Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

virtuves izvirtības.

 
Reitings 857
Reģ: 08.08.2014
Sveikas vēlreiz.


Vārtos pa gultu un domāju ko rīt labāk izcept - atkal medus kūku vai kēksiņus.

Gribas dzirdēt kādu super mega knifiņu garšīgiem kēksiņiem ! Cepšu kēksiņus pirmoreiz dzīvē. Iesakat kādu labu recepti , tā lai pirmie kucēni nav jāslīcina :D


Nenopirku kondensēto pienu :( tā varētu izmēģināt medus kūku , un skābā krējuma vietā vidā smērēt iebiezināto pienu+ sviestu!
27.10.2014 19:38 |
 
Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Kā jūs taisat meduskūku? Vienreiz uztaisīju bet bija nevis kūka - bet totāla katastrofa :( :D ja kādai ir super laba pārbaudīta recepte, varat lūdzu padalīties? Bet lai būtu ok priekš nejēgas... Pārsvarā māku taisīt gaļas produktus, no saldajiem tikai šarloti protu izcept... uff.... izlasiju tēmu un tā sagribējās medus kūku... uff...

a par kēksiņiem nezinu - bet man garšo ar rozīnēm vai mellenēm viņi :D
27.10.2014 19:44 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012








ātri, lēti un labi.Garša līdzīga ka meduskūkai.
27.10.2014 19:49 |
 
Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Oooo super būs jāpamēģina, tik daudz domāju ka mācēšu....

Tencinu, Kubiete ;)
27.10.2014 19:52 |
 
Reitings 81
Reģ: 09.10.2014
kā to prjaņiku kūku taisa???
27.10.2014 19:53 |
 
Reitings 1620
Reģ: 22.05.2014
UN es domāju, ka runa būs par savādākām virtuves izvirtībām :D
27.10.2014 19:54 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://manaspasaules.blogspot.com/2011/08/prjaniku-atra-kuka-jeb-vedeklinas-kuka.html

Es prjaņikus pārgriežu uz pusēm. Viss labi sasūcas (ledusskapī turu vismaz dienu).
Vēl klāt nedaudz marmelādes gabaliņus un dzērvenes (lai nav kūkā pārāk salda).
Pa virsū kūkai dekorēju kivi un zemeņu šķēītes. :)
man patīk šāds piegājiens.
27.10.2014 19:56 |
 
Reitings 81
Reģ: 09.10.2014
Tencinu.

tajās bildēs gan izskatās ne pēc kūkas bet pēc kkāda sacepuma ar majonēzi apziesta. :D
27.10.2014 19:59 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
vienīgi es drupinu noteikti.
27.10.2014 20:00 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Melleņu kēksiņi

Sastāvdaļas:

100 g mīksta sviesta
100 g pūdercukura
300 g bīdelētu kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
2 sakultas olas
150 ml piena
1 vaniļas pāksts
170 g melleņu, svaigas vai saldētas

Pagatavošana:

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Saputo sviestu kopā ar pūdercukuru. Kuļot pievieno olas, vaniļas pāksts sēkliņas un pienu. Iejauc miltus un cepamo pulveri, lai iegūtu biezu mīklu. Iemaisi mellenes.
Pildi mīklu kēksiņu veidnēs, izmantojot papīra formiņas, un cep 20 minūtes.
27.10.2014 20:04 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Ielikšu pēdējos gatavotos, bet blogā vari atrast vēl, man tie tur ir diezgan daudz :)

Banānu mafini ar šokolādi


Šokolādes mafini


Ābolu mafini
27.10.2014 20:33 |
 
Reitings 857
Reģ: 08.08.2014
Sex šoreiz izpaliek :(

Tūlīt iemetīšu linku no kuras taisiju medus kūku. Katrai jau kāds savs knifs..bet man viņu taisot tāda nebija. Viss kā receptē.
27.10.2014 20:36 |
 
Reitings 857
Reģ: 08.08.2014
Pēdējo medus kūku gatavoju pēc šīs receptes ↓↓↓↓↓↓



http://www.sievietespasaule.lv/receptes/saldie_cepumi_kukas/medu_kukas_recepte







Viss sanāca ideāli līdz krējuma putošanai. Bija divas paciņas Lazdonas krējuma 25% kūkas diametrs 21cm. Teikšu ka par daudz krējuma , jo saputojās 2x vairāk nācās izliet kazām.
Mazliet iztecēja gar malām , bet tā viss čikiniekā bija !
27.10.2014 20:42 |
 
Reitings 347
Reģ: 15.03.2013
Šī ir ļoti garšīga medus kūka no vecu vecās grāmatiņas(2 daļas):
http://www.bildites.lv/images/ac4nsrgftw3g6rx2fvn.jpg
http://www.bildites.lv/images/etyj9q20wq5opehea0b.jpg

Tikai daži knifiņi, ko es mainīju, kad taisīju kūku:
1) Kad mīklu sadala 6 daļās viņu neliek vēsā vietā uz 60 minūtēm, bet rullē uzreiz, jo, ja viņa nostāvas, tad viņa pēc tam ir nenormāli cieta un neizrullējama.
2) Protams, visur izmantoju sviestu nevis margarīnu. (protams, formai apakšā izklāju cepamo papīru)
3) Centos cept pa 2 ripām vienā krāsnī, jo kamēr pārējā mīkla stāv tā uzpūšas
4) Krēmam var nepievienot riekstus, ja nepatīk, bet citrona sulu(pēc pašas patikas, cik citronīgas kūkas patīk)
5) Pirms liek kūku kopā nedaudz apsmidzina ripas ar kādu sulu vai vienkārši ar ūdeni.
6) Kad kūka salikta kopā viņu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz nakti.

Sanāca gari, bet tiešām ir samērā vienkārši :D
28.10.2014 17:38 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Medus kūka - sanāca liela un tāda, kas garšoja pat tiem, kuri parasti šķoba degunu. Tajā skaitā es :D

Mīklai - 3 olas, 4,5 glāzes miltu, ~400g medus, cukurs (1gl. vai vairāk medus), 2 tējkarotes sodas
Krēmam - 500 ml saldais, litrs skābā krējuma (jo treknāks, jo labāk, jo labāk stāvēs, sacietēs).cukurs (man bija vismaz 1 glāze + nedaudz vaniļas cukurs)

1. dienas vakarā gatavo mīklu ( sakuļ 3 olas, pievieno 1.gl cukura, pieliek medu (šķidrā veidā). Pievieno 2 tējk. soda un 4,5.gl. miltu. Mīklu izmīca tā, lai veidojas tā kā tāds kukulītis. Apklāj ar folliju un ledusskapī iekšā uz nakti.
2. dienā mīklu sadala pa maziem kukulīšiem (5-6) atšķirībā cik augstu torti grib.
Izrullē mīklu plānā kārtā . Cep 10 min 220 grādos (vai vienkārši kamēr paliek smuki brūna, puffīga)
Krēma sastāvdaļas vienkārši sajauc kopā, lasīju, ka labāk bez miksera. Pati kulu ar roku, kamēr viendabīga, nedaudz cieta masa.
Pēdējais - Traukā liek kārtu, smērē ar pildījumu, liek kārtu un smērē ar pildījumu tā līdz augšai un pēdējo kārtu sarīvē uz rīves un kaisa pa virsu "garnējumam".


Citas saldo receptes šeit


28.10.2014 17:41 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits