Pašnāvības.

Reitings 140
Reģ: 13.10.2014
Es nekad neesmu izpratis, kā cilvēk ir spējigi uz ko tādu. Ja Jūs vēlaties izdarīt pašnāvību, tas nozīmē, ka jums ir vienalga par cilvēkiem kuri jūs mīl, kuriem jūs esat vērtīgs, ja tā ir taisnība, tad jums ir pilnīgi vienalga par visu, neviens par kuru uztraukties. Tātad, kapēc uzreiz jātaisa pašnāvība? Jums ir iespēja sākt jaunu dzīvi, pametiet savu nožēlojamo darbu, savu dzīvesvietu, valsti kurā jūs dzīvojat, dodaties ceļojumā, nav naudas tam? Stopējiet, dzīvojiet pie svešiniekiem, iepazīstiet jaunus cilvēkus. Ja vēlaties, tad dodoties uz kādu latīņamerikas valsti un strādājiet kādā pludmales bārā. DZĪVOJIET. Briesmas? Nāves draudi? Pilnīgi pajāt! Jūs pirmstam bijāt gatavi sevi nogalināt un tagad uztraucaties par briesmām? Atcerieties, pasaule ir jūsu rokās un tikai jūs to spējat mainīt.

Dažreiz es gribētu sākt visu no jauna, paķert motociklu un vienkārši braukt. braukt tālumā, apceļot Eiropu, dzīvot apšaubāmas kvalitātes dzīvokļus un labi pavadīt laiku. Pārcelties uz Argentīnu, atvērt savu bāru, iemācīties spāņu valodu. Iespējams tad es saprastu, cik tomēr pasaule ir skaista. Tikai es pats varu kontrolēt savu dzīvi, ko es gribu darīt un ko nē. Es nedrīkstu ļaut kautkādiem mūsdienu standartiem kontrolēt savu dzīvi.
19.10.2014 01:00 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Apkārtējo vienaldzība. Pamatu pamats.
19.10.2014 16:28 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
xzx- tādā mirklī neviens nedomā par to, kā tas izskatīties un ko citi ir darījuši!

Tieši tā. Tajā brīdī vairs nekas nav svarīgs, jo Tu jau tāpat nezināsi kā jutīsies citi, tev būs vienalga, jo Tevis vairs nebūs tāpat kā nebūs vairs problēmu,sāpju un bezizejas.
19.10.2014 16:41 |

Reitings 793
Reģ: 15.09.2013
Man arī viens pazīstams puisis izdarīja pašnāvību.. Pirms tam komentāru ar tekstu, kas par to liecinātu viņš ierakstīja savā profilā kādā soc. tīklā.. Neviens tam nepievērsa uzmanību.. Domāju, ja kāds toreiz būtu ieraudzījis (gan jau ieraudzīja, tikai neaizdomājās) un parunājis ar viņu, iespējams viss nebeigtos šādi.. Puisim dzīvē nebija gājis viegli, ļoti žēl viņa..
19.10.2014 16:52 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Bildes neko nemaina. Autoram ieteiktu palasīt nedaudz nopietnākus rakstus, pirms veido šādu diskusiju par pašnāvību,
http://www.arstipsihoterapeiti.lv/lv/pasnaviba.html nevis sīrupā izlasītus
"Help. Man ir 15. Izšķīros ar pirmo puisi, negribas vairs dzīvot bez viņa. Domāju par pašnāvību tagad"
19.10.2014 16:57 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
šobrīd ir smagi, jo neredzu beigas, dienas vienkāši aiziet autopilotā kustoties.

+

Par pašnāvību nedomāju, netaisīšu utt. Taču jo īpaši šodien liekas, ka manai eksistencei vienkārši nav jēgas. Jūtos kā tāds dārzenis.. Ja vien Latvijā būtu pieejama eitanāzija un to veiktu arī depresijas slimniekiem, es izmantotu šādu iespēju.. :/
19.10.2014 17:10 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
tas nozīmē, ka jums ir vienalga par cilvēkiem kuri jūs mīl, kuriem jūs esat vērtīgs,
Nu, paga, bet vai tas nav baigais egoisms no to "mīlošo" cilvēku puses, ja viņi neļauj citam darīt ar savu dzīvi, ko šis cilvēks vēlas (ja arī tas būtu - izbeigt to dzīvi)?

ir iespēja sākt jaunu dzīvi, pametiet savu nožēlojamo darbu, savu dzīvesvietu, valsti kurā jūs dzīvojat, dodaties ceļojumā
jā, ir iespēja, bet varbūt cilvēkam NEGRIBAS. Mums nemitīgi dzīvē ir daudz vis-visādu iespēju, un lielāko daļu no tām mēs neizmantojam, jo mums to negribas. Nav ienācis prātā, ka daļai no cilvēkiem, kas izšķiras par pašnāvību, vienkārši neko vairs negribas, tikai mieru? Dzīve viņus apgrūtina?

Un, kā jau te citos komentāros minēts, bieži vien cilvēki pašnāvību izdara psihisku slimību iespaidā.
19.10.2014 17:10 |

Reitings 294
Reģ: 19.09.2014
Tie, kas izdara pašnāvības, izdara, tā ir viņu izvēle. Dzīvie dzīvo tālāk. Tikai man dusmas uz tiem, kas metas zem vilciena, izraisa frontālas sadursmes uz šosejas, aizdedzina savu dzīvokli un tamlīdzīgi tikai tāpēc, ka grib nomirt. Labāk lai tāds paņem un nolec no tilta vai pakaras, nevis pakļauj briesmām citus....
Starp citu, ļoti provokatīva diskusija...
19.10.2014 17:28 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
Krievietes štuceris
Labāk pist prom no Latvijas un drāzt nēģeru milfa Zimbabvē , jo latvietes gultā ir kā dēlis

iemāci kā pareizi tas jādara, tad nebūs jāpišas prom no lv.
19.10.2014 21:10 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Es arī nespēju saprast, kādēļ tā ir jādara, bet neuzskatu, ka mums ir tiesības šos cilvēkus nosodīt, tā ir viņu izvēle. Es uzskatu, ka, lai arī kādas grūtības nebūtu, vienmēr ir izeja, vienmēr būs kāds, kas palīdzēs, bet grūtākais jau ir atzīt, ka nepieciešama palīdzība.
Skumji, ka cilvēkiem šķiet, ka nav vērts dzīvot, ja ne citu dēļ, tad vismaz sevis dēļ. Zinu gadījumu, kad vismaz no malas ļoti veiksmīgs cilvēks izlēma spert šādu soli.. Vēl joprojām iemesli nevienam nav skaidri, tāpēc visa situācija ir vēl skumjāka, jo cilvēks bija ļoti apdāvināts, mīlēts un ļoti labi slēpa savas emocijas.
Uzzinot par šādiem gadījumiem vienmēr aizdomājos par to, cik ikdienā maz uzmanības veltu tuvajiem cilvēkiem, draugiem. It kā jau saku labus vārdus, bet tā pa īstam izrunāties sanāk reti.
19.10.2014 21:20 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Un aizmirsu piebilst - tas, ko es nesaprotu un kas man nav pieņemams ir publiskas pašnāvības. Mamma stāstīja, ka tad, kad biju pavisam maza (kādi 2, 3 gadi) viena omīte izlekusi tieši vilciena priekšā darba dienas vakarā, kad visvairāk cilvēki no stacijas devās mājās.. Labi, ka es neko no tā neatceros, bet mamma teica, ka visa tā situācija vēl joprojām pēc visiem šiem gadiem kā tik tikko notikusi acu priekšā ir.
Vienīgais attaisonojums šādai publiskai rīcībai, manuprāt, ir paša pašnāvnieka šaubas.. Piemēram, tie paši vanšinieki, ja kaut viens no viņiem kāpa tiltā ar domu, ka pievēršot sev uzmanību kāds viņam palīdzēs un viņš neies līdz galam, uzskatu, ka nav nozīmes tam, ka aizkavējas transports un cilvēki ir dusmīgi. Ja cilvēks izdzīvo, tam nav nozīmes.
19.10.2014 21:26 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Cilvēks, kurš ir taisa pašnāvību ir tādā stāvoklī, ka domā ka viņa tuvajiem bez viņa būs vieglāk, nevis aiz savas patmīlības. Tāpēc tie visbiežāk ir vīrieši brieduma gados, kas saņēmušies daudz kredītos, zaudē darbu vai vnk nespēj tos maksāt. Tad šiem cilvēkiem liekas, ka viņiem nav citas izvēles. Bet tādējādi sāpina vēl vairāk savus tuvos, bet viņi domā ka atbrīvo no sevis un savām problēmām.
19.10.2014 21:29 |

Reitings 460
Reģ: 18.09.2014
A ko darīt vecim, kas dēļ kosmo vecenes ir saņēmies kredītus mājai, auto, sadzīves tehnikai u.c Jo redz kosmo jaunkundze nevar dzīvot īrētā dzīvoklī ar 20 gadus vecu ledusskapi un pārvietoties ar sabiedrisko... Nespēj atdot kredītu un jāmeklē striķis ar ziepēm.... Kosmo sievišķim vienalga meklē nakamo :D
19.10.2014 21:31 |

10 gadi
Reitings 2673
Vecim vnk nav jādzīvo pāri savām iespēju robežām un jāņem kredīti.
19.10.2014 21:35 |

Reitings 460
Reģ: 18.09.2014
Vecim vnk nav jādzīvo pāri savām iespēju robežām un jāņem kredīti.

Seksu tak gribas :D Blakus diskusija jau apliecina kosmietes, ka ar nabagu nevienai nav pa ceļam... Lai sievišķis neaizietu tiek piespiests dzīvot pāri saviem līdzekļiem uz bankas rēķina... Vienreiz paklūpot viss beidzas
19.10.2014 21:39 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
liekas, ka manai eksistencei vienkārši nav jēgas. Jūtos kā tāds dārzenis..
Kā es zinu šo sajūtu. Nesen bija pat ļoti izteikta, kad vienu dienu pēc darba sēdēju,klausījos mūziku un tupi blenzu vienā punktā. Tiešām nav vairs manā dzīvē sajūta,kas es dzīvotu,tikai eksistētu.
19.10.2014 21:41 |

10 gadi
Reitings 2673
Dēļ seksa ņemt kredītus???
Es dažreiz brīnos par šo pasauli. Un par cilvēku domāšanu. :(
19.10.2014 21:45 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
Tiem, kuri nekad nav bijushi taadaa staavoklii nesaprast tos, kuri taisa pashnaaviibas vai vismaz nopietni apsver to. Taapeec taa shausminaashanaas ir stulba - paeedushais izsalkusho nesapratiis. Domaaju, ka visiem pashnaavniekiem, jeb cilveekiem, kuri tieshaam veelas nomirt, nevis tikai nedaudz pagraiziit veenas un ieguut apkaarteejo uzmaniibu, ir kaada psihologjiska novirze, emocionaalie trauceejumi vai dazhaadi depresijas veidi, jo pilniigi veselam cilveekam tomeer nepazuud pashsaglabaashanaas instinkts un nogalinaat sevi buutu ljoti gruuti, pat neiespeejami.

Pusaudzhu gados dazhas reizes biju iedomaajusies par pashnaaviibu briizhos, kad likaas, ka nekam vairs nav jeegas, tachu tas nebija diez ko nopietni.
19.10.2014 21:48 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Lieta tāda, ka par tādu soli parasti neizšķiras veseli cilvēki adekvātā stāvoklī.

Tieši tā. Parasti tie cilvēki cieš no lielas depresijas, kas patiesībā ir ļoti smaga un grūta saslimšana. Ir cilvēki, kas tiek ar to galā, bet ir cilvēki, kas nespēj cīnīties ar tām iekšējām sajūtām kā nomāktību, bēdām un sava veida smagumu. Jā, viņiem nerūp nekas cits, ne tuvie cilvēki, ne tas skaistais un labais, kas ir bijis un būs. Jo šī "slimība" ir pārņēmusi viņu pašu. Tie neredz iespēju veidot savu biznesu, tie neredz iespēju kā sākt visu no jauna. Un, diemžēl, vienīgā izeja kā ar to visu tikt galā ir pašnāvība. Protams, tas ir skumji un citi vnk šos cilvēku nesaprot.
19.10.2014 21:48 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Dēļ seksa ņemt kredītus???
Es dažreiz brīnos par šo pasauli. Un par cilvēku domāšanu.

Bet to jau mēs zinām ka latviešu sievietēm sekss ir tukša skaņa - nulle vērtības. Zini vīriešiem ir citādāk.
19.10.2014 21:50 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Bet to jau mēs zinām ka latviešu sievietēm sekss ir tukša skaņa - nulle vērtības

Nevajag uzreiz teikt, ka VISĀM sievietēm.
19.10.2014 21:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!