoga karmīnsarkano. Nepieciešamās pārtikas krasas- sarkans un violets.

For the buttercream
375g softened unsalted butter
450g icing sugar
2 tbspn milk
red and violet food colouring - I used Wilton's gel pastes



Avots te.
13.11.2014 00:33 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Man šķiet, ka Red Velvet ir vislatviskākā paskata kūka, tā ir arī plānota manam svētku galdam
13.11.2014 00:36 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Superskaista!!!!
13.11.2014 00:38 |
 
Reitings 52
Reģ: 05.06.2014
Tulīt nākamā diskusija būs kā notievēt un atturēties no saldumiem :D
13.11.2014 00:53 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es arī drīzumā plānoju gatavot svinīgu torti. Šoreiz gan dekorēšanai izmantošanu marcipānu un krāsvielas. Sviesta krēms manām garšas kārpiņam ir par smagu..un garša ir svarīgākā tomēr, manuprāt..

Būtu jauki, ja padalītos arī ar ieteikumiem, ko tortē likt iekšā :) jaunu ideju nekad nav par daudz :)
13.11.2014 00:58 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
cormeum, tiklīdz ierunājies par marcipānu, uzreiz atminējos šo burvīgo kūku- Īpašā šokolādes kūka ar apelsīnu marmelādi un marcipānu


Tā vietā, lai liktu marcipānu pa vidu, vari darīt, kā ieplānoji- dekorēšanai :)

Manuprāt, šīs kūkas garša ir atbilstoša svētkiem gada aukstajā sezonā :)
13.11.2014 01:05 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Favel, man jau siekala tek... Vienīgi draugs nu nemaz nav šokomāns :(
Es kārtējo reizi domāju par kādu vārītā krēmu variācijām..un interesantāku biskvītiņu .. :)
Bet Tevis ievietota kūka būtu perfekti piemērota manu meiteņu vakaram! Paldies! :)
13.11.2014 01:12 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
cormeum, šī ir arī burvīga kūka. Nebūs biskvīta, bet smilšu/ mandeļu mīkla.
Kondensētā piena tarte
(domāju, ka to mazo drusciņu šokolādes var aizstāt ar ko citu, jeb nobērt visu ar riekstiem, lai vīrs nepamana :D
13.11.2014 01:20 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Un kā gan es varēju aizmirst par šo gardumu??
Rudenīgā lazdu riekstu kūka
13.11.2014 01:27 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Favel, šādā pielietojumā viņam arī šokolāde varētu patikt! Paldies! :)
Man savulaik bija šoks, kad neredzēju viņa sajūsmu par brownies.. (Visiem patīk brownies!!) :D :D
13.11.2014 01:27 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
cormeum,
Man savulaik bija šoks, kad neredzēju viņa sajūsmu par brownies..

Mana vīra (brauniju patriots) smadzenes noteikti šo teikumu nesaprastu :D Jo kā jau Tu teici- Visiem patīk brauniji! :D
13.11.2014 01:32 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits