Gatavojam slinki, bet gardi!

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Padalāmies ar produktiem, kas ir gatavi/pusfabrikāti u.tml, kas jums garšo, ir viegli pagatavojami vai vienkārši izmantojat laika taupīšanas nolūkos.

Mēs regulāri izmantojam:
Maggi boloņas mērci;
Keksus gatavoju no gatavajiem maisījumiem;
Pabieži izmantoju Tešlas mīklu.

Vairāk uz ātro nekas galvā nenāk.

Pamēģināju Rīgas Miesnieka gaļas bumbiņas ar sieru, ko reklamē. Īpaši tādi pusgatavie produkti nepatīk, bet tām bumbiņām nebija ne vainas. Bieži nē, bet ja kādreiz uz ātro vajadzēs, iespējams, iegādāšos vēl kādreiz.
08.11.2014 15:10 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Visu gatavoju pati.
08.11.2014 21:01 |

Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Nezinu, vai jums tuvumā tas atrodams, bet es pērku grillētu vistiņu no tirgus! Tik sulīga un veselīga, vispār nekas nav jāgatavo pašai. Tad nu cēzara salāti iet uz urrā
08.11.2014 21:06 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Saldētie dārzeņi ir mans slinkais variants :D Ja jātaisa arī citiem kkas ātri, tad parasti tie ir makaroni (pasta) :D :D ar malto gaļu, citreiz vēl klāt maggi mērce. Bērnam garšo cīsiņi, tad tos šad, tad nopērku.

mana ēdienkarte atšķiras no pārējo ģimenes locekļu ēdienkartes :D Jo bieži tiek taisīti kartupeļi&co (cīsiņi, grilldesiņas, maltās gaļas mērces, kotletes) es ar kartupeļiem īpaši neaizraujos, tāpēc man saldētavā vienmēr ir dārzeņi :D

kādreiz man ļoooti garšoja saldētā lazanja - uzsilda mikrenē un aiziet :D
08.11.2014 23:10 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Tā arī domāju, ka neviena nesaņemsies pateikt, ka pasta ir makaroni. Pasta taču tik glauni izklausās

Ai ,ai, ai- gribēji paspīdēt ar savu nezināšanu un paspīdēji. Makaroni nav pasta (tie nav sinonīmi vai vnk glaunāks nosaukums). Redz, ir tā, ka makaroni ir viens no pastas veidiem (radziņa formā).
09.11.2014 00:58 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Ai ,ai, ai- gribēji paspīdēt ar savu nezināšanu un paspīdēji. Makaroni nav pasta (tie nav sinonīmi vai vnk glaunāks nosaukums).

Par šito arī paķiķināju - gribējās parādīt, ka pārējās grib būt ''baigi glaunās'', bet realitātē meitene pat nezina atšķirību. http://en.wikipedia.org/wiki/Macaroni
09.11.2014 01:15 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Ķekavas vistas pusspārniņi:

Ieliek cepeškrāsnī uz 40min un gatavs.

Vēl mēdzu lutināt sevi ar "Rubeņu" vistu spārniņiem mikroviļņos sildītiem - ņammmma!
09.11.2014 02:07 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Aizmirsu piebilst, ka pusspārniņiem nosaukums ir "Lieliskie". Citi nav tik gardi.
09.11.2014 02:08 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Baigi interesanti, kas kuram skaitās slinkā gatavošana.... Man slinkā gatavošana, piemēram, ir šovakar krāsnī gatavoti kartupeļi, burkāni, vistu kājiņas un šampinjoni.

Piekrītu šim + Lee viedoklim.
Nu sorry, 5 min atvēlēt nomizošanai aizņem īsāku laiku nekā atlaidināt saldētas pankūkas, zivju pirkstiņus vai ko tml.

Nu jā, neizmantoju neko no "slinkajiem" produktiem. Neprasās, neuztveru pusfabrikātus kā ēdienu. Un nepārtieku tikai no griķiem :)
09.11.2014 04:01 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
No pusfabrikātiem mūsdienās neizmukt (te pieminētā pasta, tuncis, saldētie dārzeņi, u.tml), bet gatavos maisījumus nekad nepērku. Maggi un līdzīgie man garšo pēc ķīmijas, veikala pankūkās vai vispār jebkurā veikalu ēdienā izteikti jūtu to zemo produktu kvalitāti no kā tie gatavoti.
Manā uztverē slinkā gatavošana ir saldēti dārzeņi ar tofu, piemēram. Vai kāds smūtijs.
09.11.2014 07:25 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Interesanta diskusija, noteikti kādu dienu pagatavošu to burciņu soļanku un ābolu Šarloti :)

Pati ik pa laikam nopērku ko pa pusei gatavu, jo bieżi vien nav ne laika, ne vēlmes ilgi stāvēt pie krāsns. Par to, ko pērku es - Bauskas vistas nagetes, vići zivju pirkstiņi, hortex saldētie dārzeņi itāļu gaumē, retāk arī pankūkas paciņās (bet ne biezpiena), daudz biežāk pērku piena produktus - kefīru un jogurtiņus, citreiz ēdienreizēs ir tikai augļi, bet kaut ko vairāk par kartupeļi/rīsi/makaroni + mērcīte + salātiņi gatavoju apmēram reizi mēnesī :D :) (bet nu jāmācās gatavot un jādara tas biežāk) (l)
09.11.2014 07:56 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Diez vai manis pašas saldētais dārzenis ir tikpat liels pusfabrikāts kā veikala saldētais? Interesanti,līdz šim es dzīvoju pārliecībā,ka pusfabrikāti ir dažādas saldētās picas,lazanjas,gatavās pankūkas,respektīvi,viss,kur jau ēdiens kopā ir gatavs. Taču izrādās es izmantoju tik daudz pusfabrikātu(kaut vai šodien lavašu netaisīšu pati,bet gan nopirku veikalā :D ).
09.11.2014 08:46 |

10 gadi
Reitings 4176
Reģ: 22.11.2013
Ja tā padomā, tad laikam nekādus pusfabrikātus ikdienā nelietoju. Vienīgais, kas no tādām lietām saldētavā bieži stāv ir frī kartupeļi. Citreiz, kad nav laika/vēlmes ko gatavot, tos iemetu cepenē kopā ar kādu marinētu gaļu un ir ok vakariņas
09.11.2014 09:13 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Izmantoju tikai saldētos dārzeņus un saldētu kārtaino mīklu (to gan pavisam reti).
09.11.2014 09:26 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
Mani slinkie ēdieni ir omletes, olu ēdieni, tuncis, jebkāda veida salāti.
No pusfabrikātiem tad jau tikai ogas un dārzeņi, retu reizi kāda iemarinēta gaļiņa, desveidīgie ēdieni, citi zivju konservi.
09.11.2014 09:35 |

Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Es arī par pusfabrikātiem vairāk uzskatu dažādas picas, lazanjas, pankūkas, nagetus, zivju pirkstiņus utt

Pati mēdzu izmantot sasaldētus dārzeņus un zaļās pākšu pupiņas, vairāk tāpēc, ka man nepatīk iet iepirkties katru dienu vai ik pārdienas. Savukārt kad nopērku produktus vairumā, pusi sanāk izmest, jo nepaspēju apēst.

Tad pa retam mēdzu nopirkt jau gatavās dārzeņu zupas/ biezzupas, kuras tikai kādas 3 min jāpasilda, kad pašai nav laiks, vai ir slinkums gatavot zupu.
Vēl pērku gatavu pesto, tunci savā sulā. Dažreiz tirgū jau uzgrillētu, siltu vistiņu.
Bet pārsvarā pusgatavus/gatavus ēdienus nepērku, ja negribu gatavot, eju ārpus mājām ieturēt maltīti.

Ikdienā parasti izvēlos gatavot slinkos ēdienus:
Dažāda veida zaļie salāti ar tunci/vistu/garnelēm/jūras veltīm u.c.
Cepeškrāsnī grillēti dārzeņi vai pupiņas ar vistu/ kādu zivi
putras, augļi ar bezpiedevu jogurtu, omlete, kukurūzas vai pilngraudu pasta ar jūras veltēm/pesto/krejuma mērci-riekstiem/ u.c.
09.11.2014 09:58 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Manas ātrās maltītes laika ietaupīšanas nolūkos:

*pilngraudu pasta ar uzsildītu tomātu mērci un parmezāna sieru.

* 10min vārāmie Unckle Bens Jasmīna rīsi + apcepta vistas fileja ar Spilvas saldskābo mērci ar ananāsiem.

* vistas fileja sacepta ar papriku un sīpoliem + bulguri vai kuskuss.

*siera zupa t.i. saldēta dārzeņu paka + ūdens/ buljons (buljonu vāru pati un saldēju pa porcijām) + kausētais siers un zaļumi.
11.11.2014 20:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits