nu tad viss kārtībā - abas netaktiski un nesmuki viena otrai kko pateicāt - viss ir līdzsvarā :D Un es saprotu, ka tēmas pieteikums ir par to teikšanu - nu es varu pateikt, ka man nepatīk, kā izskatās kleita, man draudzene kādreiz saka ka man vajadzētu uzacis izraustīt vairāk, utt. Mēs nekad nekomentājam svaru un tādas uz sitiena ''nemaināmas'' lietas, ja vien tas nav tiešām tā, ka otrs cilvēks pats sevi nespēj motivēt, grib notievēt, bet nesanāk, sāk parādīties veselūbas problēmas, utt. Ja tiešām ir svarīgi to pateikt, tad var arī pateikt, nav problēmu. Bet kamēr nav kaut kāda tiešām svarīga iemesla, man vienalga - draudzene var svērt 90, 100, 110 kg un man būs vienalga, jo es viņu pieņemu tādu, kāda viņa ir. Nevis tāpēc, ka tas ir tabu, bet tāpēc, ka tas ir nevajadzīgi. Man arī ir draudzene, kas sver 100+, bet viņa ir precējusies, starojoša - viņa man varētu arī pateikt kaut ko riebīgu, bet tāpēc es viņai nekad neatbildēšu - jā, nu varbūt nodzen riepu. Un arī tavā situācija ko es ievēroju (tieši par kāzām) - viņa izteica savu viedokli pat tavu lēmumu, plāniem, bet tu - par viņas izskatu. Tie ir divi dažādi līmeņi, pietam, visticamāk, tu to pateici dusmās, nevis tāpēc, ka tajā brīdī pēkšņi sāki uztraukties par viņas veselību.. Mana doma par '''teikt visu'' ir tāda, ka, ja mēs kaut ko ievērojam, kas nav ok,ko cilvēks var izlabot, vai gribam izteikt savu viedokli, kas ir par tēmu sarunā (kādam tas sanāk maigāk, kādam mazāk maigi, atkarīgs no drauga un neviens labāk par tevi draudzeni nepazīst, tāpēc parasti var prognozēt, kādā manierē tiks teiktas lietas) - tas ir ok, dusmās izmestas jebkādas ''patiesības'' ko mēs izmantojam, lai vienkārši atspēlētos - nav ok. To pašu svaru ņemot par piemēru - ja es redzētu, ka manai draudzenei pasliktinās veselība, viņai grūti uzkāpt pa kāpnēm, ir aizdusa, viņa ir nelaimīga un cenšas ''diētoties'' - iesākt tēmu par svara nomešanu (lai gan viņa to nav prasījusi un tas viedoklis viņai nav patīkams) ir ok, bet ja dusmās es viņu nosaucu par resnu cūku, kurai mazāk jārij un jāsāk sportot - tas nav ok, manuprāt :D Tas tāds mans milzu prātojums vienkārši :D