Situācija ir tāda, ka man ir lasis, bet nav vēl iegādāta cepeškrāsns :D Bet ļoti gribas cept follijā.
Vai var lasi ietīt follijā un likt uz pannas (ar vāku) un rezultāts varētu būt tāds pats?
Mums tieši skolā priekšmetā "Pārtikas produktu iesaiņošana" teica, ka nedrīkst produktus ietīt folijā un cept dzelzs pannā, jo var notikt elektroķīmiskas reakcijas.
Patiesībā lasi esmu cepusi tikai follijā, baidos nošaut greizi... Viss laikam jādara tāpat - jāapber ar garšvielām, jāuzspiež citrona sula un jācep sviestā (šķiet, ka sviestā garšīgāk)? :) Nesanāk sausāk?
es vai nu tvaicētu follijā (tad neiztek visas laša "sulas", kas notiek, ja tvaicē bez follijas) vai arī ceptu uz pannas, bet noteikti nečakarētu pannu un neceptu follijā uz pannas :)