Izmisums; ko jūs ietiektu labāk?

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Iespējams, šī tēma jau ir izskanējusi vairākkārt, taču vēlos dzirdēt ieteikumus manai konkrētajai situācijai.
Jau pusotru gadu lietoju hormonālās kontracepcijas tabletes, taču, diemžēl, vairs tas nav variants. Libido ir pilnīgi nekāds, ķermenis vairs seksuālajā jomā ilnīgi nedarbojas, svara pieaugums un citasl isktas, tādēļ vēlos pāriet uz ko citu. Taču pašlaik neredzu neko tādu, kas atbilstu manām vēlmēm. Prezervatīvi tiek izslēgti, jo man ļoti nepatīk šī izsargāšanās metode, nu ne "fiksie" ne kas.
Bija doma par spermiocīdiem, taču palasīju, un arī nav diez ko spīdoši. Visadas problēmas var rasties un pārsvasrā pirmā gada laikā jau iestājas grūtniecība. Neder. Kas ir vēl tāds?
Kaut kur pa ausu galam dzirdēju un atceros, ka ir tāds gels, kurš nomāc vīrieša spermu, taču nezinu, kā šo gelu un sauc un pie kādas metodes tas skaitās. Pie tiem pašiem spermicīdiem? Ko jūs šajā situācijā ieteiktu?
Zinu, ka jāiet prasīt pie ginekoloģes, taču tam isti nav laika, no sākuma vēlos uzklausīt sieviešu pieredzes stāstus un ieteikumus. Paldies!
27.10.2014 10:05 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
vieglāk taču ir vainot OK svara pieaugumā, nevis 4 Snikerus dienā

Iedomājies, ir tādas, kuras nerij 4 snikerus, bet vienalga sākot lietot OK tiek pie liekiem kg. Tad uz ko viņām novelt vainu? Uz svēto garu vai karmu? Ja veselīgai, veselīgi ēdošai sievietei sākot lietot OK nāk klāt kg, tad tas IR OK dēļ, nevis kaut kādu snikeru vai rīšanas pirms gulētiešanas dēļ. Un nomaina tabletes - un tas pats.
Riebjas jau tas stereotips, ka - ja sieviete lieto OK un viņai nāk klāt kg, tad viņa ir rīma, kas rij bulkas, rij snikerus un vispār neko nav dzirdējusi par veselīgu ēšanu un OK ir tikai aizbildinājums, jo pie visa vainīga viņas rīšana.
27.10.2014 11:32 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Still lasīt māki?
protams, ir sievietes, kam tiešām nāk svars klāt no OK un ir citas blakusparādības,

Es nevienā brīdī nesaku,ka tas tā nevar būt. Lasīt vajag!
Bet es runāju par to,ka tagad liela daļa sieviešu,kas sāk lietot OK, ēd tos Snikerus, bulciņas un dabiski,ka svars nāk klāt - vaino OK. Sāp galva - OK. Sāp pakaļa - OK. Sāk kāja - OK. Tagad tāda tendence jauno meiteņu vidū novērojama.
27.10.2014 11:35 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Liliii

A kas tur jākontrolē??? Tu domā to ka ar tabletēm var ciklu koriģēt vai kas ir tā kontrolēšana?
27.10.2014 11:36 |

Reitings 6263
Riebjas jau tas stereotips, ka - ja sieviete lieto OK un viņai nāk klāt kg, tad viņa ir rīma, kas rij bulkas, rij snikerus un vispār neko nav dzirdējusi par veselīgu ēšanu un OK ir tikai aizbildinājums, jo pie visa vainīga viņas rīšana.

Nu atzīsim - ļoooooti liela daļa,kas uzsāk lietot OK, reāli arī vaino OK pie svara pieauguma, nevis visu pirms izskata vai tiešām savā ēdienkartē nekas nav mainījies, jo ir padzirdējušas, ka tāda blakusparādība var rasties.
Nav runa par to,ka tā ir visām.
27.10.2014 11:38 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
watchingandtalking - nu tablešu dzeršanu es regulēju pati - ja neiedzeru vai aizmirstu, tad tas no manis atkarīgs, ja kaut kas notiek, tad es zinu, ka papildus jāizsargājas vai kā, jo 5 gadus nebija nekādu problēmu.

Taču spirāli es nevaru ietekmēt - nevaru ietekmēt vai viņa neizkustēsies, neieraus olvadā (zinu vienu gadījumu, kad meitenei jau pēc nedēļas ierāva olvadā un bija jāveic iejaukšanās, lai dabūtu ārā), ja palikšu ar spirāli stāvoklī, tad jau būs par vēlu, bet ar tabletēm daudz maz redzu, kad kāda šaize rodas.
27.10.2014 11:39 |

Reitings 6263
Īstenībā par spirālēm dzirdēti pārāk daudz briesmu stāsti, lai tā droši un vieglu sirdi mestos uz šo izsargāšanās metodi.
Vispār varēja kaut ko izdomāt.:D
27.10.2014 11:42 |

Reitings 44
Reģ: 12.09.2010
Es arī vēlētos pāriet uz spirāli (nehormonālo). Varbūt te ir kāda, kas var padalīties pieredzē?
27.10.2014 11:50 |

Reitings 6676
Liliii

Mjā... taču dzirdēti arī gadījumi, ka ar tabletēm noiet greizi visu lietojot normāli, un tableti var aizmirst iedzert, tad jāplāno viss un jāuztraucas.. ar spirāli tomēr man šķiet mazāk stresa, nav jādomā līdz... un tie gadījumi kad noiet kas greizi man pat šķiet ir tikpat bieži kā ar citām metodēm...

Par to vai spirāle stāv tur kur vajag vienmēr uzzinu no dakteres, kas taisa sonogrāfiju un apskatās vai stāv kur tai jābūt :)

Taču atzīšos, ka pašā sākumā man arī bija neliela paranoja par to ka nezinu vai viss tur ir kā vajag un vai varu būt droša... Labi, ka man superīga daktere un ideālas attiecības ar viņu... pastāstīju par savu paranoju un viņa uzaicināja uz usg, lai ekrāna pati redzu ka viss OK :)
27.10.2014 11:51 |

Reitings 6676
elis_m

Nu es jau itkā tikko dalījos :)
27.10.2014 11:51 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Man arī bail no spirālēm.. jo pati esmu spirāles bērns :D bet nu tie jau bija citi laiki..
27.10.2014 11:56 |

Reitings 44
Reģ: 12.09.2010
Paldies, watchingandtalking ! Es domāju, varbūt vēl kāda? :)
27.10.2014 12:11 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Iedomājies, ir tādas, kuras nerij 4 snikerus, bet vienalga sākot lietot OK tiek pie liekiem kg. Tad uz ko viņām novelt vainu? Uz svēto garu vai karmu? Ja veselīgai, veselīgi ēdošai sievietei sākot lietot OK nāk klāt kg, tad tas IR OK dēļ, nevis kaut kādu snikeru vai rīšanas pirms gulētiešanas dēļ. Un nomaina tabletes - un tas pats.

Gribēju jau teikt, ka arī vairogdziedzera problēmas, sastrēgums vielmaiņā (alkohola, smēķēšanas, nepietiekama miega u.c. gadījumos) var būt pie vainas, bet laikam labāk to paturēt pie sevis :D Katrai šajā tēmā būs tāpat tikai savs viedoklis pareizais, jo katrs izvēlas domāt to, kas kaut kādā veidā nāk par labu viņam. Lai galīgā atbilde paliek ārstiem. (Velti man būtu rakstīt to, ko mana ārste man teica, jo viņas viedoklis sakrīt ar manējo, uzreiz bļaus, ka slikta ārste :D)
27.10.2014 12:36 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Ieteiktu izrunāt ar ārstu iespējas. Ja neapmierina esošā - aiziet pie citas. Vismaz, es daudz vairāk uzticētos ārstam nekā forumam, jo ārsts par tavu veselību un situāciju zin vairāk.
Vienīgi, es ietu ar līkumu kaut kādām jaunajām, eksperimentālajām iespējām, jo mēs ar vīrieti bērnu nevēlamies un es negribētu pēc kaut kādām smērēm vai līdzīgiem eksperimentiem, attapties tomēr palikusi stāvoklī. Man tādām metodēm nav uzticības.
Protams, ja tev nav iebildumu, ka paliktu stāvoklī, tad ir cita lieta.

Katrā ziņā - ieteiktu runāt ar ārstu par iespējām.
27.10.2014 12:43 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
Esmu jau dzirdējusi, ka sievietēm nop OK libido pazūd agrivai vēlu

muļķības. ja ir īstās tabletes, tad nekas nepazūd. un svars klāt nenāk! es dzeru vienas tabletes jau 10 gadus, no tīņa vecuma, tā protams ir tikai mana pieredze.

biju pamainījusi uz citām (pēc dakteres ieteikuma), bet no tām man bija briesmīgas blakusparādības un pāris mēnešu laikā es pārgāju atpakaļuz savām labajām un pierastajām. Nekādu blakusparādību vairs nav.
27.10.2014 12:57 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Meitenes, man manas tabletes ir īstās

nu izskatās, ka nav gan. Ja jau tādas problēmas. Pamaini, palieto savādākas, paskaties vai organisms nesāk uzvesties savādāk.
27.10.2014 14:26 |

Reitings 8
Reģ: 27.10.2014
Nevajag būt izmisušiem, bet iet uz ielām un izskatīties stilīgiem!
Es skatos uz cilvēkiem, Rīgas ielās un fotogrāfēju viņus!
Varbūt arī Tu esi starp šiem cilvēkiem?

Šeit ir piemērs: http://ielumode.blogspot.com/
27.10.2014 14:38 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tā minispirāle arī ir hormonāla.
Manuprāt, veselām sievietēm nevajadzētu ar jebkādiem sintētiskajiem hormonu preparātiem aizrauties. Resnums ir mazākā problēma, ko var iegūt no to lietošanas :)

Nav ideāla kontracepcija.. šķiet arī tuvākajā laikā nebūs :)
27.10.2014 14:42 |

Reitings 746
Reģ: 29.01.2009
Ta;cu tagad, kā tas notiek jebkurai sievietei agri vai vēlu no OK, pazuda libidi, kas ir lielākais iemesls, kādēļ vēlos ko nomainīt.

Ne jau visām sievietēm agri vai vēlu no OK samazinās libido!
Maini uz citām OK vai liec nehormonālo spirāli vai arī jauno minispirāli ar niecīgu hormonu devu.
27.10.2014 14:50 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Katrā ziņā, paldies par ieteikumiem, došois pie ārstes tad varbūt tomēr pārrunāt tablešu maiņu, ja apgalvoja, ka jums arī pēc pieciem gadiem viss ar libido ir ok. :)
27.10.2014 15:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!