Teikt visu,ko domā

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Tas ir stāsts par mani un manu draudzeni vai jau "draudzeni".
Pēdējā laikā uzzinu viņas attieksmi pret daudzām lietām,par kurām īsti nejautāju. Kādu laiku atpakaļ viņa izteicās par to,ko domā par mani kā par māti,tagad es dabūju dzirdēt viņas domas par kāzām,lai gan es neprasīju viņas domas. Lai būtu skaidrāk, runāšu ar piemēriem. Viņa saka,ka cer, ka laulības nebūs laukos tajā un tajā baznīcā?! Es saku,ka būs gan. Prasa,kapēc ne Rīgā, kapēc svinības ne Rīgā, laukos ir pāķu stils utt. Tur nav ko darīt. Es paliku uz pauzes.. Es uzprasīju,vai viņa nerīkojas pašlaik ļoti nesmuki,ņemot vērā,ka pati grib apkārt visu pozitīvo un tagad man jādomā,ka viens ciemiņš kāzu dienā par visu raus degunu. Vinai ir nepatika pret mana drauga māti un skaidrs ,ka kāzās viņa būs, kas draudzenei ļoti nepatīk.
Mans mērs bija pilns. Pateicu,ja reiz viņa dzīvo pēc principa "kas galvā, tad uz mēles", tad es arī neklusēšu un arī izteicos.Pateicu to,ko nekad neteicu,jo uzskatu,ka tā ir lietas,ko nevar teikt. Finālā viņa pateica,ka toreiz,kad bija tajā baznīcā, nosolījās tur nekad neatgriezties. (apakšā ir stāsts par kristībām,kur arī viņai bija saskarsme ar mana drauga māti). Uzprasīju,ko tad tas nozīmē?! Vai nebrauks uz kāzām vai kā.Teica,ka vēl ir laiks,viņa nevar sniegt atbildi.
Ko gribu no jums? Gribu dzirdēt,vai jūs sakat visu visu ko domājat draudzenēm par jeb ko: par jauno kleitu, par draugu, par uzvedību?
06.11.2014 20:15 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
nu tad viss kārtībā - abas netaktiski un nesmuki viena otrai kko pateicāt - viss ir līdzsvarā :D Un es saprotu, ka tēmas pieteikums ir par to teikšanu - nu es varu pateikt, ka man nepatīk, kā izskatās kleita, man draudzene kādreiz saka ka man vajadzētu uzacis izraustīt vairāk, utt. Mēs nekad nekomentājam svaru un tādas uz sitiena ''nemaināmas'' lietas, ja vien tas nav tiešām tā, ka otrs cilvēks pats sevi nespēj motivēt, grib notievēt, bet nesanāk, sāk parādīties veselūbas problēmas, utt. Ja tiešām ir svarīgi to pateikt, tad var arī pateikt, nav problēmu. Bet kamēr nav kaut kāda tiešām svarīga iemesla, man vienalga - draudzene var svērt 90, 100, 110 kg un man būs vienalga, jo es viņu pieņemu tādu, kāda viņa ir. Nevis tāpēc, ka tas ir tabu, bet tāpēc, ka tas ir nevajadzīgi. Man arī ir draudzene, kas sver 100+, bet viņa ir precējusies, starojoša - viņa man varētu arī pateikt kaut ko riebīgu, bet tāpēc es viņai nekad neatbildēšu - jā, nu varbūt nodzen riepu. Un arī tavā situācija ko es ievēroju (tieši par kāzām) - viņa izteica savu viedokli pat tavu lēmumu, plāniem, bet tu - par viņas izskatu. Tie ir divi dažādi līmeņi, pietam, visticamāk, tu to pateici dusmās, nevis tāpēc, ka tajā brīdī pēkšņi sāki uztraukties par viņas veselību.. Mana doma par '''teikt visu'' ir tāda, ka, ja mēs kaut ko ievērojam, kas nav ok,ko cilvēks var izlabot, vai gribam izteikt savu viedokli, kas ir par tēmu sarunā (kādam tas sanāk maigāk, kādam mazāk maigi, atkarīgs no drauga un neviens labāk par tevi draudzeni nepazīst, tāpēc parasti var prognozēt, kādā manierē tiks teiktas lietas) - tas ir ok, dusmās izmestas jebkādas ''patiesības'' ko mēs izmantojam, lai vienkārši atspēlētos - nav ok. To pašu svaru ņemot par piemēru - ja es redzētu, ka manai draudzenei pasliktinās veselība, viņai grūti uzkāpt pa kāpnēm, ir aizdusa, viņa ir nelaimīga un cenšas ''diētoties'' - iesākt tēmu par svara nomešanu (lai gan viņa to nav prasījusi un tas viedoklis viņai nav patīkams) ir ok, bet ja dusmās es viņu nosaucu par resnu cūku, kurai mazāk jārij un jāsāk sportot - tas nav ok, manuprāt :D Tas tāds mans milzu prātojums vienkārši :D
07.11.2014 15:38 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Kāds sakars svaram ar kristībām? Pati nomet svaru, tad vari ko teikt savai "draudzenei". :D
07.11.2014 15:55 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ei tu sazini, kā ir labāk- publiksi (bet anonīmi) forumā nolaist tvaiku un palūgt padomu, vai pateikt acīs un sakasīties, riskējot nekad vairs neatjaunot draudzību (cik šī draudzība vērta, tas jau cits jautājums) vai vnk aiz muguras aplikt (nu tur sarunās ar kopējiem paziņām).
Necticu, ka ir kāds cilvēks kas nekad mūžā par citu neko neko sliktu nav pateicis. Visamaz dusmās vai aizvainojumā!
++
07.11.2014 16:02 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Man liekas, ka šis stāsts nav līdz galam izstāstīts. Cik esmu pamanījusi the_one forumā, viņa ir no čīkstīgajām, skaudošajām personām. Gan jau, ka iepriekš uzkrita uz nerviem savai draudzenei ar šīm divām rakstura īpašībām un tagad draudzene "atriebjas" - varbūt pat neapzināti, bet negatīvisms ir palicis.
07.11.2014 16:28 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Godīgi pateikt ka zini tu sver par daudz un esi resna.

Cerams, tu to pasaki arī sev spogulī ..?
07.11.2014 16:30 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
tagad man jādomā,ka viens ciemiņš kāzu dienā par visu raus degunu.

Vai Tev šādi kāzu viesi ir vajadzīgi? Tai ir jābūt vienai no skaistākajām un gaišākajām mūža dienām, tāpēc aizināt lielajā mirklī būt klāt, ir vērts tikai tos, kas Tevi atbalsta pilnībā (protams pastāv robeža starp trulu piekrišanu itin visam un konstruktīvu kritiku), cilvēkiem, kas izstaro pozitīvo un gaišo. Labāk mazāk cilvēku, bet tiešām feina kompānija, nekā kaut kādas kašķu iespējas un klačošanās. Būs pašai mierīgāka sirds un būs feināka atmosfēra kāzu baļļukā.
Es saku tad, kad man jautā. Ja redzu, ka cilvēkam kaut kas ir ļoti svarīgi, paturu to pie sevis un to augstu vērtēju arī citos. Tā nav izlikšanās, noklusēšana vai melošana, tā ir takta izjūta.
Runājot par niekiem, var notikt viedokļu sadursmes, bet par svarīgākām lietām runājot, ir jāievēro mērs.
07.11.2014 16:37 |

Reitings 3652
ninasskapis, es zinu,ka tu mani miili. Un jaa, pasaku gan sev arii spogulii. man liekas,ka ar savu avatara bildi jau paraadu,ka apzinos savus apmerus, taa kaa ar to tu man neiedzelsi. Skaust man nav ko viņai.

īsumā viss,liekas visi viedokli izeteikuši.paldies par uzmanību.
07.11.2014 16:54 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Man, piemēram, draudzība ir kaut kas ļoti nozīmīgs, man tās arī ir ļoti senas, pat no bernudārza laikiem-sanāk apmēram 24gadi
Tāpēc, ja tiešām tā varētu būt, ka viņas neapmierinātība un kritika ir viņas pašas nelaimīgās iekšējās sajūtas atspulgs- tad varbūt kaut kā jāpiedod viņai..jāpažēlo viņa vismaz iekšēji..zinu, tas ir ļoti grūti!
varbūt ar laiku, kad viņas dzīve nokārtosies, viņa visu pārvērtēs!
vnk, ja viņa ir draugs, tad arī ir jāspēj iziet cauri šādām nepatīkamām situācijām..draudzībā arī medz būt kritumi!

+++

Te daudzas saka, ka pārrauj kontaktus, ignorē utt. un pēc tam blakus tēmā raud, ka draugu nav. Meitenes, draudzēties arī jāmāk, tas arī it attiecības, kas jāizkopj.

Nē, es galīgi neatbalstu the_one draudzenes vai "draudzenes?" izdarības/attieksmi, bet iedotu 2. iespēju. Ja nu nāks pie prāta, ja nu tomēr sapratīs, ja nu tiešām cēlās draudzības vārdā spēs vismaz savu naidu pret to mammu apslāpēt un rīkoties gudri.. Ko var zināt.

Jo es arī tā nevarētu uzgriezt muguru cilvēkam, kuru pazīstu 22 gadus. Tā nav viena diena, gads vai pieci gadi. Šos abus cilvēkus, sievites taču kaut kas turējis kopa un vienkārši pasūtīt *** pat nemēģinot kaut ko glābt - es tā nevarētu. Bet es ar draudzību saprotu ko vairāk, nekā tikai priekus kopā un bēdas šķirti.
07.11.2014 16:56 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
The_one, tev vņai par svaru vajadzēja teikt sen, es goda vārds nerunātu nekad nearvienu cilvēku kurš man atļautu norīties līdz 120 un nav pat runa par domāt ko runā - tas ir pretīgi!
07.11.2014 20:03 |

Reitings 3652
weee, pēc sarunām es sapratu,ka viņai vienalga, viņai netraucē. Esmu jau teikusi caur puķēm, ar varu nepiespiedīsi. Tas arī nav šīs tēmas galvenā problēma.
07.11.2014 20:19 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Piekritu meksitim, varbut ir verts piedot,izrunaties, kaa neka ilgi jau draudzenes esiet. Neviens tacu tev bisi pie halvas netureja un nespieda ar vinu draudzeties.
07.11.2014 20:23 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Pie galvas :D
07.11.2014 20:24 |

Reitings 3652
Noteikti izrunāsim šo situāciju,jo saruna nebeidzās ar " es dirst uz visiem laikiem", bet palika uz pauzes.
07.11.2014 20:30 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Pārsvarā jau saku visu... nu ja pajautāt tad pavisam noteikti saku ko domāju ;)
07.11.2014 20:58 |

10 gadi
Reitings 1161
Reģ: 19.01.2010
ja man pajautā, tad paskau godīgi, šad tad mēdzu arī nepieturēt savu muti un pateikt kad man neviens nejautā. Bet draudzenes man apkārt arī ir tādas pašas.
Man arī ir viena draudzene, līdzīgi kā the_one stāsta, kurai pašai dzīvē neiet, nav darba, nav vīrieša, dzīvo pie vecākiem utt un viņa man visu laiku stāsta cik labi ir būt vienai, nevaru iedomāties dzīvot ar kādu kopā utt, pēc tam atkal saka, cik forši ir tiem kam ir otra pusīte, ģimene utt., grūti tā uzrakstīt, bet saprotu the_one.
Uzraksti man privāti, ja vēlies the_one, parunāsim par šo tēmu man arī ir ko teikt!
08.11.2014 07:25 |

Reitings 3652
Soho, Tev PM.
08.11.2014 11:17 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
The -one-man arii ir izjukusi draudziiba ar ilggadeejaam draudzeneem,bet es vienmer meeginu izstaaties no taam attieciibaam taa mieriigi,bez naida.Cilveeki aug ,mainaas,mainas intereses,rodas kopeejie draugi ar viiru,lai cik loti gribeetu saglabaat draudziibu ar "beernudaarza draudzeni"-ir izveidojusaaas citas intereses uttNoteikti nosleedz to ar taadu mieriigu pieeju-varbuut kaadu laiku vajag ietureet pauzi, un tad jau veelaak redzees,neieteiktu aiziet ar naidu,dusmaam!Tad tas ir kaa taads "nenosleegts aplis"!
08.11.2014 16:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits