Medus kūka - sanāca liela un tāda, kas garšoja pat tiem, kuri parasti šķoba degunu. Tajā skaitā es :D
Mīklai - 3 olas, 4,5 glāzes miltu, ~400g medus, cukurs (1gl. vai vairāk medus), 2 tējkarotes sodas
Krēmam - 500 ml saldais, litrs skābā krējuma (jo treknāks, jo labāk, jo labāk stāvēs, sacietēs).cukurs (man bija vismaz 1 glāze + nedaudz vaniļas cukurs)
1. dienas vakarā gatavo mīklu ( sakuļ 3 olas, pievieno 1.gl cukura, pieliek medu (šķidrā veidā). Pievieno 2 tējk. soda un 4,5.gl. miltu. Mīklu izmīca tā, lai veidojas tā kā tāds kukulītis. Apklāj ar folliju un ledusskapī iekšā uz nakti.
2. dienā mīklu sadala pa maziem kukulīšiem (5-6) atšķirībā cik augstu torti grib.
Izrullē mīklu plānā kārtā . Cep 10 min 220 grādos (vai vienkārši kamēr paliek smuki brūna, puffīga)
Krēma sastāvdaļas vienkārši sajauc kopā, lasīju, ka labāk bez miksera. Pati kulu ar roku, kamēr viendabīga, nedaudz cieta masa.
Pēdējais - Traukā liek kārtu, smērē ar pildījumu, liek kārtu un smērē ar pildījumu tā līdz augšai un pēdējo kārtu sarīvē uz rīves un kaisa pa virsu "garnējumam".
Citas saldo receptes šeit