Aktīvs karjeras posms man ir vien nepilnus desmit gadus, bet kaut kādas atziņas jau ienākušas ;) ar ko varētu padalīties.
Piedāvāt sevi pati. Nevis izmisīgi rakāties pa cvonline un cerēt, ka pēkšņi uzradīsies sapņu piedāvājums (kaut gan var notikt arī tā..), bet gan pašai saprast, kādā jomā vēlies strādāt un kādā uzņēmumā, un tur arī iet un runāt. Šādi es dabūju savu pirmo darbu, un tas bija mans sapņu darbs.
Strādāt savā jomā. Visi darbi, ko esmu strādājusi, ir bijuši tikai un vienīgi manā jomā. Esmu daudz strādājusi bez maksas, kā brīvprātīgais, kā praktikants, asistents, speciālists un tagad jau kā vadītājs. Oficiantu un pārdevēju darbi, protams, arī ir pieredzei vērtīgi, bet tas var pagarināt tavu karjeras ceļu. Es vēl tikai iestājos augstskolā, pilnīgi jaunā nozarē, bet jau uzreiz pirmajā semestrī meklēju (un atradu) darbu šajā nozarē.
Mācīties no gudrākiem kolēģiem. Tos labākos nevis uztvert kā konkurentus, no sērijas "kā ali tiek viņa vietā", bet iecelt viņus kā savus mentorus un uzsūkt viņa zināšanas. Tieši tāpat darīt ar priekšniekiem, uzņēmuma vadītājiem. Šādi es daudz apguvu un iedvesmojos, kā uzsākt pašai savu biznesu.
Novērtēt sevi. Intervijās daudzi aiz bailēm nosauc mazāku algu, lai tik paņem, un pēc tam paši nelaimīgi. Tas pats attiecas uz algas pielikuma prasīšanu, daudzi sēž ar to pašu algu ntos gadus, jo vienkārši bail paprasīt. Ja nav valsts iestāde, no zila gaisa algu tāpat vien nepacels.
Darīt vairāk nekā no tevis prasa. Vakaros, brīvdienās, vienalga - ja uznāk iedvesma vai ideja, pastrādāt pie tās, pierakstīt, attīstīt, izrādīt iniciatīvu un noprezentēt. Neticu, ka ievērojamus panākumsu karjerā var sasniet tie, kas atsēž precīzi 8h un vēl tajās pašās laiku notries facebookā.
Daudz jau var rakstīt, bet šie tādi pirmie, kas ienāca prātā. Nu tā, uznāca rakstāmais. Nebiju te nākusi trīs mēnešus, laikam sailgojos :)