Atradu sikspārni - ko darīt?

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Kur vērsties, ja esmu atradusi sikspārni, kurš nelido? Šorīt, ejot uz darbu, uz ietves ieraudzīju kaut ko neparastu, apskatot, secināju, ka dzīvnieciņš vēl ir dzīvs, elpo, bet guļ uz muguras ar izplestiem spārniem. Ar rokām neaiztiku, bet ar Rimi maisiņa un salvetes palīdzību pārvietoju viņu zālītē pie koka, viņš, protams, sabijies, skaļi brēca. Nezināju, ko iesākt, apsedzu viņu un pagaidām atstāju, jo netālu no darba. Drīz aiziešu apskatīt, ceru, ka joprojām vēl ir tur. Sirds sāp par viņu, jo dzīvs un viņam noteikti sāp. :( Kur man vērsties? Ir kāda pieredze ar ko tādu?
29.10.2014 10:28 |

Reitings 6037
A varbūt kāds jau aiznesis uz vetklīniku vai kur citur, lai palīdzētu...?! To jau vairs neuzzināsi, bet varbūt vēl kādam sirds iesāpējās par mazo kustoni.

Nu cerams, ka tā. :)
29.10.2014 12:46 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
žēl, ka sikspārnis pazudis. Varētu paņemt savā pagrabā, tur jau viens ikgadējais ziemas īrnieks.
Bet kopumā par sikspārņiem: Viņi dēļ siltā laika apjūk, jo jau laidušies ziemas miegā, bet ja konkrētā vieta ir par siltu, viņi atkal mostas augšā un lido, bet šādi lidojot viņiem ļoti tērējas uzkrātās enerģijas rezerves.
Patīk, aukstas vietas (bēniņi der mazāk, jo tur nāk siltums no mājas), savukārt, pagrabi, vecas garāžas, alas = mīļākās vietas.
Ja kāda atrod sikspārni, viņus pie veta nav jēgas nest(jo nu iemidzinās un miers), savukārt, uz zoo vest ar īsti jēgas nav- neķēpāsies. Labāk tiešām vest pie sikspārņu pētnieka, vai pat zvanīt uz ornitoloģijas biedrību( viņi ir ļoti izpalīdzīgi ar visa veida lidojošiem kustoņiem.)
29.10.2014 12:47 |

Reitings 6037
Viņi dēļ siltā laika apjūk, jo jau laidušies ziemas miegā, bet ja konkrētā vieta ir par siltu, viņi atkal mostas augšā un lido, bet šādi lidojot viņiem ļoti tērējas uzkrātās enerģijas rezerves.

Es, protams, neesmu dzīvnieku ārsts vai pētnieks, bet man izskatījās, ka tam nabadziņam pie vainas varēja būt tieši šis.

Paldies par informāciju.
29.10.2014 13:16 |

Reitings 535
Reģ: 28.12.2012
Spīdola, Tu esi tik labs cilvēks! (l)
29.10.2014 13:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits