Gatavojam slinki, bet gardi!

 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Padalāmies ar produktiem, kas ir gatavi/pusfabrikāti u.tml, kas jums garšo, ir viegli pagatavojami vai vienkārši izmantojat laika taupīšanas nolūkos.

Mēs regulāri izmantojam:
Maggi boloņas mērci;
Keksus gatavoju no gatavajiem maisījumiem;
Pabieži izmantoju Tešlas mīklu.

Vairāk uz ātro nekas galvā nenāk.

Pamēģināju Rīgas Miesnieka gaļas bumbiņas ar sieru, ko reklamē. Īpaši tādi pusgatavie produkti nepatīk, bet tām bumbiņām nebija ne vainas. Bieži nē, bet ja kādreiz uz ātro vajadzēs, iespējams, iegādāšos vēl kādreiz.
08.11.2014 15:10 |
 
Reitings 634
Reģ: 04.10.2010
Bet ja skatās uz to, ka sviestā ir tas lielais procents :D visur problēma.
Man liekas, ka slinkā gatavošana ir tie paši makaroni + maltā gaļa, tad var ēst ar tomātu mērci vai krējumu, sautējums, kādas zupas vēl...un cepšana krāsnī. Man parasti ir variants, samizoju kartupeļus, paņemu visas stilbiņus, vai kājiņas un metu klāt, apbārstu ar kādu garšaugu un cepinu, tas ir slinkais variants :D
08.11.2014 18:30 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Pārsvarā nelietoju, reizēm noraujos un nopērku pelmeņus vai bērnu cīsiņus (bet tad arī skatos tādus labus), jo man ļoti garšo :)
un vārot vistas zupu, mēdzu kubiņu pielikt.

man slinkā gatavošana ir griķi ar maltās gaļa mērci-tik ātri :)
08.11.2014 18:31 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
No pusfabrikātiem - fiksā tomātu zupa:




15 min un gatavs :)
08.11.2014 18:32 |
 
Reitings 634
Reģ: 04.10.2010
Man vēl skaitās slinki, ja taisu pankūkas, bieži taisu ar āboliem. Arī našķis, bet diezgan ātri...es tikai mīkliņu uz 15-20min lieku ledusskapī sadraudzēties.
08.11.2014 18:45 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Saldie našķi man ātri netaisās :) Bet samērā ātri ir dažādas ceptās kūkas vai tartes, pavisam ātri šokolādes mussi. Taču favorīts ir protams šokolādes desas... uztaisīt ir ātri, bet tad ir vismaz 3h gaidīšanas periods :)
08.11.2014 18:56 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Man ātrs saldais ir bezmiltu mandeļu cepumi vai ābolu Šarlote. Tam vajag laiku līdz 1 stundai.
08.11.2014 19:00 |
 
Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Pēc šīs diskusijas sapratu, ka vel nekad neesmu bijusi neslinka :D
Ēdiena gatavošanai nekad neesmu patērējusi vairāk kā 2h (pārsvarā mazliet pāri stundai), ja neskaita gaļas marinēšanu un grillēšanu, jo grils nav bezizmēra. Ok, tas jokiem, jo daži komentāri atkal, atkal.. nuuu cosmo style :D
Tie paši pelmeņi, cīsiņi, sardeles, gaļa (gatavu bekonu vai vītināto mēdzu uzcept salātiem). Nu ir pa bišķim, jo reizēm prasās. :)
08.11.2014 19:10 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es ar reklāmas iespaidā nopirku tās maltās gaļas bumbiņas:D man negaršoja. Šad tad uzcepu pelmeņus sev pusdienās. Man garšo tas Maggi ar četru sieru mērci. Sacepu vistas fileju tad saldo krējumu ar to Maggi klāt un man garšo:) Bet tā bieži neizmantoju tos ātros ēdienus.
08.11.2014 19:12 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Libra,

kā Tu taisi ābolu Šarloti?
08.11.2014 19:15 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Tās bumbiņas garšīgas, bet dārgas. Gatavās Kijevas kotletes (neatceros, kas ražo), gan reāli negaršīgas.
08.11.2014 19:15 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Pelmenji, ciisinji, buljona kubicinji, ramen (tipa rolltoni) un gatavais muffinu maisiijums... Shie ir tie mazie greecinji ik pa briidim...
08.11.2014 19:15 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Vit@,
4 olas saputoju ar nepilnu glāzi cukura, iesijāju glāzi miltu, pievienoju 4 ēdamkarotes skābā krējuma un visu masu pāreju ietaukotai un ar rīvmaizi pārkaisītai cepamformai, kura apmērm līdz pusei jau ir pilna ar mizotiem, gabaliņos sagrieztiem antonovkas āboliem. Cepu līdz virsa ir zeltaini brūna (apmēram 40 min. 200 grādos) un gatavu pārkaisu ar kanēli.
08.11.2014 19:24 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Man gan patik tas maggi pacinas. Iecienita ir siera merce makaroniem,Es neprotu uztaisit gardu siera merci. :(

Tapat perku tas pankukas pacinas,loti garsigas,manejan patik.
Saldetos darzenus ar regulari perku. Tiesam nav labi ???
Cisinus,galas parodiju neperkam,negarso.
Vel loti patik tas maizites ar lavasu,njamma.
08.11.2014 19:32 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Jā, raugu pankūku sausais maisījums arī ir riktīgi foršais!
08.11.2014 20:00 |
 
Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Tā arī domāju, ka neviena nesaņemsies pateikt, ka pasta ir makaroni. Pasta taču tik glauni izklausās :D
08.11.2014 20:13 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Diezgan regulāri gadās nopirkt kaut ko no pusfabrikātiem, bet ja garšo, tad man pofig, cik veselīgi vai neveselīgi tas ir.

Biežākie fiksie produkti noteikti ir frī kartupeļi. Bet tā kā cepu cepenē bez taukvielām, tad galīgi neķeru kreņķi.

Garšo cīsiņi, tie ļoti bieži ir brīvdienu omletēs.
Pēdējā laika atklājums - Tallegg vistas maltā gaļa. Tiešām garšo pēc gaļas. Uz fikso ar makaroniem der.

Pelmeņi un pankūkas arī garšo. Ledusskapī vienmēr ir kāda desa.
Ik pa laikam tiek nopirkta arī Rimi grillētā vista ar salātiņiem.

Bet vispār - atviegloju savu ikdienu ar to, ka ļoti daudz ēdienus gatavoju cepeškrāsnī - sametu cepammaisā un nav nekas ne jāmaisa, ne jāvaktē.
08.11.2014 20:13 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Vai tad pasta neatšķiras no parastajiem makaroniem? pfff, glaunāk izklausās. :D Labs joks. :D
08.11.2014 20:17 |
 
Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
Tā arī domāju, ka neviena nesaņemsies pateikt, ka pasta ir makaroni. Pasta taču tik glauni izklausās


nu , priekš ravioli vai tortellni gatavo pastas mīklu . neviens nesaka makaronu mīklu.
Pasta ir internacionāls vārds. Ja teiksi kaut ko par makaroniem, visticamāk sapratīs vienu vien ēdienu - macaroni & cheese. un pasta, kas tiek izmantota ir macaroni veida (tāpat kā ir penne, fusilli, cannelloni, spaghetti, tagliatelle...)
08.11.2014 20:26 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es,Es tak teicu makaroni,pilngraudu makaroni :D
08.11.2014 20:28 |
 
Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Mums gan mājās gaļas bumbiņas patīk. Pērku ~2x mēnesī - izmantoju kā frikadeles siera zupā vai arī taisu mērci makaroniem no tām bumbiņām.
No citiem pusfabrikātiem - pankūkas taisu tikai no maisījuma, gaļu nekad pati nemarinēju (nopērku šašliku kādu un ielieku cepenē). Cīsiņi ~1x mēnesī (es nekad neēdu, bet draugam garšo), pelmeņi ledusskapī ir vienmēr brīžiem "kad nav, ko ēst". Tagad draugam iegaršojās šie
Bet ja runā par gatavošanu no nulles, tas visslinkākais, kas var būt - makaroni ar maltās gaļas mērci. Max 20 min un gatavs.
08.11.2014 20:45 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits