Minispirāle

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Dāmas, varbūt kādai ir minispirāle? Cik ilgi lietojat? Kādas atsauksmes, plusi un mīnusi? :)
02.11.2014 10:42 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Lollipop, nav ne jausmas par ko tu runā... Tad jau nejūtu.

TalisQualis:
Pēc ielikšanas jāiet atrādīties ārstam, lai pārliecinātos, vai spirāle ir "iedzīvojusies;"
Tamponus, no savas ginekoloģes sapratu, ka vispār nevar lietot, bet nekad neesmu tos lietojusi;
Nekad neesmu dzirdējusi, ka mana mamma vai draudzenes būtu kaut kad pārbaudījušas spirāli, varbūt minispirālei kas atšķiras.
02.11.2014 19:32 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
paga, paga, kuras tad ir tās spirāles, no kurām nav mr? man to, lūdzu!
02.11.2014 19:43 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Man bija parastā vara ar sudrabu.Ielikšana ellīgi sāpīga, gandrīz iespēru dakterei pa galvu ( :D ). Pēc nedēļas bija pārbaudes vizīte un vajadzēja nogriezt tās spirāles ūsiņas. Spirāli neatrada, arī ar usg. Daktere teica, ka noteikti izkritusi. Tā arī pati domāju, bet mieru nelika durstošas sāpes kreisajā olnīcā. Sāku pētīt internetā par spirāles komplikācijām viena no ļoti retajām bija ka spirāle ieiet dziļāk, un vislaik domāju ka ar mani takš tā nenotiks, jo iespēja ir ļoti minimāla. Beigās uz savu galvu, dabūnot no ĢĀ nosūtījumu, aizgāju uz rentgenu, kura manu spirāli uzrādīja kreisajā olnīcā. nu ne ko, lai nebūtu uz vēdēra 3 rētas mēģināja histeroskopijas laikā izņemt, bet nesekmīgi. Beigās bija laparoskopija un 3 rētas uz vēdera. Kopā ar visām vizītēm un procedūrām šis ''prieks'' man izmaksāja pāri 200ls..
Tā ka no savas personīgās pieredzes nevienai neiesaku! :)
02.11.2014 19:59 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Nu re, no šādiem stāstiem kā iz Ķepas dzīves man bail. Protams, ka ne jau visām notiks šādi, bet vienmēr pastāv kāds %
02.11.2014 20:01 |

Reitings 544
Ķepa - mātei arī ir negatīva pieredze. Vairs nemūžam nelietošot. Likusi vairākas reizes - gribēja pēdējo ņemt laukā pirms termiņa beigām, jo pagaidām neesot nepieciešamības, bet viņai, esot UK, ārsti izmeklēja un teica, ka nekāda spirāle viņai neesot. Protams, viņa ļoti labi zina, ka ir. Atbrauca uz LV, aizgāja pie ārstes un UK dakteri bija tā sabakstījušies, ka bija jāoperē ārā.
02.11.2014 20:03 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
aa un pats foršākais, ka tā daktere, kura man lika to spirāli, pēc tās pārbaudes vizītes izrakstīja man hormonālās tabletes un teica lai nāku pēc 3 mēnešiem pārbaudīties vēlreiz, varbūt tomēr nav tā spirāle izkritusi. Ja es būtu klausījusi viņu un gaidījusi tos 3 mēn, mana kreisā olnīca būtu nelietojama, jo ap spirāli jau bija iekaisums izveidojies. Labi, ka olnīcu izdevās glābt. :)
02.11.2014 20:12 |

Reitings 5625
Katrai sievietei pašai viss jāizsver.
Ķepas gadījumu daudz maz var salīdzināt ar to pašu, kā, piemēram, citai no tabletēm pienāk svars, pazūd libido u. tml.
02.11.2014 20:23 |

Reitings 634
Reģ: 04.10.2010
Es 1x esmu apsvērusi spirāles iespēju, bet arī paziņām bijusi nelāga pieredze - izslīdējusi it kā no vietas, izkritusi, lielas sāpes - organisms atgrūda, un pēdējais - grūtniecība ar visu spirāli.
Man organisms atgrūž arī dažādus metālus, materiālus u.t.t.Metas izsitumi, ja bijusi vairākkārtēja saskare ar nelabvēlīgu piekšmetu. Tāpēc vien bail pat mēģināt, ka nesanāk vairāk nepatikšanu kā labuma. Vienas tabletes ko mēģināju pirmo reizi mūzā man tā izjauca visu cikli...6 mēnešus gaidīju kad atsāksies kaut kas...gāju uz pārbaudējm, daktere šokā bija, ka tāds efekts izveidojies. USG uzrādījās, ka olnīcas apslāņojušās vai kaut kā tā. Kopš tās reizes vairāk neko nemēģināju.
02.11.2014 20:29 |

Reitings 128
Es ilgi sezu un domaju par spirali, bet ja vinu ta vienkarsi var ielikt un iznemt, tad jau ir iespeja ari, ka vinu var virietis just tapat kaa ar rinki, ne?

Pašu spirali nevar just, jo viņa ir dzemdē. Varbūt var just tikai tās "ūsiņas" jeb diedziņus, kas ir ārpus dzemdes, taču cik nu dzirdēts no vīriešiem, tad neviens nav jutis :D
Vispār jā tā spirāļu padarīšana ir diezgan riskanta. Tik daudz dzirdēti labākajā gadījumā izkrišanas varianti, bet sliktākajā gadījumā, ka ieaug dzemdē vai pat ieslīd tālāk kā te jau meitene aprakstīja. Man viena paziņa palika stāvoklī ar visu hormonalo spirali, ginekologs pieņēma, ka spirāle izkritusi, bet nu beigās sanāca ļoti nelaimīgi ar bērna zaudēšanu un vēl ieaugušās spirāles ņemšanu laukā :(
03.11.2014 15:11 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Neatbalstu, jo, manuprāt, dzemde ir domāta bebim, ne svešķermeņiem ..un tā ir arī hormonāla, kas tik dubulto nepatiku.

+++
03.11.2014 15:21 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
2 paziņas tika pie bērniņiem ar spirālēm.
mamma gadiem lieto- esot viss ok.
Sev negribētu neko tādu. Kāpēc man savu organismu būtu jābojā? Tad jau labāk prezervatīvus lietot vai iztikt bez seksa.
03.11.2014 15:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits