Tā kā man visas bakalaura studijas notiek tikai un vienīgi grupu darbos, tad man ir paliela pieredze strādat ar gan slinkiem, gan kautrīgiem utt. cilvēkiem no dažādām valstīm un ar dažādiem "backgroundiem".
Un jā, man tas traucētu grupas darbā, ja kāds nemaz nemēģinātu iesaistīties sarunās. Grupas darbs tiek balstīts uz komunikāciju! Ja nav komunikācijas, tad es uzskatu, ka cilvēks nav ieinteresēts. Mums gan ir nedaudz mazākas grupas par 6 cilvēkiem, bet tas nemaina lietas būtību. Tā kā man ir bijušas gan ļoti šausmīgas grupas, gan ļoti aktīvas, tad zinu, cik svarīgi ir komunicēt! Katrā grupā ir grupas vadītājs, kura pienākums ir šo komunikāciju virzīt. Viena lieta ir ja cilvēks ir kautrīgs, bet at labāk idejām- tad vajag palīdzēt cilvēkam atvērties. Bet cita lieta ir tikai pasīvais grupas biedrs, kurš grupas darba laikā tikai sēž un urbina degunu un pienākumus izdara tad, kad tiek piekodināts.
Es kā grupas vadtājs mēģinātu uztaisīt kaut kādu ice breaker aktivitāti vai citādi darba vidi uztaisīt tīkamu, lai kautrīgais grupas viedrs atvērtos. Bet ja es redzu, ka vins/viņa nemaz nav ieinteresēta/s komunicēt, tad to arī dokumentētu reportā. Ja uzdevumi tiek izpildīti, tad nav iemesla iet un sūdzēties vadītājam, bet komunikācijas trūkums var pazemināt atzīmi gan.