Pāraktīvs urīnpūslis (kurš ar to saskaras ikdienā?)

Reitings 16
Reģ: 27.10.2014
Sākšu ar to, ka šī problēma man ir jau 7 gadus. Pa vidu kādus 2 gadus bija pārtraukums, kad bija tā kā vieglāk (esmu bijusi pie ārstiem- urologiem, ginekologiem, diagnostikām, daudziem izmeklējumiem, dziedniekiem, pārbaudīju arī muguru, vairogdziedzeri... Analīzes.. Neko nespēj atrast)
Tātad, izpausmes ir šādas- uz tualeti čurāt vajag ik pēc aptuveni 30, 60 min. Gadās citreiz izturēt arī ilgāk- līdz 2 stundām. Sajūta ir tāda kā spiedoša, kutinoša-tāda, kāda ir tad, kad urīnpūslis parasti ir pilns (kaut gan reāli nav). Un sajūta ir nealtiekama- jo ilgāk cieties, jo paliek arvien grūtāk un grūtāk, kas attiecīgi arī ietekmē psihiku.
Kaut kā pabedzu ar mokām vidusskolu, kaut gan gāju ik pēc katras mācibu stundas uz tualeti. AR augstskolu esmu mēģinājusi vairākas reizes, bet nesanāk, jo urīnpūšla problēmas dzen izmisumā, radot papildus trauksmi un atsvešināšanos.
Cilvēki, kas mani nepazīst, no malas domā, ka man ir laba dzīve, jo skolā labi mācījos, ir pastiprināta uzmanība no vīriešiem izskata dēļ, kā arī materiāli viss ok. Bet to, kas ir patiesībā, zin vien tie, kam nākas ar mani biežāk saskarties ikdienā. Piemēram, tagad apmeklēju braukšanas kursus un, par laimi, patrāpījies labs instruktors, kas saprot un pieņem, ka nodarbības laikā (ilgums 1h 30 min) eju uz tualeti kādas 2, dažreiz 1 reizi. Viss manā dzīvē būtu labi, ja nebūtu šī veselības problēma un arī spētu vairāk atvērties cilvēkiem, jo bieži atstāju cilvēkiem ārējas maitas iespaidu, kaut gan tā ir tikai auksta sejas izteiksme, runājot esmu citādāka.
Bet ne par to ir runa... Tātad, esmu izmēģinājusi daudz ko, bet nekas nelīdz. Esmu daudz naudas izsviedusi ārstiem, bet neko nav iespējams atrast. Dzēru arī visādas tabletes, kam būtu jānoregulē it kā sfinkteru vai urīnpūšļa muskuļu darbība, bet arī nekā.
Ir versija vēl par distoniju, bet urologs to pilnībā noliedza, jo tā tomēr, pēc viņa vārdiem, izpaužas vairāk uz citiem orgāniem un nevajadzētu atspoguļoties tik lielā mērā uz urīnpūsli, kā manā gadījumā.
TĀTAD, vai šeit ir kāda, kurai ir tādi paši simptomi? Ja ir, kā ar to tiekat galā? Kā tas ietekmē Jūsu sociālo pasauli? Vai ir kāda izārstējusies? Kādā veidā?
27.10.2014 13:20 |

Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Ja man ir gaidāms brauciens, es neko principā nedzeru, jo kā likums - man busā vajadzēs uz tualeti. Lai gan nu jau kādu laiku tik traki nav. Ja pēdām/kājām tiek aukstums, tad arī vajag uz tualeti. Viens cilvēciņš teica, ka man esot izstaipīts urīnpūslis. Vai tā ir, to gan nezinu.

Dimideja, nezinu vai līdzēs, bet pamēgināt vari (šis vingrojums sievietēm ir ļoti noderīgs ša ka tā) - apgulies uz muguras, saliec ceļus un virzi savus gurnus lēni augšup un lejup. Burtiski var just, kā strādā starpenes muskuļi. Es šo vingrojumu gan neveicu tāpēc, bet gan mugurai. Arī augšstilbu aizmugure strādā.
27.10.2014 18:32 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Nu man ir kaut kas līdzīgs (varbūt ne tik akūts, kā kuru reizi patiesībā - ir dienas, kad tiešām skrienu tik daudz kā tu aprakstīji, ir dienas, kad retāk nekā tu aprakstīji, bet visi draugi atzīst (jā, visi tuvākie ir pamanījuši :D ), ka tas ir ļoti bieži) kopš sevi atceros, manai māsai, mammai arī. Ar veselību viss ok, vismaz, cik ārsti kontatējuši. Tā kā, ja arī tu visur esi pārbaudījusies utt., nekas cits kā samierināties neatliek. Es esmu diezgan saradusi ar to, vienīgais laikam sliktums ir tas, ka tādēļ speciāli cenšos dzert daudz mazāk šķidruma kā vajadzētu.
27.10.2014 18:39 |

Reitings 16
Redcolour, par izstaipīsanu agrāk biju arī domājusi, jo bērnībā reti gāju uz tualeti, jo bija ļoti bail no publiskajām tualetēm. Kad veicu vēlāk urodinamiskos izmeklējumus, uzrādījās, ka viss kārtībā- neesot izstaipīts, vienkārši jutīgs. Bet pieļauju, ka vingrojumi par ļaunu noteikti nenāktu :). Pamēģināšu
27.10.2014 18:40 |

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
Es Tavā vietā ietu pie neirologa..
27.10.2014 18:41 |

Reitings 16
Ninaskapis, manai mammai patiesībā arī līdzīgi. Viņa arī bieži iet. Tiesa, ne tika bieži, kā es, bet tik un tā diezgan. Jā, savādi kaut kā...
27.10.2014 18:41 |

Reitings 16
Bet mamma ari skidrumu lieto mazāk, nekā es. Daudz mazāk. Ja lietotu normāli, pielauju, ari skrietu tikpat bieži.
27.10.2014 18:43 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es arī bieži eju uz tualeti (nu, man pašai tā liekas, ja padomā, reizi 2h noteikti, bet tas man vispār liekas absolūti normāli), bet saistīju to ar lielu šķidruma patēriņu. Nekad nebūtu iedomājusies, ka tas nav normāli. Man liekas, ka tev tas traucē tādēļ, ka visu laiku par to domā.

Ja tu dienā izdzer 1.5 L ūdens + vēl tējas un ja vēl kafiju (no kuras biežāk gribas uz tualeti kā no cita šķidruma), tad man vispār neliekas nekas ārkārtējs iet 1x stundā. Varbūt tu dzer galoniem? Pamēģini šķidrumu uzņemt maziem malkiem, nevis izdzert puslitru uzreiz. Man liekas, ka 80% problēmas ir galvā.
27.10.2014 18:55 |

Reitings 16
Ā, un, piemēram ,alkoholu vispār nelietoju. Ja iedzeru kaut vai glāzi, tad vajag ik pēc 15 min .
27.10.2014 18:56 |

Reitings 2267
Es vēl agrāk ļoti bieži mocījos ar diezgan traku cistītu, tas pats arī citām manas ģimenes sievietēm.. Man jau sāka likties, ka tas mans ģimenes mantojums.

arī spētu vairāk atvērties cilvēkiem, jo bieži atstāju cilvēkiem ārējas maitas iespaidu, kaut gan tā ir tikai auksta sejas izteiksme, runājot esmu citādāka.

Fizisko risinājumu, kā jau teicu nezinu (pati būtu priecīga uzzināt!), bet par to garīgo pusi.. Godīgi sakot, es tiešām nedomāju, ka tas būtu kaut kas tik ļoti īpašs, lai par to kaunētos un atsvešinātos no citiem. Labi, es saprotu, ka man tas nav tik akūti, cik tev, ja reiz man tas nerada problēmas kontaktēties ar cilvēkiem, bet tomēr - katram cilvēkam ir savas īpatnības, tev nu ir šāda īpatnība, veselības problēma vai kā to nosaukt, bet.. nu un? Neviens taču par to nesmiesies, nedomās ko sliktu vai tamlīdzīgi. Ja kaut ko savā prātā nodomās - viņa problēmas, nevis tavējās.. Man jau izklausās, ka tev tai veselības problēmai klāt ir arī kāda psiholoģiskā, vismaz tāda, ka jo vairāk tu psiholoģiski baidies/sagaidi šo biežo iešanu uz WC un jo vairāk tev liekas, ka jāatsvešinās no citiem, jo vairāk tas tiešām arī īstenojas.

Nezinu, ko tev ieteikt, bet turies. :)
27.10.2014 18:57 |

Reitings 16
Koshlene, kad leitoju mazāk škidrumu, tad visu laiku skrēju ik pēc pusstundas.
Bet par to udens daudzumu ir tiesa, tiešām, ja dzeru, piemēram, ūdeni, izdzeru uzreiz glāzi vai divas, tāpat ar tēju. Principā varētu pamēģināt dzert ik pa laciņam ļoti mazos daudzumos, varbūt palīdzētu, jāpamēģina.
27.10.2014 18:59 |

Reitings 16
Ninaskapis, jā, Tev taisnība par psiholoģisko. Jo tas viss diezgan ietekmē mani psiholoģiski. Man ir gadījies dzirdēt komentārus, kad aprunā vai ,piemēram, trakākais, esot transportā, kad saproti, ka jau vajag, vajag, bet šobrīd nav iespējas tikt. Un tad stāvi un gaidi, kad nu beidzot tiksi uz tualeti. Rods saspringums un neparko citu nespēj domāt, jo urīnpūslis pārņem kontroli un paralizē prātu.
27.10.2014 19:04 |

Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Ja es dienā dzertu 2 litrus, uz tualeti ietu ik pēc 15 minūtēm. Paldies, nē.
27.10.2014 19:06 |

Reitings 2267
Par transportu es tevi saprotu! Man arī ir daudzkārt tā bijis, bet ja tie ir garie pārbraucieni, cenšos aizmigt, lai nedomātu, ja īsie - sakostiem zobiem ciešos. :D
Bet ja tas ir pilsētas ietvaros, tad jau viss kārtībā, var izkāpt jebkur.. Manai mammai, piemēram, ir trauma no starppilsētas autobusiem un viņa vairs nekad ar tiem nepārvietojas - vienreiz tik ļoti vajadzēja, bija kauns prasīt šoferim apstāties uz zaļo pieturu (un tai maršrutā nav redzēts, ka tā darītu), rezultātā viņa izkāpa nekurienes vidū un pēcāk stopēja. :D

Man liekas, jācenšas uztvert to vieglāk. :)
27.10.2014 19:10 |

Reitings 16
Ninasskapis,man arī ir līdzīgi gadījies :D Kad izkāpju kādu pieturu ātrāk, jo saprotu, ka neizturēšu, ja aizbraukšu līdz galapieturai. Ar starppilsētu autobusiem arī nebraucu, ja nākas garāku maršrutu, tad tikai ar vilcienu, jo tur vismaz ir tualetes.
Vismaz ir pluss tīri adrenalīna līmenī, pat nevajag to meklēt- ikdienā katru dienu :D
27.10.2014 19:34 |

Reitings 545
Reģ: 12.09.2011
Vai man ir tāda pati problēma, bet tas man nav traucējis iegūt augstāko izglītību klātienē, ja ir nācies daudz reizes, kad nesaprotoši pasniedzēji ciesties tā, ka liekas jau pa acīm iznāks tas urīns, bet nu neko, pārdzīvoju. Vistrakāk bija tad, kad bija kāds pārbaudes darbs, jo uztraucoties man gribas ik pa 5 min :( Dzeru es vispār nenormāli maz, zinu ka tā nedrīkst un tas bojāt nieres, bet savādāk es ārpus mājas tik tualetes vien meklētu. Cenšos ar to sadzīvot un mēģinu tik ļoti par to nedomāt un neuzskatīt to par šķērsli maniem dzīves mērķiem :)
29.10.2014 17:21 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Reizi 1-2 st tas nav bieži un tas ir normāli cilvēkiem ar ātru vielmaiņu. Aizej uz kādu sporta laboratoriju, kur var noteikt metabolisko vecumu.

Un lielākā daļa cilvēku vienkārši uzņem daudz par maz šķidrumu.
30.10.2014 19:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)