Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sacepums ar malto gaļu !

 
Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
Sveikas!

Es gribētu nedēļas nogalē uztaisīt sacepumu ar malto gaļu un kartupeļiem. Internets ir pilns ar receptēm, bet nekad tādu neesmu taisījusi. Varbūt varat ieteikt, kādu garšīgu recepti? Ar garantiju, ka sacepums tiešām būs gards.

Un jautājums šajā sakarā lielākām kulinārēm, kas būtu jādara, lai šis sacepums nebūtu tāds jūkošs ārā, bet tāds "saturīgs"? Man nekad tie sacepumi neturas kopā, reiz taisīju pastas sacepumu un beigās uz šķīvja tas izskatījās kā pasta ar sieru :D
30.10.2014 11:02 |
 
Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
Un vēl, ko darīt, lai kartupeļi nesanāk cieti? Un kā ir labāk - cept sacepumu traukā ar vāku virsū, vai labāk bez?
30.10.2014 11:03 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
30.10.2014 11:04 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Renē ieliktā recepte ir laba! Vēl var pievienot tomātus pa vidu.

Tā kā mana cepeškrāsns ir pastulba, tad es parasti drošības pēc mazliet apvāru kartupeļus pirms cepšanas. Un reizēm taisu kārtās:

kartupeļi (šķēlēs vai rīvēti)
gaļa
tomāti

Un pārleju ar sakultu olu + saldo krējumu + garšvielas.
30.10.2014 11:06 |
 
Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
Jā, es lasīju, ka citi rīvē vai apvāra kartupeļus! Paldies!
30.10.2014 11:12 |
 
10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Es taisu līdzīgi kā Lido : iztaisu kartupeļu biezputru(bez piena), sacepu malto gaļu ar sīpoliem un rīvētiem burkāniem, ieberu cepamtraukā mannā apakšai, lieku kārtu ar kartupeļu biezeni, tad malto gaļu, atkal biezeni, krējumu kopā ar diļļu dipi mērcīti, tad šķēlēs tomātus, un pa virsu sieru.Ļoti garšīgi iznāk.
30.10.2014 11:17 |
 
Reitings 1806
Reģ: 18.08.2013
Mani tūliņ nolinčos visas virtuves gurū..bet man ļoti garšo un ideāli sanāk Maggi kartupeļu sacepums, nu tāda ņamma ;) Lieku pa kārtām viss kā aprakstīts un pa virsu uzberu sarīvētu burkānu, tad kartupeļi sanāk sulīgāki un virskārta nesanāk sausa un apdegusi ;)
30.10.2014 11:21 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
es malto gaļu cepu atsevisķī uz manas un kartupeļus ar tomātiem atsevišķi krāsnī , kad kartupeļi gandrīz mīksti pa virsu lieku maloto gaļu un sieru , cepu kamēr siers izkūst un paliek brūns
30.10.2014 11:26 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Tieši brīvdienās taisīju.
Iesmērēju trauku ar sviestu. Liku ripiņās sagrieztus kartupeļus, virsū malto gaļu, samaisītu ar garšvielām. Tad sīpolus un burkānus un atkal kartupeļus. Pārkaisīju ar sāli. Liku cepeškrāsnī. Beigās apbēru ar sarīvētu sieru un baziliku un vēl uz pāris minūtēm ieliku. Sanāca super labs.
30.10.2014 11:28 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Man pietrūka tās krējuma mērces, jo augšējie kartupeļi palika cieti. Un lavs ir wee variants malto gaļu apcept atsevišķi, lai nav tajā sacepumā tāds viens liels gaļas klucis.
30.10.2014 11:32 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Man ir līdzīgs variants, kā Rene, tikai gaļu es sacepu jau iepriekš.
30.10.2014 11:33 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Mans favorīts ir Skotu Šepardas gaļas pīrāgs.
30.10.2014 11:36 |
 
Reitings 634
Reģ: 04.10.2010
Man nekad nav īpaši garšojis šāds sacepums, bet René ieliktā recepte izskatās garšiga.
30.10.2014 11:40 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
man šķiet , ka vienkārši, gaļa ir gatava ātrāk par katupeļiem un ja liek visu kopā tad tā maltā gaļa tāda pārcepusies sanāk vai arī kartupeļi pacieti
30.10.2014 11:40 |
 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Mana versija: kartupeļus sašķēlēju ripiņās, malto gaļu kopā ar šampinjoniem un garšvielām sacepu uz pannas. Kārtoju dziļā stikla traukā ar vāku - kartupeļi, maltā gaļa, siers, kartupeļi. Pārleju ar saldo krējumu, kurā iejauktas garšvielas un pa virsu vēl uzkaisu sieru. Lieku cepeškrāsnī 180 grādos stundu. Siers apcepas zeltaini brūns un kartupeļi kūst uz mēles. Pēc izņemšanas no krāsns mazliet atdzesēju, lai sacepums turas kopā.
30.10.2014 11:41 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Tikai neperkat to tirará malto galu pacinas, vina ir drausmiga.
Labak lai veikala jau samal acu prieksa galu vai majas .
30.10.2014 11:46 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Ja gribas, lai viss ir ātrāk gatavs, var kartupeļus nedaudz pirms tam apvārīt un tad šķēlēt, tad toč viss būs ātri, un nekā cieta :)
30.10.2014 11:52 |
 
Reitings 306
Reģ: 23.08.2014
besame, tītara gaļai vēl nav ne vainas, arī paciņās ne.. bet aizvakar iegrābāmies, nepamanījam un paņēmām liellopu.. khm, likās, ka suns samalts, neko pretīgāku nebiju ēdusi, jāsāk laikam atkal pirkt tirgū
30.10.2014 11:55 |
 
Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
Man ir teļa gaļa un ļoti garšīga, nesaprotu, kas vainas lielopam. Nu ja pērk Rimi poļu gaļu, tad jau nebrīnos :)
30.10.2014 11:58 |
 
Reitings 527
Reģ: 26.03.2011
Esmu taisījusi pēc René ieliktās receptes un visiem garšoja.
30.10.2014 11:58 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
ES tiesi nesen pirku to titaru galu, kas René recepte. Nu vnk drausmiga,tik daudz kaulinu ieksa,atdevam kakiem.
30.10.2014 11:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits