Teikt visu,ko domā

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Tas ir stāsts par mani un manu draudzeni vai jau "draudzeni".
Pēdējā laikā uzzinu viņas attieksmi pret daudzām lietām,par kurām īsti nejautāju. Kādu laiku atpakaļ viņa izteicās par to,ko domā par mani kā par māti,tagad es dabūju dzirdēt viņas domas par kāzām,lai gan es neprasīju viņas domas. Lai būtu skaidrāk, runāšu ar piemēriem. Viņa saka,ka cer, ka laulības nebūs laukos tajā un tajā baznīcā?! Es saku,ka būs gan. Prasa,kapēc ne Rīgā, kapēc svinības ne Rīgā, laukos ir pāķu stils utt. Tur nav ko darīt. Es paliku uz pauzes.. Es uzprasīju,vai viņa nerīkojas pašlaik ļoti nesmuki,ņemot vērā,ka pati grib apkārt visu pozitīvo un tagad man jādomā,ka viens ciemiņš kāzu dienā par visu raus degunu. Vinai ir nepatika pret mana drauga māti un skaidrs ,ka kāzās viņa būs, kas draudzenei ļoti nepatīk.
Mans mērs bija pilns. Pateicu,ja reiz viņa dzīvo pēc principa "kas galvā, tad uz mēles", tad es arī neklusēšu un arī izteicos.Pateicu to,ko nekad neteicu,jo uzskatu,ka tā ir lietas,ko nevar teikt. Finālā viņa pateica,ka toreiz,kad bija tajā baznīcā, nosolījās tur nekad neatgriezties. (apakšā ir stāsts par kristībām,kur arī viņai bija saskarsme ar mana drauga māti). Uzprasīju,ko tad tas nozīmē?! Vai nebrauks uz kāzām vai kā.Teica,ka vēl ir laiks,viņa nevar sniegt atbildi.
Ko gribu no jums? Gribu dzirdēt,vai jūs sakat visu visu ko domājat draudzenēm par jeb ko: par jauno kleitu, par draugu, par uzvedību?
06.11.2014 20:15 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
....bet tā ir tava diena, ja Tev patīk, tad super! Ko varu palīdzēt?"

taada pati nodirshana jau ir kaa "Ārprāts, cik briesmīgā vietā Tu gribi svinēt kāzas!"
Pietiktu ar pirmo dalu "Mhmm..skaidrs. Es sev gribētu svinēt labāk tur un tur,.", lai buutu skaidrs kaada tava attieksme. bet taas piebildes, taa jau tava diena,ja tev patiik, tad super ir smiekliigi stulba. Ja vinai nepatiktu,tad neplanotu riikot tieshi tajaa vietaa,nesaskati?
Veel peec tam jautaajums kaa var paliidzeet ;D imho,ja es sanemtu taadu attieksmi pateiktu,ka zini tomeer nevajag;D
07.11.2014 12:31 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Viņa sver pāri 120 kg. Nravitsa nenravitsa-potej moja krasavica.

Hmm.... Tas manās acīs visu maina :D :D
gan jau viņai nav ko vilkt uz kāzām , nespēju iedomāties cik xl lielu vajag svinību kleitu , vai labāk no 3 šūt vienu ? :D
labi, es laikam baigi ļauna izklausos, bet nekad nesapratīšu ,kur var šitā rīt ?!
07.11.2014 12:32 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
burbule - katrs uztver citādāk! Manā draugu lokā ir cilvēki, kas kaut vai tās pašas kāzas grib svinēt pilīs, ir cilvēki, kas grib svinēt šķūņos. Kas der vienam, neder citam. Manuprāt, ir pilnīgi skaidrs, ka savu viedokli izteikt drīkst, bet neuzspiežot, ka tas ir vienīgais pareizais! Tur tā sāls...
07.11.2014 12:34 |

Reitings 3652
Weee, redz, es savu viedokli par viņas svaru nesaku bet vareju tachu. Godīgi pateikt ka zini tu sver par daudz un esi resna. Taču nesaku jo man nav viss jasaka.ir lietas kuras nav jaasaka.
07.11.2014 13:54 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Nekad nesapratīšu šīs tēmas, kur noliekat savas draudzenes . Protams, viņa nerīkojās labi, bet diskusija jau aizgājusi pat līdz tam, ka autore noliek savas draudzenes svaru !!! kaut pašai tas nemaz nav ideāls. Man tomēr vienmēr ir licies, ka var otram kaut ko aizrādīt tad, ja tev pašam tajā jomā viss ir super. Vismaz es ar savu neideālo svaru nekad nevienam dzīvē neesmu ko aizrādījusi šajā jautājumā, vai nedod Dievs, vēl aiz muguras nolikusi forumā.

Par tēmu - protams, jāfiltrē, ko runā. Es visu nesaku savām draudzenēm, ko domāju, vienmēr piedomāju, ko es pasaku un kā es pasaku. Kaut gan vispār esmu atklātais tips un bieži pasaku visu, kas uz mēles, gadās arī tā, bet cenšos tomēr, lai tas neaizvainotu otru.
07.11.2014 14:05 |

Reitings 3652
Un man vajadzēja pazemīgi nokārt galvu kamēr par mani tiek gāzti dubļi? Man jābūt tai kas uzklausa "viedokli" bet savu izteikt nevaru? Kaa tu to, kampanella, iedomājies?
07.11.2014 14:14 |

Reitings 4320
Es nesaku, ka viņa rīkojās labi, to arī minēju savā iepriekšējā komentārā. Bet veidojot šāda tipa diskusijas savai draudzenei aiz muguras un vēl minot beigās viņas svaru, tu rīkojies ļoti nekorekti, vienalga, kā viņa ir izrīkojusies. Ja es uzzinātu, ka mana draudzene šādi dara, es ar viņu vairs vispār nekontaktētos nekad. Ja diskusijas sākumā tu vēl kaut cik normāli izklāstīji savu bēdu, tad beigās jau pārkāpi visas robežas. Un tas, ka tu ar savu neideālo svaru noliec citus cilvēkus, kam ir liekais svars, ir vēl nekorektāk.
07.11.2014 14:25 |

Reitings 3652
Protams ka nekorekti.es esmu dusmiga jo mani arii aplika. Un tas nav aiz muguras. Neteelo nu tik sveetu. Es labi zinu ka man ari ir liekais svars. Neko jaunu nepateici. Ari vina zina ka man ir liekais bet neviens tachu to aciis nebaazh pie tiksanas.
07.11.2014 14:28 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Draudzene izrikojas loti cuciski,kritizejot tavas ieceretas kazas,parmetot kko. Es tadai pateiktu visu,kas uz meles un d**** pasutitu.
It ka piekritu kampanelai,ka nav labi ta aprunat draudzeni foruma,vajadzeja tev vinai visas savas domas pateikt.

Kada mate pec vinas domam tu esi ? :D
07.11.2014 14:31 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
autore noliek savas draudzenes svaru !!!

Offfopic, bet man radās jautājums: kapēc pateikt kādam, ka viņš ir resns ir apvainojoši, bet skaliņam kladzināt, ka viņš ir tievs, pārāk tievs, kārns u.t.t. it ok?:D Savā būtībā abas problēmas ir līdzvērtīgas, tas ir, problēmas ar svaru- tikai vienā liekais svars, bet otrā nepietiekams!!!
07.11.2014 14:39 |

Reitings 4320
Neesmu es svēta, bet varēji pateikt viņai acīs visu ko domā, tās bija tavas tiesības pēc viņas rīcības. Bet šādi aiz muguras aprunāt publiskā forumā, man liekas zemiski. Un tas viņas svars vispār nekādā veidā nekorelē ar tēmas būtību, tāpēc šādā veidā izgāzt savas dusmas, pieminot savas draudzenes vizuālās nepilnības, man nešķiet normāli.
07.11.2014 14:39 |

Reitings 4320
Gangsters autore jau neminēja, ka viņa ir resna. Nav pat svarīgi, kāds ir svars - 120kg vai 45 kg, tā būtība ir tajā aspektā, ka draudzene var šādas privātas lietas sarakstīt publiskā forumā.
07.11.2014 14:41 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Nu man ir tā, ka saviem tuvākajiem draugiem ar savu viedokli tā speciāli virsū nebāžos, parasti jau notiek tā dabiski, ka ir dažādas sarunas un no tām jau arī cits cita viedokli uzzinām. Katrā ziņā cenšos nekritizēt, ja tā lieta ir tāda, kas tam cilvēkam pašam neko ļaunu nedara.

Piemēram, viens no maniem diviem labākajiem draugiem ir briesmīgs babņiks, viņam tās meitenes ir bijušas burtiski simtiem, protams, ka viņš pierunā pilnas ausis, lai dabūtu to, ko grib, un tā arī viss beidzas, viņš tā arī ir sāpinājis vienu meiteni, ar kuru iepazinās ar manu starpniecību, tā bija mana kursa biedrene. Es, protams, uzskatu, ka tas, kā viņš rīkojas ar meitenēm nav pareizi, es zinu, ka tas ir pat nelietīgi, bet es neeju un viņu nemācu par šo tēmu, nerāju par to, kāpēc tu dari tā un kāpēc šitā.

Es kādreiz esmu viņam teikusi, ka, manuprāt, tas nav forši, viņš zina manu viedokli, bet tajā pašā laikā, kad tas notiek, kad es to redzu, es nekādi necenšos viņu kritizēt vai atgādināt, ko domāju. Es vienkārši pieņemu, ka tāds viņš ir, jo viņš man ir kā brālis, gandrīz diendienā tiekamies kopš abi bijām autiņos, tātad gandrīz 25 gadus.

Izklausās gan, ka Tava draudzene nevis izsaka savas domas, bet mēģina Tevi kaut kā sāpināt.
07.11.2014 14:53 |

Reitings 3652
Bet es pateicu par svaru acīs! Tās taču bija manas tiesības-arī teikt,ko domāju! nekādas " aiz muguras" nebija. Tēmas būtība tavuprāt ir kāda?Ne jau iemīļotā tēma kāzas, bet teikšana visu ko domā, par visu! Tajā"viss" ir arī svars. Vai arī svara tēmair svētās govs statusā bet par kāzās var pluutiit?!
07.11.2014 14:54 |

Reitings 3328
bet šādi aiz muguras aprunāt publiskā forumā, man liekas zemiski.

Ei tu sazini, kā ir labāk- publiksi (bet anonīmi) forumā nolaist tvaiku un palūgt padomu, vai pateikt acīs un sakasīties, riskējot nekad vairs neatjaunot draudzību (cik šī draudzība vērta, tas jau cits jautājums) vai vnk aiz muguras aplikt (nu tur sarunās ar kopējiem paziņām).
Necticu, ka ir kāds cilvēks kas nekad mūžā par citu neko neko sliktu nav pateicis. Visamaz dusmās vai aizvainojumā!
07.11.2014 14:59 |

Reitings 3328
viņas svars vispār nekādā veidā nekorelē ar tēmas būtību

Bet varbūt tā ir problēmu sakne!!! Cilvēks neapmierināts ar sevi, līdz ar to savu rūgtumu izrāda par draudzenes plāniem, domām, centieniem. Kamēr pie psihologa neesi bijis, tikmēr neko nevar droši zināt:D
07.11.2014 15:01 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
viņas svars vispār nekādā veidā nekorelē ar tēmas būtību

man gan liekas, ka tam ir sakars ar to, ka aizrāda pat par sport-smird, svīst un vēl kas tur bija.
07.11.2014 15:06 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Nav pat svarīgi, kāds ir svars - 120kg vai 45 kg, tā būtība ir tajā aspektā, ka draudzene var šādas privātas lietas sarakstīt publiskā forumā.

Es piekrītu šim. Nu kāds šai tēmai sakars ar viņas svaru? the_one vienmēr esi likusies diezgan forša lietotāja, negribu tevi aizvainot, bet pēc šī jāsaka, ka pati nekāda superjaukā un mīļā draudzene arī gluži neesi. Tev iedzēla, tur tā vaina? Un uz to tu atbildēji nevis ar konstruktīvu - šī ir mana diena un es izvēlos, kur gribu to pavadīt, lūdzu, cieni manu izvēli, bet ja nespēj, tad varbūt nenāc, bet gan - tu esi resna? Es izlasīju, ka tu viņai to pateici, bet vispār nesaprotu kontekstu, ceru, ka tas bija pilnīgi citā strīdā, nevis tu tik ļoti nespēji savaldīties, ka draudzenes domas atšķiras no tavējām, ka vienkārši nolēmi pateikt kaut ko riebīgu un justies kā baigā taisnības cīnītāja - ''viņa man pateica tā, nu tad es arī viņai kaut ko pretīgu pateicu''. Un mani pārsteidz tā kg uzskaitīšana - ja mans draugs ir resns, es viņu pieņemu kā resnu, tādu, kā viņš ir. Es neuzskatu par vajadzīgu viņam uz to norādīt, jo viņš, visticamāk, pats zina, ka ir resns.
07.11.2014 15:07 |

Reitings 3652
Hone, protams,ka neesmu jaukā lietotāja! Man likās,ka manas garastāvokļa svārstības ir labi manāmas forumā, bet nu labi.
Esmu nikna! Reāli nikna pašlaik. Sakaru ar svaru jau izskaidroju. Piekam te var tēmu izvērst plašāk-vai būtu labāk,ja es teiktu" he heei viss super, turpini sēdēt un augt" vai tomēr pasaku-varbūt piedomā pie svara? Ko es caur puķēm esmu mēģinājusi teikt,un arī caur puķēm gribētu to viņas "fui lauki" attieksmi dzirdēt,jo abas šīs tēmas ir tādas,kur varētu paturēt muti.
Ne es svētā, ne viņa, abas labas. Tāds tas rezumē.
07.11.2014 15:20 |

Reitings 3652
Un uz to tu atbildēji nevis ar konstruktīvu - šī ir mana diena un es izvēlos, kur gribu to pavadīt, lūdzu, cieni manu izvēli, bet ja nespēj, tad varbūt nenāc, bet gan - tu esi resna?

Uz to es atbildēju,vai viņai tas nešķiet nejauki tā teikt, vai nevajadzētu būt kādai takta izjūtai.Viņa atbildēja,ka tā viņa domā un tā ir labāk nekā aiz stūra teikt,ka tas ir stulbi (tātad stulbi svinēt kāzas ārpus Rīgas).
07.11.2014 15:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits